3/16/2011

RECENZE-Percy Jackson ,Bitva o Labyrint

Percy Jackson - Bitva o Labyrint
Rick Riordan ( Percy Jackson #4)
Česká anotace:
Jmenuji se Percy Jackson… Je mi skoro 15. Svět kolem se zdá být čím dál nebezpečnějším. Tábor polokrevných už není co býval. S Lukem a Kronovou armádou hledáme cestu za jeho hranice. Vydáváme se do prastarého Daidalova labyrintu. Jdeš do toho s námi? Musím tě ale varovat, důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat k šílenství a zahubit…


Anglická verze: ano
Česká verze: ano
Stav: Přečteno


Recenze:
Další zničená škola...
Percy jde na nějaký poznávací kurz do nové školy,kde učí přítel jeho mámi. Ale jak to tak bývá, škola v pořádku dlouho nezůstane. Narazí tam na empúsy (mýty o upírech vznikly z těhlech slečinek),které se ho tak nějak snaží vysát. Také tam narazí na Rachel, lidskou dívku,která mu v minulém díle zachránila život a vlastně mu ten život zachránila i teď. Má dobrý zrak, mlha na ni vůbec nepůsobí. Jedna empúsa pak vybuchne před lidmi a Percy musí uprchnout.


Kdo je Kvintus? A co se to sakra děje?
Když Percy dorazí s Annabeth do tábora, je docela zmatený. Aspoň že tam má bráchu, Kyklopa Tysona. Také je v táboru nový učitel, Kvintus. Ale Percymu se moc nezdá. Myslí si,že pracuje s Lukem. A Luke je další problém. Tábor očekává invazi, i když vůbec nemají ponětí jak by se tam mohl dostat.
Při jednom cvičení,kdy utíkají před obrovskými štíry se Percy a Annabeth ukryjí v jední prasklině=> avšak není to jen tak nějaká prasklina. Je to jeden z mnoha vstupů do Labyrintu. Luke poslal jednoho zvěda do Labyrintu,který se z toho zbláznil a tudíž je Lukova cesta do tábora otevřená. Tedy... musí se naučit orientovat v Labyrintu,ale v tom mu může pomoct pouze Daidalos.


A výprava je na světe...
Úkol: Najít Daidalose a přesvědčit ho,aby nepomohl Lukovi
Groverův úkol: Najít Pana,jinak přijde o licenci Pátrače 
Vůdce: Annabeth
Členové: Percy, Tyson,Grover
Annabeth,Percy,Tyson a Grover statečně vstupují do Labyrintu a snaží se najít Daidalose. Hned na začátku se jim zjeví Héra,která jim oznámí, že Percy ví,jak se orientovat v Labyrintu. A dá jim ještě další radu... Budou úspěšní? Neztratí se? A hlavně... přežijí?
Takže co si myslím?
Jak víte, série Percy Jackson se objevila v mém seznamu TOP 10...nejoblíbenějších knížek ,nedá se říct,že by mne kniha zklamala, mám ráda Percyho dobrodružství.A tak dávám čtyři hvězdičky :). Ptáte se proč čtyři a ne pět? Myslím,že mi tam něco chybělo, takové to lusk, co vás vážně nakopne...

3 komentáře:

  1. Tak Percyho jsem ještě vůbec nečetla, ale chystám se (už dlouho :D) Jak tak koukám, asi to bude dobré čtení :)

    Jinak máte moc pěkný blog, jdu si vás přidat do oblíbených blogů :)

    -k

    OdpovědětVymazat
  2. jojo, mě se to moc líbí. Teda... ten první díl docela pokulhává ,ale pak už je to lepší a lepší :)

    A moc děkujeme za pochvalu,moc si jí vážíme :)

    OdpovědětVymazat
  3. je to to nejůžasnější čtení na světě Percy Jackson


    !!!!!!!!!je neeej!!!!!!!!!!!
    :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...