4/30/2011

RECENZE: Born at Midnight - C.C.Hunter


Born at Midnight ( a shadow falls novel)
C.C. Hunter
Jednu noc se objeví Kylie Gale na špatné párty,se špatnými lidmi a to změní její život...navždy, Její matka ji pošle pryč do Shadow Falls-kempu pro problémové mladistvé a hned několika hodin po příjezdu se zdá bolestně jasné ,že tábroníci nejsou jen "problémoví". Tady v Shadow Falls,upíři,vlkodlaci,čarodějové a víly žijí bok po boku-učí se ovládat své síly, kontrolovat svou magii a žít v normálním světě.


 

Kylie se nikdy necítila normální,ale rozhodně nepatří sem ,s partou paranormálních zrůd. Nebo snad jo? Trvají na tom,že je Kylie jedním z nich a že sem byla poslána z nějakého důvodu. Jakoby život nebyl už tak dost komplikvoaný,na scénu přichází Derek a Lucas. Derek je poloviční víla který je odhodlaný být jejím přítelem a  Lucas je sexy vlkodlak s nímž  Kylie sdílí tajnou minulost. Derek a Lucas nemohou být rozdílnější,ale oba jsou silně zakořenění v jejím srdci.


 

I když je Kylie ve všem věcech nejistá, jedna věc je stále bolestně jasná- Shadow Falls je přesně místo,kam patří.


 


 

Když se všechno rozpadá

Kyliin život není zrovna nejlepší. Chladná matka se rozchází s jejím otcem. To by asi nebyl takový problém, kdyby si jí táta vzal s sebou k sobě. Ale on jí opustil. Navíc se s ní nedávno rozešel její kluk, Trey, jenom proto, že se s ním nechtěla vyspat. A všechno vyvrcholí ve chvíli, kdy se na večírku, na kterém je, objeví drogy a ona skončí na policii. Její matka toho má právě dost a tak Kylie posílá na kemp pro problémové mladistvé. Ale oni jsou vlastně jinak problémoví než ostatní lidé.


 

Já nejsem zrůda… já teda ne

Jakoby nestačilo ,co se děje u Kylie doma, po příjezdu do campu se dozvídá,že je to camp pro nadpřírozené bytosti jako jsou víly, vlkodlaci, upíři, čarodějové nebo měniči(shape-shifters). Všichni ví, kdo nebo co jsou a baví se se svými. Všichni až na Kylie. Nikdo nemá vůbec ponětí co je. Přeci pro její bolesti hlavy a to, že vidí jednoho chlápka,kterýho nevidí nikdo jiný je nějaké rozumné normální vysvětlení. Kylie si nepřipouští, že by měla být jedním z těch bytostí.


 

A co mít navíc ještě spolubydlící,které se chtějí zabít

Čarodějnice a upírka,které se skoro pořád hádají a vypadá to,že je se chtějí zabít. Jo tak tohle jsou přesně spolubydlící naší Kylie. Navíc Kylie potkává v táboru ještě jednoho kluka z minulosti, Lucase, ze kterého má Kylie strach. Jo, ještě je tam Derek, který jí nehorázně připomíná Treye, z jejichž rozchodu se ještě vzpamatovává. Že je to dost komplikované?! A co když je možná jednou z nich?


 

No…

Born at Midnight si mě získalo hodně díky obálce a když anotace nevypadala tak špatně prostě jsem si jí objednala a když přišla, četla jsem jí na chalupě na naší lavičce a byl to takový normální průměrný román s nádechem fantasy. Kylie zjišťování čeho je mě bavilo a pendlování mezi dvěma hochy mi nevadilo, neboť se s každým hned nelíbala na potkání i když tam možná nějaká pusa proběhla. Knižka měla dobrou zápletku a bavila mě.Nic mi tam nevadilo,ale nečetla jsem s knížku s jakou netrpělivostí, i když to možná bylo zaviněno tím, že jsem se šíleně těšila na Odstíny Života a Born at midnight byla vlastně jen taková vsuvka.



  

6 komentářů:

  1. To jsi četla v angličtině? :O
    To byhc asi nedávala, no :D
    Jinak, obálka vypadá vážně dobře a anotace také, ale po přečtení receneze bych ani neměla nějak velkou chuť si to přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím :)
    Anotace a obálka skvělá, ale jinak mě to nezaujalo..:)

    OdpovědětVymazat
  3. můžu se zeptat? slovíčka, co neznáš hledáš v papírovém slovníku?

    OdpovědětVymazat
  4. Ronnie: ano četla a myslím, že bys to určitě zvládla, spoustu lidí se toho bojí ale spousta knížek v aj je psaná velmi lehce ;)
    Evk:no... já si při četbě skoro nikdy nehledám ve slovníčku, neboť smysl věty většinou pochopím. Ale když se objeví slovíčko,které neznám a opakuje se, jdu ho vyhledat do slovníku buď internetového nebo papírového, podle toho co je zrovna po ruce :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak na tuhle knihu jsem se hned po skončení školy chystala, obálka mě naprosto okouzlila a anotace vypadala zajímavě, ale po přečtení tvých dojmů nějak váhám, vypadá to na další klasickou YA knihu, kterých je v poslední době nespočet, takže si přečtení Born at Midnight budu muset rozmyslet, ale jak se znám za chvílí jí budu mít z Book Depository doma :D

    OdpovědětVymazat
  6. Minnie: jo to znám, přečtu ne moc chvalnou recenzi na nějakou knížku,kterou si chci přečíst a řeknu si,že to asi není tak dobré a že si to nebudu objednávat... bum! druhý den objednávám z bookdepository a nehorázně se těším až si jí přečtu. Prostě si musím udělat vlastní názor :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...