6/05/2014

Get to know John Green



Jméno: John Green
Datum narození: 24.8.1977
Bydliště: Indianapolis, Indiana, USA

Bio (přeloženo z johngreenbooks.com):
Vyrostl v Orlandu (Florida). Vystudoval  Indian Springs School a Kenyon College (obor anglická literatura a náboženské studie).
K napsání TFiOS ho inspirovala jeho práce kaplana v dětské nemocnici, zatímco studoval na univerzitě.John je New York Times bestselling author, který napsal: Looking for Alaska (Hledání Aljašky), An Abundance of Katherines, Paper Towns a The Fault in Or Stars (Hvězdy nám nepřály). Je také autorem knihy Will Grayson, Will Grayson, kterou napsal spolu s Davidem Levithanem. V roce 2006 získal cenu Michaela L. Printze, o tři roky později dostal cenu Edgara a už dvakrát byl finalistou Los Angeles Times Book Prize. Jeho knihy byly přeloženy do více, jak dvanácti jazyků.
V roce 2007 založil John spolu se svým bratrem Hankem kanál na youtubeu, který měl být jejich jediný způsob komunikace. Videoblogy rychle přitáhly pozornost a zrodila se komunita lidí, kteří si začali říkat Nerdfighters. Ti bojují intelektuály a snaží se snižovat hladinu špatnosti (v angličtině to je level of suck), například založili charitativní projekt Project for Awesome, kde se každoročně vyberou statisíce dolarů nebo Con pro videobloggery-Vidcon. I když John s Hankem už dávno nepoužívají pouze videoblogy jako způsob komunikace, nepřestávají každý týden nahrávat dvě videa na Vlogbrothers. Jejich kanál má přes dva milióny odběratelů. John je také hodně aktivní na twitteru, kde má 2,41 milionů followerů.
John také psal recenze pro The New York Times nebo Booklist.

John nyní žije v Indianapolisu se svou ženou Sarah (numím to skloňovat, takže to nechám v prvním pádu :)), dvěma dětmi- Henrym a Alice a west teriérem Willym.

Johnův tumblr: http://fishingboatproceeds.tumblr.com/
Johnův twitter: https://twitter.com/realjohngreen
Youtube: https://www.youtube.com/user/vlogbrothers

rozhovory:

teď nějaká Johnova videa:





DFTBA!





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...