11/17/2011

Podzimni dumani (5)


A máme tu další příspěvek do Podzimního dumání z dílny Syki a Abyss,  dokonce už pátý. Tentokrát na téme knižní srdcovky. 

Abych byla upřímná, nevím, jak někdo může přežít bez takové jedné osoby, které já říkám "spřízněná duše". Je to člověk, který má stejný vkus na knížky jako vy, a pokud se mu kniha nelíbí, pravděpodobně se nelíbí ani vám. Je to člověk, se kterým můžete o knihách konverzovat několik hodin a stále se máte o čem bavit a je to člověk, který když vám doporučí knížku, tak sednete a jdete si ji objednat, nebo koupit. A je to člověk, který s vámi má společné knižní srdcovky. 
wehearit.com
Wingardium Leviosa
Knižních srdcovek mám hned několik. Úplně první je Harry Potter. I když jsem, co se názorů týče, velmi otevřená a ráda slyším nové názory na knihy a na různé věci, kdokoliv, kdo řekne, že je Harry Potter pouze vyhazování peněz, a že je to naprostá blbost (ano, opravdu mi to má spolužačka řekla do očí a ano, stále žije. Vidíte, jak mám velké sebeovládání?), mám chuť tomu člověku zakroutit krkem a zakřičet na něj ty nejsi v pořádku!!!!. S Harrym jsem vyrůstala, hrála jsem si s jeho imaginární kopií a strávila s ním mé celé dětství. Harry Potter je má knižní srdcovka, za kterou bych se bila do posledního dechu a ten, kdo Harryho Pottera nemá rád, není moje krevní skupina.

Nechť 74. Hladové hry započnou
wehearit.com
Hunger Games. Poslední dobou jsem jimi posedlá. Nemůžu se dočkat filmového zpracování, které na nás čeká již na jaře roku 2012. Ani sama nevím, jestli je to brzy, nebo pozdě. Rozhodně jsem ale připravená pomstít se, jestli ten film zkazí. Ale teď ke knize. Myslím, že první díl byl vydán asi před dvěma lety ( v ČR), ale nejsem si tím 100% jistá. Rozhodně si ale dodnes pamatuji moje první setkání s Hunger Games. Byla jsem s druhou Norou v knihkupectví a přímo koukala na knihu s černou obálku, která před sebou měla štítek novinka. ,,Hladové Hry? To bude nějaká blbost" řekla jedna z nás a poté jsme knihkupectví opustily. A od dva roky později je to moje knižní srdcovka, pro kterou bych pomalu dýchala. Hunger Games je krásný a přitom krutý příběh v jednom. Když vidím filmový trailer, chce se mi brečet. Miluji Hunger Games, miluji Katniss a jsem ráda, že jsem si tuhle knihu, potažmo celou sérii, přečetla.

Róza a Dimitri… je potřeba něco dodávat
wehearit.com
 Nebudu vám lhát. Vampýrskou akademii jsou odsuzovala… hodně dlouho. Vlastně jsem si jí přečetla až letos a rozhodně mi neskutečným způsobem přirostla k srdci. A proč jsem jí odsuzovala? No protože nápis, která hlásal něco ve smyslu, že je VA stejné jako Stmívání, mě opravdu nenadchnul, protože jsem Twilight mánii už dávno překonala. Ale co jsem překonala strach z nového Stmívání, naprosto jsem knize propadla. Je to úžasné, super, krásné! Hodí se na to všechna superlativa, která mě napadnou! Miluju VA! Dejte mi mého Dimku!

wehearit.com
Jace… ach
Myslím, že ten nadpis mluví za vše. Jace je prostě úžasný a Clary je opravdu sympatická. Hlavně celá série je zatím vtipná a čtení všech knih jsem si opravdu užila. A...opravdu nevím co všechno bych sem měla napsat a nemám ráda druhou půlku Nory, že mi to poslala, abych Nástroje smrti dopsala, protože cituji : ,,Mám vymytý mozek." Noro, opravdu? (xD). Tohle alespoň zaplnilo nějaké místo, ale zpátky k Jaceovi. Tahle série je tak...ááaaach a Jace je tak aaaaááách. Co víc dodat ?

Nejlepší nefantasy knihy… The Duff
google.com
The DUFF je bez jakéhokoliv přemýšlení nejlepší nefantasy kniha, jakou jsem kdy četla. O to víc je neuvěřitelné, jak je Kody (autorka) mladá. The DUFF je must-read kniha, která vás nenechá chladnými. Nemohla jsem ji přestat číst a také jsem ji přečetla za jeden večer. Jeden večer, jedno přečtení stačilo na to, abych téhle knize naprosto propadla. Tenhle příběh je kouzelný v tom, jak je psán, kouzelný nedokonale dokonalými postavami a díky The Duff a Shut Out jsem získala do sbírky novou nejoblíbenější autorku.



Tak tohle jsou moje knižní srdcovky, za které bych se bila. Občas je mi pěkně líto, že je někdo nemá rád a říká, že jsou knihy, které mám nadevšechno ráda, špatné. Ale každý máme svůj názor, 100 lidí 100 názorů, i když teda u Harryho by mě to stálo mnoho sil toho člověka nějakým způsobem neprobudit. A jaké jsou Vaše knižní srdcovky?

3 komentáře:

  1. Souhlasím s tebou. Vůbec nechápu jak někdo může říct, že Harry Potter není dobrý a nebo jen jo ujde. Série o Harrym Potterovi je nejlepší série, jakou jsem kdy četla. Prostě to jsou knížky, které si nejde nezamilovat :). A Hunger Games jsou též mojí další srdcovkou a hlavně nebít vašeho blogu asi bych si je nepřečetla, takže vám patří mé tisíceré díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní: Moc náš těší, že díky nám jsi objevila HG :)))

    OdpovědětVymazat
  3. S VA jsem na tom byla podobně..Ještě jsem nebyla tak zažraná do knížek jako teď..Měla jsem za sebou Stmívání,Upíří deníky a pár dílů Školy noci..Přečetla jsem si polovinu první kapitoly a hned jsem jí zavrhla.Jo,byla jsem úplně pitomá.O rok později jsem se nějak nudila a dala jsem se do čtení znovu (všichni o tom básnily a navíc snad zrovna vycházel 5.díl,takže to bylo všude).No,a už to jelo.Nakoupila jsem si celou serii.Odteď nikdy neodkládam knihu dokud jí nedočtu..
    S Harrym Potterem souhlasím.Naštěstí jsem nepotkala nikoho,komu by se nelíbil,takže vraždící myšlenky na ochranu Harryho jsem neměla :D
    Hunger Games...Naprosto skvělá serie..jenom mě mrzí,že jsem se ještě nedostala ke třetímu dílu.No a na film se hrozně těším a jsem děsně zvědavá.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...