4/30/2011

RECENZE: Born at Midnight - C.C.Hunter


Born at Midnight ( a shadow falls novel)
C.C. Hunter
Jednu noc se objeví Kylie Gale na špatné párty,se špatnými lidmi a to změní její život...navždy, Její matka ji pošle pryč do Shadow Falls-kempu pro problémové mladistvé a hned několika hodin po příjezdu se zdá bolestně jasné ,že tábroníci nejsou jen "problémoví". Tady v Shadow Falls,upíři,vlkodlaci,čarodějové a víly žijí bok po boku-učí se ovládat své síly, kontrolovat svou magii a žít v normálním světě.


 

Kylie se nikdy necítila normální,ale rozhodně nepatří sem ,s partou paranormálních zrůd. Nebo snad jo? Trvají na tom,že je Kylie jedním z nich a že sem byla poslána z nějakého důvodu. Jakoby život nebyl už tak dost komplikvoaný,na scénu přichází Derek a Lucas. Derek je poloviční víla který je odhodlaný být jejím přítelem a  Lucas je sexy vlkodlak s nímž  Kylie sdílí tajnou minulost. Derek a Lucas nemohou být rozdílnější,ale oba jsou silně zakořenění v jejím srdci.


 

I když je Kylie ve všem věcech nejistá, jedna věc je stále bolestně jasná- Shadow Falls je přesně místo,kam patří.


 


 

Když se všechno rozpadá

Kyliin život není zrovna nejlepší. Chladná matka se rozchází s jejím otcem. To by asi nebyl takový problém, kdyby si jí táta vzal s sebou k sobě. Ale on jí opustil. Navíc se s ní nedávno rozešel její kluk, Trey, jenom proto, že se s ním nechtěla vyspat. A všechno vyvrcholí ve chvíli, kdy se na večírku, na kterém je, objeví drogy a ona skončí na policii. Její matka toho má právě dost a tak Kylie posílá na kemp pro problémové mladistvé. Ale oni jsou vlastně jinak problémoví než ostatní lidé.


 

Já nejsem zrůda… já teda ne

Jakoby nestačilo ,co se děje u Kylie doma, po příjezdu do campu se dozvídá,že je to camp pro nadpřírozené bytosti jako jsou víly, vlkodlaci, upíři, čarodějové nebo měniči(shape-shifters). Všichni ví, kdo nebo co jsou a baví se se svými. Všichni až na Kylie. Nikdo nemá vůbec ponětí co je. Přeci pro její bolesti hlavy a to, že vidí jednoho chlápka,kterýho nevidí nikdo jiný je nějaké rozumné normální vysvětlení. Kylie si nepřipouští, že by měla být jedním z těch bytostí.


 

A co mít navíc ještě spolubydlící,které se chtějí zabít

Čarodějnice a upírka,které se skoro pořád hádají a vypadá to,že je se chtějí zabít. Jo tak tohle jsou přesně spolubydlící naší Kylie. Navíc Kylie potkává v táboru ještě jednoho kluka z minulosti, Lucase, ze kterého má Kylie strach. Jo, ještě je tam Derek, který jí nehorázně připomíná Treye, z jejichž rozchodu se ještě vzpamatovává. Že je to dost komplikované?! A co když je možná jednou z nich?


 

No…

Born at Midnight si mě získalo hodně díky obálce a když anotace nevypadala tak špatně prostě jsem si jí objednala a když přišla, četla jsem jí na chalupě na naší lavičce a byl to takový normální průměrný román s nádechem fantasy. Kylie zjišťování čeho je mě bavilo a pendlování mezi dvěma hochy mi nevadilo, neboť se s každým hned nelíbala na potkání i když tam možná nějaká pusa proběhla. Knižka měla dobrou zápletku a bavila mě.Nic mi tam nevadilo,ale nečetla jsem s knížku s jakou netrpělivostí, i když to možná bylo zaviněno tím, že jsem se šíleně těšila na Odstíny Života a Born at midnight byla vlastně jen taková vsuvka.



  

4/29/2011

Knihkupectví vs. Knihovna


Knihovna vs. Knihkupectví

Myslím, že to bylo loni (nebo možná předloni) co se naše stará knihovna přestěhovala do nových prostor knihovny technické. Nebývalo to tak, že bych snad žila knihovnou ( i kdybych asi začít měla, neboť mě to kupování knížek něco stojí),ale rozhodně jsem se v té staré vyznala. Když jsem chtěla nové tituly, romány, sci-fi (no dobře, sci-fi jsem si tam nepůjčovala) nebo detektivky prostě jsem naprosto přesně věděla kam mám jít a kde je jaký autor, jaká série, jak jsou řazeny a znala jsem se s knihovnicí. Ale poté, co se knihovna přestěhovala, se tam vůbec nevyznám. Je tam nový personál, asi 4 nebo 5 knihovnic na ráz, obrovské stojany plné knih a malé stolečky, kde načtete vaši kartu a zjistíte jaké knížky jsou půjčené a jaké ne, jaký je fond knihovny a prostě veškeré informace o celé knihovně. Ale když zadám knížku, která má být přítomná, napíšu si její signaturu (což je většinou na 99% signatura AA - beletrie) a snažím se ji najít, většinou ji nenajdu. Jo, ráda se zeptám nějaké té knihovnice,ale když jsem to zkoušela naposled zpražila mě pohledem a řekla, že je to támhle někde. Hm... děkuji pěkně. Ale na druhou stranu jsou knihovny ohromným šetřičem peněz a většinou tam seženete staré knížky, které neseženete v obchodech. 

A teď knihkupectví. Tam jsou zase ty všechny nové knihy, ta nová obrovská lákadla,která nám chtějí vysát peněženku. Strašně ráda trávím čas v knihkupectvích, ráda prozkoumávám knižní obaly, komentuji příběh, doporučuji nebo kritizuji knihy ,které jsem přečetla kamarádce, stěžuji si na to, že v anglické sekci nemají už půl roku nic nového. A netrpělivě obhlížím tituly, které mají v budoucnu vyjít. Občas,když přilítnu natěšená do knihkupectví v den vydání, skoro nikdy tam daný titul není. A když se na něj zeptám, většinou se na mě podívají jak na blázna, co to říkám. Takže bych řekla, že s nepříjemností personálu je takový všeobecný problém. A hlavně, knížku z knihkupectví vždycky dočtu, zatímco knížku z knihovny, většinou ani neotevřu. Nevím proč, možná bych měla hrozně špatné svědomí, kdybych nepřečetla něco , za co jsem zaplatila. 

A co mám tedy radši? Rozhodně knihkupectví. Ani nevím proč, možná miluju to obrovské očekávání od nově koupené knížky, zatímco z knihovny přinesu ožvejkanej výtisk, který mý spoustu poškození zevnitř. A celkově, v knihkupectví se cítím lépe. 

A co vy? Kde se cítíte líp? Co vám vadí a nevadí na knihovnách a knihkupectvích?

PS: Právě jsem se vrátila z knihovny s úlovkem,který tvoří EON a Hostitel. Tak jsem zvědavá, co se z těch knih vyklube.

Pac a pusu

Nora

4/28/2011

RECENZE: VA 6 - Poslední oběť - Richelle Mead


Česká anotace:

Vražda. Láska. Zrada. A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy. Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi nebude nic takové jako dřív…



V jedné části recenze je spoilerová část odkrývající konec, pokud se chcete nechat překvapit, nečtěte ji. Je označena jako toto upozornění.


 

Na začátku jsem teda sérii Vampýrská Akademie moc nefandila. Slogan ,který hlásal něco ve smyslu, že je to něco jako Stmívání, nebo co , tak to mě opravdu neoslovilo a upřímně… spíš odradilo. Samozřejmě ,že jsem YA začala číst hlavně díky Stmívání,ale to byla ta všeobecná mánie a pak to všechno opadlo. Ale teď zpět k Vampýrské Akademii. Byla jsem vážně vážně moc překvapená jak je to dobré. Samozřejmě, knižní blogy si nemohly VA vynachválit,ale mně se tomu prostě nechtělo věřit. A tak jsem VA začala číst poprvé asi na přelomu Února a Března. No… nestačila jsem valit oči. Všechny knihy jsem zhltla během týdne a rozhodně jsem byla nadšená. A to, že mají vyjít Bloodlines (Spin off) … nemůžu se dočkat :D

-
Vše se rozbíhá ve chvíli, kdy je Rose obviněna z vraždy Královny Morojů, Taťány. Všechny důkazy ukazují na ni. Ale přeci Rose by po sobě nezanechala takovéhle důkazy. Ne že by to vyšetřovatele zajímalo,takže jí dají do vězení a je považována za vraha a vlastně se to všechno už uzavřelo, jen se oficiálně čeká na soud. Zatímco Rose je uvězněná, její přátelé pracují na tom, aby našli pravého vraha nebo aspoň nějaký důkaz ,který by přesvědčil ,že je nevinná. Ale soud se nezadržitelně blíží stejně jako nová volba královny. A Rose je nucena uprchnout. A s kým jiným, než s jejím starým parťákem Belikovem?! Ale Rose nemůže nečinně sedět v koutě, když jí Taťána nechala vzkaz s tím, že má Lissa asi dalšího sourozence. To by znamenalo spoustu změn. Takže… Kdo zavraždil královnu? Upřímně… když jsem to četla poprvé neměla jsem tucha. Kdo je sourozenec Lissy? JO tak to jsem tehdy asi taky neměla představu :D Ale to je asi to vedlejší, co vás zajímá ,že? Hlavní přeci je, jestli budou Rose a Dimitrij spolu ,ne ? :)

-
Nebudeme si lhát, když jsem to podruhé četla, soustředila jsem se pouze na momenty Rose a Dimitrije. Strašně jsem ji držela palce ať jsou spolu. Celou dobu jsem se klepala na jejich momenty a že když tam byly, tak stály za to. Chvílemi mě už trochu nebavilo, když se pátralo po sourozenci Lissy. Jo, prostě všechno bylo o Rose a Dimitrijovi :D . Ale rozhodně to stojí za přečtení.

A ještě k Adrianovi, bylo mi ho líto,že mu to s Rose nevyšlo,ale ona prostě byla stvořená pro Dimitruje,že?:) Co se týče ohodnocení, co jiného bych mohla dát VA než


 

PS: vy, co jste nečetli VA sérii a ohrnujete nad ní nos… Okamžitě s tím přestaňte a začněte číst! Nebudete litovat! :)


 

PPS: Bloodlines vycházejí 23.8.2011


 

Pac a pusu


 

Nora

4/27/2011

RECENZE: Odstíny života – Lusy Adams


Máte rádi Nástroje smrti?
Máte rádi Rose?
Obdivujete sarkastický humor?


Jestli jste na všechny otázky odpověděli ano, je jisté pouze jedno – tuhle knihu budete milovat!




Odstíny života
Lusy Adams
Anotace:

Alexandrina Avitalová se za života nijak nelišila od vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo nemůže tušit, že smrt se stane začátkem její nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána rodinou a přáteli, se probouzí znovu k "životu". Je uvedena do světa magie a ďábelských stvoření. Alex musí zapomenout na svůj předchozí život, aby mohla zaujmout pozici neohrožené bojovnice se silami temnot. Podle dávného Proroctví je právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která má rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem…


 

Kniha je u nás známá hlavně tím, že ji napsala velmi mladá (a nadějná) česká autorka,  Lucie Adamová. Trochu jsem se bála, že to nebude ono, přeci jenom české autory moc v lásce nemám. Ale víte co? Je lepší než většina jiných knížek od anglických autorů, které jsem kdy četla.


 

Alex byla přivedena po třech letech zpět k životu samotnými bohy, neboť je právě ona předurčena být tou onou Spasitelkou,která vše rozhodne. Ale koho o to prosila? Alex se snaží utíkat před bohy a nechce se přiznat, že to co dělá jí přesně pasuje. Ale když už dá slovo neodolatelnému bohovi ,který se o ni tak trochu stará , nikdo jí stejně neřekne co má udělat a tak dělá to co dělala do teď – zabíjí upíry, vlkodlaky a všechno, co nějak ohrožuje lidstvo.


 

Na jednom lovu, potká Gaba – neodolatelného lovce, který jí vlastně tak trochu zachránil před tím, aby podruhé umřela. Gabe ji představuje partičku, která se skládá z jedné čarodějky, vlkodlaka a třech lovců, se kterou začne bydlet.


 

Víte, být Spasitelkou má dost nevýhod a jedna z nich je , že se nemůže nikomu svěřit s tím, že je vlastně tou Spasitelkou (teda až na toho boha,který jí navíc přidal do vínku pár schopností navíc). Takže když už to vypadá, že by přeci jen Alex a Gabe mezi sebou mohli něco mít, všechno padne, neboť se Gabe nesmí dozvědět že je Alex Spasitelkou. A když se to dozví, bohové se o něho postarají. A to samé platí pro její spolubydlící. Takže jak se s tím vším Alex vyrovná? Spasí nakonec svět? A hlavně budou Alex a Gabe spolu?


 

Kniha plná sarkastického humoru,který tak hrozně moc miluju, si mě po pár stránkách získala. Kniha je plná tajemství,která vás ženou číst dál,ale některá se bohužel neobjasní. To je možná zavdáno tím, že kniha by údajně měla mít pokračování, takže se je pravděpodobně dozvíme v příštích dílech. Hlavní hrdinka mi padla do noty, nebyla to žádná chuděrka,ale už pořádně ostřílená bojovnice,která si už docela leccos zažila a která každýmu zlýmu stvoření pořádně nakope zadek. A Gabe… ách. Pěkně drsnej bojovník, kterej to se zbraněmi fakt uměl a rozhodně měl nějaký city. Kdo by toho kluka nemiloval?


 

Tohle byl prostě moc moc vydařený debut české autorky, který se rovná knihám v zahraničí. Rozhodně doufám, že budou napsány a vyjdou další díly. A už zbývá jen dodat:


 

Pac a pusu


 

Vaše Nora

4/26/2011

Teaser Tuesday (5)


toto meme pořádá should be reading
 co vlastně jde?
  • Vezmi knihu kterou právě čteš
  • Otevři ji na náhodné stránce
  • Napiš dvě (2) teaserové věty z právě otevřené stránky
  • BUĎ OPATRNÁ ABY SE VĚ VĚTÁCH NEOBJEVOVALY SPOILERY(ujisti se, že věty ,které jsi napsala neprozrazojí příliš moc, nechceš přeci zničit překvapení ostatním)
  • Napiš také autora a titul knihy, aby si mohli ostatní přidat knihu do TTR seznamu, pokud se jim tvoje teaserové věty budou líbit 
,,Tohle je nebezpečné ," řekl mi tiše.
                                   -
Srdce se mi bolestně svíralo. 

4/25/2011

RECENZE: Luxus - Anna Godbersenová


Luxus- Anna Godbersenová

Anotace

Život v přepychu Půvabné dívky v krásných šatech, které se baví až do svítání na večírcích, neodolatelní mladíci s prohnaným úsměvem a nebezpečnými úmysly. Drobné lži, temná tajemství a skandální vztahy. Takový je Manhattan v roce 1899… Manhattanské společenské scéně vládnou Elizabeth a Diana Hollandovy. Když zjistí, že jejich postavení je velice vratké, náhle všichni představují hrozbu pro jejich šťastnou budoucnost. Tenhle vzrušující výlet do věku nevinnosti, který se odehrává ve světě bohatství a klamu, má ovšem k nevinnosti nesmírně daleko.


 

Elizabeth se vrátila…

Všechno se rozbíhá tím,že se vrátila Elizabeth,které před pár msíci zemřel otec a nechal za sebou dluhy. Rodině docházejí peníze a Elizabeth má být jejich zachrána. Má se vdát za Henryho Schoomakera, lamače dívčích srdcí na Manhattanu , kterého chce za každou cenu její nejlepší kamarádka Penelopa. Ale Elizabeth je zamilovaná do někoho jiného, do chudého kočího Willa. Do kterého je mimochodem ještě zamilovaná Lina,její služebná. A navíc to ještě velmi jiskří mezi Elizabethninou sestrou Dianou a budoucím manželem Elizabeth Henry… Docela zamotané že?


 

Moji oblíbenci D a H

Jo… Měla jsem dva oblíbence,které jste určitě poznali podle prvních písmen jmen. Dianu a Henryho. Ostatní jsem moc v lásce neměla. Víte, Luxus je vyprávěn z několika pohledů (tedy z pohledů všech lidí,které jsem zmínila výše) a v třetí osobě, což na mě působí trochu neosobně. Líbilo se mi, že Diana byla tak trochu rebelka a Henry nebyl jen obyčejnej parchant. Ostatní části knížky mě trochu nudili.


 

GG 19. Století

Jo, je to vážně Gossip Girl 19.století. Na jednu stranu se mi líbilo,že to bylo něco jiného. Na druhou stranu mě knížka na začátku hodně nudila a jediné momenty,které mě bavili byly ty, ve kterých byl Henry nebo Diana. Upřímně… přeskakovala jsem odstavce, někdy i stránky, jen abych se dostala zase do zajímavější části.


 

Kniha zaslouží 3 kytky, naprostá dívčí oddechovka,kterou jsem zhltla hned po Hunger Games.

Posuď knihu podle obalu (6)




Betrayal


Mayandree Michel


Anotace: Kde je láska a síla, tam je vždy...zrada.


V sedmnácti letech, je Cordelia je obyčejná puberťačka s neobyčejným a strašlivým tajemstvím. Tajemství, které zahrnuje živé sny kde nezažívá pouze pravou lásku, ale také ochromující strach při čemž jen tak tak uniká smrti každou noc.


Po životě měnící události se Cordelia nečekaně potká s Evanem, tajemným klukem z jejího snu, který jí odhalí kdo a co je ; potomek Řeckého boha. V tom momentě pozná, že  vším čím si byla jistá je lež a musí opustit přítomnost, vrátit se do minulosti, aby se zhostila role pro kterou byla předurčena; chránit její starověkou říši uprostřed zlých sil, které se ji snaží zničit.


V závodě s časem se musí Cordelie rozhodnout jestli je doopravdy součástí tohohle nebezpečného světa nebo riskovat vzepření se bohů a ztratit kluka, který si získal její srdce.





Můj názor:Obálka - naprosto nádherná. Ty šaty jsou naprosto úchvatné. Mně by se sice možná líbily v jiné barvě i když tady zapadají do hněděho pozadí. Dále tam můžeme vidět řeckou stavbu, která jasně napovídá o námětu knihy a tématika s řeckými bohy je úžasná. Hlavně díky Percymu, který je všech srdeční záležitostí (nebo alespoň těch co sérii četli a líbila se jim).Potom tu jsou blesky, což by mohlo naznačovat buď sílu a nebo, že je dcera Dia. Co říci závěrem. Doufejme, že je kniha vydařená a já už se moc těším na zítřek,kdy kniha vzchází.





Toto meme pořádá Syki ,více informací na její blogu =)

4/24/2011

Obálka

Všichni fanoušci Hush Hush series pozor. Ne blogu Beccy Fitzpatrick se objevilo, že obálka ke knize Silence by se měla uveřejnit už 2. května a to na těchto stránkách. Takže všichni si toto datum zepamatujte a nezapomeňte se na ni 2.5. kouknout, protože já to určitě udělá.



4/23/2011

Pro fanoušky...všude komiksy

BB art bude vydávat komiks Gossip Girl! Nakreslila ho HyeKyung Baek a u nás vyjde 18.5. Zde se dozvíte víc.


Dále se na stránkách Beccy Fitzpatrick objevilo, že by měl vyjít grafický román Zavžený. Konečně uvidíme, jak si Becca Patche představovala. Oficiální oznámení naleznete zde
V neposlední řadě se můžete těšit i z výtvarného ztvárnění Percyho Jacksona. Jediný co musim říct, tak PErcy není tak hezký jak jsem si ho představovala. Více info naleznete zde.


4/22/2011

Roztomilé malé lhářky - Sara Shepard

Anotace: Spencer přebrala kluka vlastní sestře. Aria sní o učiteli angličtiny. Emily se zakoukala do holky, co je na škole nová. A Hanna dělá hrozné věci, aby byla stále krásná.
Jenže od doby, co zmizela jejich kamarádka Alison, skrývají všechny před světem ještě mnohem horší tajemství.









Tři udrží tajemství tehdy, jsou-li dva z nich mrtví. 
– Benjamin Franklin
Jistěže každá z vás má tajemství. Neřekli jste rodičům pětku z matiky nebo jste si bez dovolení vzali dejme tomu zmrzlinu, ale to, že jste bulimička a zároveň mírná kleptomanka, to jste rodičům zajisté nesvěřily. Ano a přesně tohle skrývá Hanna, jedna z původní pětice. Spencer se vždycky zakouká do kluka Melissy, ať to byl Ian před třemi lety anebo Wren právě teď. Aria se zamiluje do Ezry, to ale netuší, že to je pan Fitz…nový učitel angličtiny. Emily má jako povinnou činnost plavání. Celá rodina plavala, tak proč by měla být výjimkou. Co když ji ale už nebaví hrát podle pravidel rodičů?

Šach Mat
Potom tu je nebo spíš byla Alison. Hvězda soukromé školy Rosewood Day. Na každou ze svých kamarádek měla tajemství. Spencer: přebrala sestře kluka, Aria: viděla jejího tátu  jak se líbá se svou studentkou, Hanna: začala s bulimií a naposledy Emily, která dala Alison pusu. Ali je právě proto drží v šachu. Může s nimi v podstatě manipulovat, protože na každou něco má. Jde v podstatě o vydírání, přesto ji její kamarádky bezmezně milují.


Pocity
Vzdáleně mi to připomíná Gossip Girl. Samozřejmě zápletka je o něčem jiném, ale jakou značku džínů má například Hanna, se dozvíte téměř na  100%. Tohle mi, ale vůbec nevadilo, protože  já Blaire a spol. zbožňuji. Jinak knížka byla dobrá a musím říct, že jde snad o první knihu, kde je česká obálka hezčí než ta originální. Sorry, ale obálka s barbie či s čím se mi opravdu, ale opravdu nezamlouvá.  Kvůli kladným recenzím na spoustě blocích jsem se rozhodla na to jít nejprve tou cestou, která je bezbolestná pro moji peněženku a stáhla jsem si první díl seriálu. Musím říct, že se mi líbil, a proto jsem neváhala a zašla do nejbližšího Luxoru, kde jsem si Lhářky koupila.

Shrnutí
Koupí rozhodně neprohloupíte. Já například Alison moc ráda nemám, možná si ji nakonec oblíbíte. Jinak nejradši mám Arii nebo Spencer. Každá jsou sice úplně opačné ale každé bych měla výtky. Například to přebírání sestřinýho kluka, ale  jinak mám ji ráda.  Takže všichni hurá do knihkupectví nebo si ji alespoň půjčte od kamarádky. Přečíst si jí stojí za to.










4/21/2011

Výsledek ankety

A vítězem se stává...........HUNGER GAMES od Suzanne Collins
Děkuji všem co se ankety zůčastnili a už dnes můžete hlasovat v úplně nové anketě. 

4/20/2011

Velikonoce...


Vajíčka, pomlázky & prázdniny... Že si tohle všechno představíte pod pojmem Velikonoce? Já teda ano... hlavně sympatizuji s těmi prázdninami, jinak mě Velikonoce moc neberou. Vždycky mi přišlo hloupí, že nás mají (ještě většinou cizí) kluci sešlehat a my ji za to navíc musíme dát pracně ozdobený vajíčka,který stejně sní.

Ale teď k těm prázdninám.

4/19/2011

Teaser Tuesday (4)



,,Mami?" volala Melissa

------------------------------------

,,To ti povím," pokyvovala Hanna.

RECENZE: Hunger Games: Síla vzdoru – Suzanne Collinsová


Hunger Games : Síla Vzdoru

Suzzane Collinsová

Suzanne Collinsová - Hunger Games: Plamen vzdoru Jmenuji se Katniss Everdeenová. Proč nejsem mrtvá? Měla bych být. Katniss Everdeenová, dívka v plamenech, přežila, ale její domov byl zničen. Hurikán unikl. Katnissina rodina je v bezpečí. Peetu zajal Kapitol. Třináctý kraj skutečně existuje. Vypuklo povstání. Katniss záměrně zachránili z arény krutých a krvavých čtvrtoher a bez jejího vědomí ji už před dlouhou dobou zapojili do revoluce. Třináctý kraj vystupuje ze stínů a plánuje svrhnout Kapitol.
Zdá se, že všichni o pečlivě připraveném plánu vědí - s výjimkou Katniss. Úspěch povstání závisí na její ochotě stát se pěšákem, přijmout odpovědnost za nespočetné životy a změnit budoucnost Panemu. Kvůli tomu musí odsunout stranou svoji zlost i nedůvěru. Musí se stát symbolem revoluce - reprodrozdem - bez ohledu na to, že cena může být hodně vysoká.


 

13. kraj…

Katniss je právě teď ve třináctém kraji, centru všeho povstání,kde se plánuje převzetí moci nad Kapitolem. Nejdříve ale musí získat kraje. A aby lidé neztratili naději , aby měli za co bojovat, potřebují vzor… a tím má být Katniss,kterou zachránili místo Peety. Toho zajal Kapitol a možná ho právě teď mučí. Katniss je považována za duševně chorou. Navíc život v Třináctém kraji vůbec není lehký. Všichni dostávají rozvrh,co mají celý den dělat. Rozvrh je nesmyvatelný až do večeře. Množství jídla obsahuje tolik živin,abys vydržel akorát do dalšího jídla. Vynášet jídlo z jídelny je zakázané. Vzít si víc, než máš přiděleno je zakázané. Jsi oslovován jako voják. A jsi pod zemí…


 

Z Dvanáctého kraje nezbylo skoro nic. Přežilo devět set lidí. Hodně lidí,které Katniss znala zemřelo. Všechny je zachránil Hurikán.


 

13.kraj vážně existuje. A chystá se státní převrat… Drsný státní převrat


4/17/2011

Posuď knihu podle obalu (5)



Posuď knihu podle obalu

Suzanne Collinsová

Datum vydání v aj: 24.8.2010
Datum vydání v ČR: 5.4.2011
Anotace: Suzanne Collinsová - Hunger Games: Plamen vzdoru Jmenuji se Katniss Everdeenová. Proč nejsem mrtvá? Měla bych být. Katniss Everdeenová, dívka v plamenech, přežila, ale její domov byl zničen. Hurikán unikl. Katnissina rodina je v bezpečí. Peetu zajal Kapitol. Třináctý kraj skutečně existuje. Vypuklo povstání. Katniss záměrně zachránili z arény krutých a krvavých čtvrtoher a bez jejího vědomí ji už před dlouhou dobou zapojili do revoluce. Třináctý kraj vystupuje ze stínů a plánuje svrhnout Kapitol. Zdá se, že všichni o pečlivě připraveném plánu vědí - s výjimkou Katniss. Úspěch povstání závisí na její ochotě stát se pěšákem, přijmout odpovědnost za nespočetné životy a změnit budoucnost Panemu. Kvůli tomu musí odsunout stranou svoji zlost i nedůvěru. Musí se stát symbolem revoluce - reprodrozdem - bez ohledu na to, že cena může být hodně vysoká.


 

Názor na obálku: Je to asi nejlepší obálka ze všech tří dílů. Jako na každém díle se na obálce nachází reprodrozd, symbol povstání. Navíc modrá- moje oblíbená barva.Knížka na mě čeká na poličce knihovničky a já nedočkavě čekám, až dočtu the Heroes of Olympus a poustím se do Hunger Games. Jsem neskutečně zvědavá jak to všechno dopadne.



Toto meme pořádá Syki ,více informací na její blogu =)

Pac a pusu

Nora

300 followers giveaways

Soutěž o spoustu knížek na počest 300 následovatelů. Otevřeno mezinárodně ;)

4/16/2011

1000 clicks giveaway


SOUTĚŽ OFICIÁLNĚ UZAVŘENA

1000 clicks giveaway challenge

Jak jsme již zmínily , tuto giveaway pořádám na počest tisíc kliknutí a osmi stálých čtenářů. Je pro nás velký úspěch,že si naší práce někdo všimne a každý nový komentář vítáme s otevřenou náručí. A tak, abychom vám udělali aspoň poloviční radost jako vy nám,rozhodly jsme se uspořádat soutěž o knihy,které vidíte dole na obrázku:


                   
                     
 
Vyhrát může opravdu každý,stačí jen když vyplníte níže uvedený formulář.

Ještě bych chtěla upozornit,že soutěž je otevřená pouze
pro Českou Republiku

Za vyplnění povinné části budete zařazeni do slosování jednou. Vícekrát budete zařazeni díky bonusovým bodům,které jsou uvedeny zde:

  • Jste pravidelný čtenář našeho blogu před soutěží (+2)
  • Jste nový pravidelný čtenář (+1)
  • Napíšte článek nebo třeba jenom do článku napíšete nebo se zmínite o této giveaways (+3)
  • Dáte odkaz na giveawaydo menu (+2)
  • "Lajkujete" nás na fb (+1)

     
A otázka zní… Kdo je váš nejoblíbenější knižní hrdina (myšleno mužské pohlaví) a proč?
Každá odpověď je správná moc se těšíme na vaše názory =)

Soutěž trvá do 16.5. 2011 .Přeji všem hodně štěstí.,



Výherce bude vylosován pomocí random.org
 

Pac a pusu vaše Nora







1000 giveaway

4/12/2011

Teaser Tuesday (3)


Tohle Teaser Tuesday bude v angličtině, jelikož v tom jazyce čtu knihu. Ovšem budu se snažit o překlad pod originálem.


´Go away Dylan,´Piper said.


--------------------------------------------------


´My dad´s Cherokee,´she said
















Snaha o překlad: 


,,Jdi pryč Dylane,"zamumlala Piper.
--------------------------------------------------
,,Můj táta je Cherokee*,"řekla.


*Cherokee jsou původní Američané, kteří žijí v severovýchodní Americe







4/11/2011

Nový kabát


Drazí čtenáři…
Určitě jste si všimli nového vzhledu blogu,ano jste stále na tom starém noras-livres.blogspot.com akorát má jiný kabátek. Chtěla bych podotknout,že fotky jsem nafotila já a kamarádka,nejsou odnikud okopírované,pouze okraje nejsou naše práce. Líbí se vám nový vzhled?

PS: Jinak na giveaway se stále pracuje.





4/10/2011

Posuď knihu podle obalu (4)

The Iron Daughter (Iron Fey #2)
By: Julie Kagawa
Datum vydání: 27.července 2010
anotace na goodreads.com:
Poloviční  letní vílí princezna,poloviční člověk, Meghan nikdy nikam nezapadla. Opuštěná Zimnín princem,který si myslela,že ji miluje,je vězeň Zimní vílí královny. Válka mezi Létem a Zimou je naspadnutí,ale Meghan ví,že právé nebezpečí pochází od Železných víl,které viděli pouze ona a její chybějící princ. Ale nikdo jí nevěří.  


Horší je, že Meghanini vílí síly byly odříznuty. Je uvízlá v zemi víl,kde si může pomoct pouze ona sama. Někomu důvěřovat by bylo hloupé. Spolehlivost zdánlivého spojence by mohla být smrtící.

PS: doufám,že mi omluvíte nepřeložení poslední věty, se kterou jsem si nevěděla rady.

Můj názor: Obálka je prostě krásná. Naprosto vystihuje zimu. Ledově chladnou zimu. Bože, mě se fakt líbí. A ta anotace. Ty brďo. Vypadá to hrozně napínavě. Momentálně čtu první díl a ten vypadá docela dobře( no jo jsem na 3% procentech no :D),takže jsem zvědavá jak bude vypadat první díl. Ale i kdyby se mi nelíbil, druhý si stejně asi přečtu :D

Toto meme pořádá Syki ,více informací na její blogu =)

Pac a pusu

Nora

4/08/2011

Percy Jackson and the last Olympian - Rick Riordan

PERCY JACKSON AND THE LAST OLYMPIAN

HALF BOY
*
HALF GOD 
*
ALL HERO



ANOTACE:
Celý rok se polobozi připravují na bitvu proti Titánům. Kronova armáda je silnější jak nikdy dřív a čím víc bohů nebo polobohů zrekrutuje, tím větší je jeho síla.

Během  toho co Olympané bojují s Typhonem, Kronos začíná připravovat útok na NYC, kde Olymp stojí bez ochrany. Teď je vše na Percy Jacksonovi a jeho armádě plné mladých polobohů, aby zastavili Lorda Času.
Poslední kniha New York Times best-selling série, dlouho očekávaná věštba se otevírá spolu s Percyho šestnáctýma narozeninami. Bitva o Západní civilizaci startuje v ulicích Manhattanu. Percy čelí podezření, že bude bojovat proti svému vlastnímu osudu.

BITVA

Ti, kterým nevadí bitvy apod. si tu přijdou na své. Bitva totiž zabírá většinu knížky a o situace při kterých nelze popadnout dech, tu není nouze.Nechci prozradit příliš mnoho věcí, takže jsem se rozhodla, že tato recenze bude stručná a všichni kdo se rozhodli knížku přečíst v češtině, nepřijdou o překvapení.
Mnohdy to s armádou složenou z polobohů, Lovkyň bohyně Artemidy a kentaurů vypadá bledě, ale vždy se to obrátí ve chvíle kdy jsou nahoře. Vtipná by mohla být i scéna kdy je napadne obrovské létající prase kdyby...je nechtělo zabít. Konec bitvy se tu rozhodně nedozvíte a ani to kdo je tím hrdinou z věštby. Možná jedna malá nápověda : je to polobůh. Já vím, že se na mě teď většina z vás naštve, ale věřte mi zkazila bych vám čtení.

ANNABETH + PERCY = <3

Já jako mnoho dalších čekám kdy už si přestanou nadávat a konečně si přiznají, že se mají rádi. A konečně v tomto díle se konečně dočkáme. Bohužel až ke konci knížky a budeme dokonce svědky dvou pus. Bohužel (občas bohudík) knihu napsal muž - Rick Riordan - takže nějaké romantické scény tu opravdu nejsou. V knížce je pouze ,A potom mi dala pusu.´ nebo něco na ten způsob, prostě naprosto neromantické. Každopádně rádi se mají a to je hodně dobře.


DOKÁŽE VÁS PERCY ROZBREČET ?

Od  toho co jsem četla první díl nějaký ten pátek uplynul (přesněji rok) a ani jednou mě kniha nedohnala k slzám. Výjimka ale potvrzuje pravidlo. V tomto díle se to podařila a to hned několikrát. Pokud jste plačtivé povahy při čtení knížek tak si připravte kapesníky. Popláčete si nejspíše při výjevech z Lukovy minulosti nebo vás alespoň budou pálit oči. Dále tu je konec. Důvod proč budete mít zarudlý nos vám neprozradím (viz. překvapení). Každopádně jestli zbožňujete Herma (myslím boha, ne tu módní značku) tak vám ho bude zajisté líto a to hodně. Dokonce mi bude líto Luka. LUKA chápete? Toho zrádce, kterého nenávidím od konce první knihy?! A ne nejsem blázen.

CO ŘÍCI ZÁVĚREM

Lepší ukončení bezvadné série si člověk nemůže přát. Jestli jste jako já potají zakoukané do Percyho tak si určitě opět přijdete na své. Je ve všech scénách (možná to bude tím, že je hlavní hrdina :-)). Já jsem si čtení opravdu užila a musím říct, že tohle je knížka, kterou nemůžete odložit. Marně se snažíte najít na stránce místo kde by se dalo přestat číst, zhasnout lampičku a jít spát. To prostě neexistuje. Vy čtete dál dokud na vás mamka nebude křičet, že ještě chvíli tak vám tu knížku zabaví. No každopádně rozuzlení nečekané. Boj napínavý. Teď ještě jak se podaří překlad do češtiny.
Vyzívám všechny, aby si daly na nějaké peníze stranou, protože tohle bude něco co vám v knihovničce nesmí chybět. Tohle stejně jako HP 7 už není knížka pro malý děcka, protože Typhon, Hyperion a Kronos ve vás vyvolávají noční můry. Dobře trochu přeháním. Každopádně máte se na co těšit. Tady půjde o život.
P.S. překlad názvu do češtiny dát neumím tak se budete muset spokojit s anglickým
P.P.S. znovu jsem to po sobě nekontrolovala a proto vám garantuji, že narazíte na chyby
P.P.P.S. upozorňuji Vás předem, že knížka vaše očekávání splnit nemusí takže já to chválím a vy mě potom neviňte, že jsem to přechválila přitom jako závěr série to je otřesný. Takže opakuji toto je pouze a jenom můj názor.
poslední P.S. odkaz na stránky plné Percyho najdete zde







Užívejte si volných (přesněji 2) dnů
                                                                                                                            

Nora





Zdroj obrázků: Do googlu napište Percy Jackson a ještě něco dodejte (co přesně si nepamatuju :-))

 

RECENZE: Anna and the french kiss


Anna and the french kiss

Stephanie Perkins


Anotace na goodreads.com:
Anna se těší na poslední ročník střední školy v Atlantě,kde má skvělou práci,loajální nejlepší kamarádku a lásku,která vypadá na spadnutí. Což je přesně to,proč je zdrcená z toho,že má být poslána do internátní školy v Paříži. Dokud nepotká Étienne St.Claire: perfektníhoPařížana(a Angličan a Američan,což přispívá k jeho velmi krásnému přízvuku),který je naprosto neodolatelný. Jediný problém je,že je zadaný a Anna by mohla být taky,pokud se vrátí domů.

Jak zima roztaje v jaro, bude rok plný romantiky končit Anniným pravým francouzský na který Anna a čtenáři dlouho čekali?

Anna…

Anniny rodiče již nejsou spolu, Annin táta se totiž stal známým spisovatelem, i když podle Anny jeho knihy stojí za starý pendrek. Žije s mamkou a svým mladším bráškou, má skvělou práci a čeká ji skvělý poslední rok na střední škole v Atlantě. Nebo ne? Annin táta ji pošle do internátní školy v Paříži. Anna nechápe,že ji posílá právě tam, navíc když neumí ani slovo francouzsky. Avšak chvíli po příjezdu si najde kamarády a potká Etienna. Sladkého kluka s tím neodolatelným přízvukem. Jediný problém je, že má přítelkyni. A Anna má vlastně taky kluka. Nebo to tak aspoň vypadá. Ptá se na ni a těší se,až ji uvidí o Vánocích. To přeci něco znamená ne? Anna se zmítá ve svých pocitech k Etiennovi a svému "skoro příteli" v Atlantě. Bude ji mít stále rád? Jak se to vyvine s ní a Etiennem? A jak vůbec přežije rok v Paříži?


 

I <3 that book…

Jako vážně,ta knížka se mi strašně líbila. Ze začátku jsem ji četla docela pomalu,ale po tom jsem ji z 25% přečetla až do konce. A byla jsem více než spokojená. Krásné momenty mezi Annou a Etiennem, její pochyby ,to jak se snaží aklimatizovat v Paříži, její přátelé. To všechno se mi strašně líbilo a bavilo mě to. Pokaždé,když jsem si řekla,že knížku odložím se objevilo něco, co mě zase přitáhlo,takže jsem trošku zanevřela nad učením na čtvrtletní písemnou práci z matiky a věnovala se právě téhle knížce.


 

Postavy ,které tam byli, jsem měla ráda. Hlavně Etienna, ten si mě získal už jenom díky tomu,že má něco společnýho s Anglií a prostě Británií. No jo, jsem trošičku ulítlá na Anglii. Ale to je hodně lidí ne? Vlastně je to určitě docela normální :D A Annu jsem měla taky hrozně ráda. Jo jo,měla jsem na té knížce všechno ráda. Možná vám to zní trochu jako klišé,ale já to tak vážně myslím a cítím. Jsem strašně ráda,že jsem utratila peníze právě za tuhle knížku, recenze na ní rozhodně nezklamaly a strašně ráda říkám KUPTE SI JI! NEBUDETE LITOVAT!


  Krásný víkend =)



Nora

 


 

4/07/2011

RECENZE: Au pair: Léto začíná- Melissa de la Cruz


Au pair : Léto začíná – Melissa de la Cruz

Česká anotace:
Hledáme au-pair pro čtyři temperamentní děti ve věku od 3 do 10 let, nástup ihned. Plat: 10 000 $ Seznamte se s Marou Watersovou, Elizou Thompsonovou a Jacqui Velascovou, novými au pair v jedné z nejbohatších rodin v New Yorku, které prožijí nezapomenutelné léto v jednom z nejexkluzivnějších míst: v Hamptonu. Pro hodné děvče Maru je tato práce únikem ze zoufale monotónního léta v Massachusetts. Eliza, která v minulosti získala titul Ideální dívka New Yorku, ví, že se jí tak naskýtá rychlá cesta zpátky do módního světa, který nikdy nechtěla opustit. A pro brazilskou "sexbombu" Jacqui představuje jízdenku za přítelem do Ameriky, který jí slíbil, že napíše e-mail, hned jak se dostane domů, ale neudělal to. Koneckonců, co vlastně obnáší práce au pair? Přes den naplácat na dětičky krém na opalování a po večerech chodit na dýchánky na nejžhavější půdě, ne? Omyl! Eliza se zoufale snaží ututlat práci au pair před svými nanejvýš zhýčkanými přáteli – ti si totiž myslí, že je stále bohatá jako dřív. Mara našla obrovské zalíbení v Ryanovi, starším a nesmírně atraktivním bratrovi dětí, které hlídá. A Jacqui má zlomené srdce, když pochopí, že její životní láska byla pouhým flirtem. Pokud se děvčatům podaří zvládnout povinnosti au pair a současně hamptonský společenský život, může z toho být nejneuvěřitelnější léto jejich života. Aby to vyšlo, budou muset držet pospolu.

 

Mara, Eliza a Jacqui

Tyto tři dívky přijedou do Hamptons dělat stejnou práci-au pair,ale s úplně jinými sny. Eliza se chce znovu dostat mezi své přátele smetánku. Mara si chce našetřit na školu a auto a Jacqui se vydá hledat svou lásku,kterou potkala doma. A k tomu všemu mají na krku čtyři děti, jedno šílenější než druhé. Takže snaha skloubit vše,co chtějí tohle léto udělat se svými povinostmi je nanejvýš těžký úkol. Uskuteční vše,co si přáli? A hlavně… vydrží spolu?


 

Taková gossip girl…

Jo,dalo se by to přirovnat ke gossip girl. Akorát s tím rozdílem,že se to neodehrává skoro celé v New Yorku, většina není bohatá, neexituje tam drbna a jde tam o mnohem méně lidí,tudíž mnohem méně pohledů.. Ale jinak svět,ve kterém se dívky pohybují, jak se k nim ostatní chovají, jak se oblékají, jakým stylem ostatní žijí. Jo přesná gossip girl…

A když už to přirovnávám ke gossip girl, musím uznat,že kniha byla záživnější než některé ostatní díly gossip girl. Rozhodně nejde o román,který by vás neskutečně ohromil,ale rozhodně vás bude bavit.


 

Takže…

Takže abych to shrnula, kniha se mi líbila a docela rychle se i přečetla. Jak jsem již řekla, je to taková gossip girl,ale opravdu chvílemi záživnější (a to že já na gossip girl nedám dopustit. Teda hlavně na ten poslední díl J ). Je to odpočinkový román,který se vám nezoškliví, spíš zaujme. Nebo aspoň mě zaujal. Doma mám ještě druhý díl. Je vážně zajímavý,že jsem po téhle knížce sáhla asi až po dvou letech,co jí mám doma a to jsem ji myslím koupila ještě někde v levných knihách. Rozhodně jsem byla překvapená,co moje knihovna skrývá. Ale opět,kniha na čtyřhvězdičkové knihy nemá, rozhodně ale neprohloupíte,když si jí přečtete, nebo když si ji koupíte. A pokud máte rádi gossip girl,tak dvojnásob.


 

A abych se s vámi stylově rozloučila


 

Pac a pusu


 

Pac a pusu


 

Vaše Nora

4/05/2011

Moji milí drazí...

Moji milí drazí, včera náš blog překročil tisíc zobrazení či kliknutí a my jsme velmi šťastné (jako vážně, fakt),takže jsme se rozhodli, že vám uděláme aspoň poloviční radost jako vy nám =) . Rozhodli jsme se udělat giveaway soutěž,právě na počest tisíc kliknutí (klikejte víc a u dvou tísíc bude další :D ). Zrovna jsme u jedné doma a vymýšlíme jak to celé bude probíhat. Takže sledujte blog, brzy se dozvíte víc
PS: máte velkou šanci vyhrát¨
PPS: knih bude víc než jedna
PPPS:  tu závorku jsme myslely vážně ;) :D

Pac a pusu


Nora 


Zdroj obrázku : to ,co mi vyhodil google po zadání i love books

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...