10/25/2014

Catch up with us (1)


Účel tohoto článku je...prakticky nulový. Rozhodla jsem se, že tyhle články budu psát hlavně když nestíhám psát recenze, protože očekávám, že nezabere dvě hodiny ho dát dohromady. A co vlastně tady budu psát? Co se se mnou vlastně děje: co čtu, jaké seriály sleduju, jestli jsem viděla nějaké dobré filmy. To samé ovšem budu vyžadovat :) po vás. Pište různá doporučení do komentářů a jak se vlastně máte.




Takže začneme knihami:
V září se mi asi nejvíce líbila série The Selection a zvláštní je, že ani vlastně nevím proč. Zkrátka jsem u ní vypnula a tak trochu se zamilovala do Maxona :). Vím, že byl zamýšlený seriál, ale nikdy nenatočili nic víc než jenom pilotní díl. K mému "štěstí" jsem na internetu našla pět minut verze 2 a upřímně, byla to hrůza. Maxon tam Americu prakticky znásilnil a při úvodní scéně rozbil skleničku o schody (borec) a choval se jako arogantní prase. Takže je vlastně dobrá zpráva, že místo toho se CW rozhodla natočit historickou soapoperu Reign (i přes všechny historické nepřesnosti to není špatný seriál a nosí tam nádherné, nedobové, šaty).
Potom jsem si dala re-reading Domu u jezera od Kate Morton a vzpomněla si, jak moc se mi ta knížka líbila. Knihu jsem četla, když jsme tento blog začínaly, což už nějaký ten pátek bude a taky jsem sem dala "recenzi", ale rozhodně ji potřebuji přepsat a hlavně prodloužit, protože ty čtyři řádky jsou opravdu nic nevypovídající.  Jinak kniha nemá nic společného se stejným filmem se Sandrou Bullock a Keanu Reaves. Děj se odehrává v Anglii během a po 1. světové válce v jednom panském sídle a hlavní hrdinkou je služka Grace, která popisuje události, které předcházely záhadné vraždě. Jako detektivku bych to neoznačila, ale čtení je to příjemné.

K seriálům toho mám trochu víc, protože tak trávím svůj volný čas evidentně :). To znělo depresivně...každopádně tento podzim odstartovalo několik slibných seriálů, které myslím stojí zato vidět.
Začnu tím pro mě nejlepším a to je How to Get Away with Murder s Violou Davis v hlavní roli právničky. Je to ze světa právníků a zatím naprosto geniální. Odvysílané jsou teprve jenom čtyři díly, takže ano, možná je trochu brzo seriál nazývat geniální, ale on je tak dobrý.
P.S. hraje tu Dean z Harryho Pottera :).
Další dva seriály jsou takové hodně oddychové a také za sebou mají jenom čtyři díly, ale přijdou mi hrozně vtipný. První je Selfie s Karen Gillan (Doctor Who) a Johnem Cho (Star Trek). Je to o insta-famous Elize Dooley, které dojde, že mít hodně přátel na facebooku, neznamená jich mít hodně v reálném životě a chce, aby z ní Henry Higgs udělal lepšího člověka. Druhý se jmenuje Manhattan Love Story a ano, takových seriálů tu už bylo, ale přišlo mi vtipné/zajímavé, že scény jsou doplněny o vnitřní monology postav. Navíc představitel Petera je docela dost hezký :).
 

Tak a ještě zmíním další dva seriály, které mají trochu více dílů. Začnu Outlanderem, který má i knižní předlohu od Diany Gabaldon (v češtině vyšlo pod názvem Cizinka). Prakticky je to o tom, že se jedna žena přenese zpátky v čase do 18. století ve Skotsku a musí  předstírat, že do té doby patří. Samozřejmě se snaží dostat zpátky do roku 1945 za svým manželem, ale věci trochu zkomplikuje hezký (namakaný :)) muž s neodolatelným skotským přízvukem.


Poslední seriál je Orange is the New Black, který má už dvě série a je ze ženského vězení. Začala jsem se na něj koukat až o prázdninách a musím říct, že tohle je jeden z nejlepších seriálů jaké jsem kdy viděla. Rozhodně doporučuji všem. A upřímně dějová linie hlavní hrdinky je ta nejnudnější.


Jo málem bych zapomněla zmínit, že Supernatural se vrací s 10. sérií a já se tak strašně moc těšim. Tenhle seriál je můj nejoblíbenější (hlavně díky tumblru :)), takže sem musím dát promo :):

Nejlepší film, který jsem tenhle měsíc viděla je stoprocentně Gone Girl, který se prostě povedl (trailer je u recenze na stejnojmenou knihu od Gillian Flynn) a pak se mi moc líbila minisérie od BBC Tess z rodu D'Ubervillů s Gemmou Arterton v hlavní roli, takže jsem se rozhodla si přečíst knižní podobu od Thomase Hardyho. Všem doporučuji film G.B.F. (aka gay best friend) a seriál Faking it, který jsem naprosto zapomněla zmínit.





Z hudby asi nejvíce poslouchám Bastille (hlavně No Angels) a Eda Sheerana (kdyby náhodou měl někdo lístky, které by na jeho koncert nechtěl, tak se ráda nabízím :)).

Jo už jste viděli trailer a tv spoty na Mockingjay Part I?! Lhala bych, kdybych tvrdila, že jsem u nich nebrečela, asi nejvíc mi ublížil tenhle (ach Peeto):
Pokud jste došli až sem, tak gratuluji. Teď je řada na vás, stalo se něco zajímavého (nebo klidně i nudného, ráda uslyším cokoli)?
Zjistila jsem, že tohle neděláme často, takže se omlouvám a moc děkuji vám všem, kteří jste pravidelní čtenáři, moc si toho vážíme, že se pořád najde někdo, kdo chce náš blog číst. Taky chci poděkovat všem, kteří "lajkli" naší stránku na facebooku. Už je vás více než sto!!!! Takže za nís obě moc děkuji a snad se v nejbližší době dokopu k nějaké recenzi :).

2 komentáře:

  1. Z těch všech seriálů se dívám na Outlander - teď musím čekat do jara na další díly :D A protože jsem byla napnutá, jak to bude dál pokračovat, začala jsem číst knížku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si knihu koupila :), už se nemůžu dočkat, až se na ní vrhnu :).

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...