6/06/2014

Get to know Van Houten



Jméno: Peter Van Houten
Bydliště: Ansterdam, Nizozemí
Zaměstnání: autor knihy An Imperial Affliction (Císařský neduh)
Vzhled: pivní břicho, prořídlé vlasy, povislé tváře, týdenní strniště

Van Houten je autor Hazeliny nejoblíbenější knihy. Američan s nizozemskými kořeny, který se přestěhoval do Holandska po vydání své první knihy. Žije zde v naprosté izolaci, pokračování se napsat nechystá a na žádný dopis od Hazel neodpovídá.

Otázky, otázky, otázky :).
Můžeš nám doporučit nějaký švédský hiphop?
Proč zrovna švédský?
  Zkrátka se Johnovi líbil, zkoušel poslouchat i jiný (např. francouzský, německý, chorvatský nebo maďarský), ale švédský byl zkrátka nejlepší.
Měla bych číst Van Houtena s americkým nebo s nizozemským přízvukem?
  Ti, co knihu četli v češtině tento problém řešit nemusí, ale John říká, že vzhledem k tomu, že je to rodilý Američan, tak má i americký přízvuk.


Jméno: Willem Dafoe
Datum narození: 22.7.1955
Známé role:
Já osobně ho znám hlavně jako Green Goblina ze Spider-mana nebo z Grandhotel Budapešť. Hrál třeba v Anglickém pacientovi a namuvil Gilla v Hledá se Nemo. Byl nominvaný na Oscara za výkon ve fimech Platoon a Ve stínu upíra.








2 komentáře:

  1. existuje ta kniha naozaj? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. John Green napsal asi pět stránek pro film a Project for Awesome, takže tak trochu existuje, ale jinak je stejně jako Van Houten vymyšlená :).

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...