9/14/2012

Love Story


Kniha: Love Story
 Autor: Erich Segal
Díl: První
Série: Love Story
Anotace (Databáze knih):
Každý se rád podívá na zamilovaný příběh. Jeden z nejromantičtějších filmů, který byl vytvořen zůstává dodnes jedním z nejpopulárnějších.
Jedná se o procítěnou romanci o životní lásce ze sedmdesátých let – jeden z nejúspěšnějších filmů Paramountu, který obdržel sedm nominací akademie a jednoho Oscara. Film, který měl takový úspěch, že se dočkal knižního zpracování. Málokdy se stává, že vzniká silná kniha podle filmového scénáře. Herci Ryan O´Neal a Ali McGraw se stali přes noc hvězdami


Tuhle knížku mi před lety doporučila mamka s drobnou poznámkou - až budeš starší. Posuneme se o pár let dopředu a třikrát hurá, jsem starší! Takže jsem si knihu minulou středu půjčila v knihovně. Je to taková tenounká knížečka, nemá ani sto stránek, přesto má všechno co by dobrá knížka měla mít.



Příběh popisuje vztah dvou lidí - Jenny a Olivera. Obě dvě postavy si člověk okamžitě zamiluje. Hlavně jsem si nemohla pomoct  a Olivera jsem si představovala jako Joea Andersona v Across the Universe a uznejte, tam  mu to opravdu slušelo :). U čeho jsem to byla, než jsem se zasnila? Ááááh ano, Jenny a Oliver. Love Story je z pohledu Olivera. Příběh začíná seznámením a končí- spoilery! Takže Vám neřeknu, jak to všechno končí, ani Vám neřeknu, jestli budete brečet nebo se smát. Myslím, že bych Vám tím dokonale zkazila požitek ze čtení. Na druhou stranu, první věta knihy Vám prozradí, jak to všechno dopadne, ale tu se dozvíte, až jí otevřete. Alespoň si v hlavě budete moci říct, Nora nám to neřekla :).

Možná víte, že kniha je předlohou stejnomeného filmu, nejedná se o nějaký současný film, je ze sedmdesátých let a upřímně, Oliver není moc hezký, teda je, ale ne tak jako Joe Anderson. Neřiďte se ovšem mnou, takže na film se určitě podívejte, protože je moc hezky natočený a ta herečka co hraje Jenny je geniální nebo alespoň způsob, jakým mluví, je geniální.

Tak teď to všechno shrnu. Knížku si určitě přečtěte, protože to není nějaká přeslazená romantika, ale reálný příběh o vztahu dvou lidí, který Vás chytne a nepustí.


2 komentáře:

  1. Fakt je, že knihy napsané podle filmu zásadně nečtu. Připadá mi to nelogické, zbytečné. A když jsem kdysi v knihovně otevřela knižní verzi strážce duší, ten doslovný přepis dění na obrazovce mi připadal skoro legrační ...

    Na druhou stranu tohle vypadá celkem pěkně. Příběh je dost o duševních stavech apod., což se dá možná o něco lépe zachytit knižně, než filmově. Uvažuju, že v tomto případě udělám výjimku a "přepsaný film" si přečtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výjimka potvrzuje pravidlo :) Navíc, já četla první knihu a až potom viděla film, takže doporučuji

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...