8/13/2011

RECENZE: Jumping to Confusions


Kniha: Jumping to Confusions

Autor: Liz Rettig
Série: /

Díl: /

Anotace:

Cat si myslí, že je tlustá a nudný. Její sestra dvojče, Tessa, je trochu rozmazlený fracek, který může dostat jakéhokoliv kluka, kterého chce. Josh se právě přestěhoval a je naprosto úžasný, takže si ho Tessa zabere a Cat cítí, že nemá žádnou šanci. Ale Josh vypadá podivně nezaujatě, co se Tessy týče a místo toho se stane nejlepším kamarádem Cat. Cat si myslí, že se za tím skvývá něco víc a cété, že přišla na to proč – možná Joshe vůbec holky nezajímají. Catin život je o moc šťastnější – má nového nejlepšího gay přítele, se ketým si dobře rozumí. Kdyby to bylo jen takhle jednoduché.

 

Cat je ta, která je v její rodině ta tlustá. No jak by se vám žilo s tím, že vaše sestra a matka mají velikost 6, zatímco vy máte velikost 14? Moc lehce asi ne, že? Avšak Cat se s tím nějak žít naučila a naučila se mít ráda i Tessu.


 

Do Glassgow přijíždí kvůli práci nová rodina a mají šestnáctiletého kluka. Tessa kvůli večeři, kterou s nimi musí zrušit svoje rande a je naštvaná, ale když uvidí Joshe, totálně nádherného kluka, rozhodne se, že to zase tak špatné není a dalo by se říci, že si ho zabere. Cat to nevadí, zaprvé, je zvyklá, za druhé, ten kluk je totálně mimo její ligu a zatřetí má pana Browna, učitele Angličtiny, do kterého je tajně zamilovaná. Avšak když jí Josh dá košem, prohlásí Tessa, že je jisté, že musí být gay a tak se rozjíždí šílený slet událostí, který je plný omylů a hlavně, vtipných momentů.
 

Bože, totálně jsem si tuhle knihu zamilovala. T-O-T-Á-L-N-Ě jsem si jí zamilovala. Poslední dobou jsem četla jenom knihy plné nadpřirozených bytostí a musím říct, že jsem se jich přejedla. Dokonce mě přešla chuť něco číst. Rozhodně jsem neměla chuť číst něco plného vlkodlaků, víl, upírů a bůh ví čeho ještě. Což bylo dost smutné, protože všechny knihy, které jsem měla nepřečtené, jsou přesně takového charakteru. A pak mi přišla tahle knížka.



Zhltla jsem jí za dva dny (včera večer došla, a dnes odpoledne jsem jí dočetla) a totálně si jí vychutnala. Bylo to tak osvěžující, nebyl tam žádný problém, že jeden je upír a má chuť druhého vycucnout, nebo něco podobného. Prostě trable lásky mladých lidí. I když byla Cat trochu snílek a věřila věcem, které mě bili do očí a dohazovala lidi okolo sebe, měla jsem jí ráda. Byla to v podstatě velmi hodná holka, i když trochu naivní. Občas jsem vážně nedokázala pochopit, jak může mít Tessu ráda. Jevila se mi jako holka, která využívá špatného svědomí Cat a není schopná se vyrovnat s faktem, že ji někdo taky nemusí mít rád a neudělá všechno, jen aby si s ním vyšla. Vážně jsem jí neměla ráda.


A ani Catina matka nebyla zrovna ideální příklad, asi jediný, koho jsem z její rodiny měla ráda, byl její otec.


 

Musím říct, že jsem i docela koukala, jak vypadá cover téhle knihy dobře, oproti verzi, kterou jsem vídala všude na internetu. Zrovna na kreslené obálky moc nejsem, ale tahle se mi vážně líbila.


  

Prostě tahle knížka mi sedla, krásné oddechové čtení, spíše pro mladší čtenáře, nevím, jak by se to líbilo holkám, kterým je 18 let, avšak nemyslím si, že je to pro holky, kterým je jedenáct. Řekla bych, že zlatý věk na tuhle knihu je 14,15 let. Co se týče autorčin dalších knížek, jedna již v jazyce českém, avšak já jsem se k ním zatím ještě nedostala. Jedná se o Deník mí zoufalý lásky. Musím říct, že ten obal je otřesný. Moc se omlouvám, ale tuhle knihu bych si za mák nekoupila, kdybych jí viděla. Avšak pevně věřím, že je to kniha stejně dobrá, jako tato.

čtyři sovičky


2 komentáře:

  1. Deník zoufalý lásky má opravdu otřesný obal - zvlášť oproti originálu! Kdyby mi ho nedoporučila kamarádka jako naprosto super knihu, nikdy bych si to nepřečetla :)
    Jinak Liz Rettig má ve zvyku vymýšlet takový naivní (až někdy blbý, řekla bych) hrdinky. Kelly Ann z deníku je taky taková - ale její knížka je rozhodně lepší než JtC. Četla jsem ji už tak 4x (a pokaždé ke mně máma přijde do pokoje a povídá, čemu se tak hystericky směju).
    Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni! Tak jestli je lepší, než tahle, tak se do toho musím pustit co nejdříve :) A děkuji :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...