8/30/2011

RECENZE: Bloodlines – Richelle Mead

Kniha: Bloodlines
Autor: Richelle Mead
Série: Bloodlines
Díl: První
Když je alchymistce Sydney nařízeno, aby v úkrytu chránila život Morojské princezny Jill Dragomirové, poslední místo, které očekávala, byla soukromá škola v Palm Springs, Kalifornie. Ale na jejich nové škole, drama teprve začíná.

 

Může naspoilerovat poslední díl série Vampýrská Akademie

Lissa Dragomirová se opravdu stala královnou, ale reformy, které uplatňuje mají jak své zastánce, tak své odpůrce. A když si odpůrci uvědomí, že ke královně se nedostanou, zaměří se na někoho jiného, kdo by Lissu mohl stát trůn. Ano, na Jill, jediného člena rodiny, který žije. Podle zákonů, totiž nesmí být na trůnu král či královna, kteří nemají příbuzenstvo. A díky tomu, že Lissina rodina umřela při autonehodě, byla sama. Tedy, než objevila Jill.


Jill je napadena, a kvůli královně i vlastnímu bezpečí, se musí ukrýt, někam, kde by ji nikdo nehledal, nikdo neobjevil. Aby vše šlo, jak má, jsou k tomuto počinu přivoláni i Alchymisté.


Sydney po té, co pomohla Rose Hateway utéct, už není pro Alchemysti jistou volbou. Avšak, snaží se seč může, aby tuto misi dostala, protože chce uchránit Zoe.

A když se dostaví do soukromé školy v Palm Springs, začnou se pomalu objevovat tajemství, která by mohla neuvěřitelné následky.


Bloodlines se od Vampýrské Akademie liší, to doufám došlo úplně každému. Máme tu novou hrdinku, která není Rose, spíše je takový opak Rose, i když chce odporovat, mlčí ve správnou chvíli, přemýšlí a pak koná. Sydney není tak impulzivní jako Rose, není tak vzpurná, ale stejně jsem ji měla ráda. Nečekejte novou Rose, ta nepřijde, čekejte Alchymistku, která začíná pochybovat o tom, co se učila, díky tomu, jak tráví čas s Morojí a Dhampýry.


Po dočtení Poslední Oběti, mi bylo líto Adriana. Docela jsem koukala, že ho spousta lidí nemělo rádo. Já jsem ho ráda měla a doufala jsem, že si někdy někoho najde. A taky jsem doufala, že se v Bloodlines objeví. Nečekala jsem, že tam bude jako jedna z hlavních postav a byla jsem za to nakonec ráda. Adrian byl v Bloodlines naprosto briliantní. Jeho hlášky byly nepřekonatelné a já se u nich vážně smála. Myslím, že pokud jste ho neměli rádi ve VA, tady si ho zamilujete ;)


Díky Bloodlines se dozvídáme spoustu nových věcí, jiný pohled na věci co se staly a také nám zůstane pár věcí na přemýšlení. Richelle nezklamala, jak se mi to trochu stalo u Sukuby. Ten příběh mi zase tak moc nesedl, ale Bloodlines jsem si vážně zamilovala. Bohužel, už nemám takové štěstí, jako u Vampýrské Akademie, že jsem ji začala číst, když už byly všechny díly venku.


Nevím, co bych ještě více řekla. Bloodlines válí, jsou super, mně se líbili, přečtěte si je. Co se týče českého vydání, Bloodlines vyjdou poměrně brzo, po vydání originálu, již 28. listopadu 2011. Jen tak česká obálka se mi moc nelíbí, jinak je skvělé, že se dočkáme překladu už takhle brzy. 
Zasloužených 5 soviček

3 komentáře:

  1. Na tuhle sérii se už strašně těšim. Čekat do konce listopadu mi přijde nekonečný, ale zase to mohlo být ještě delší čekání :D. Já taky zbožňovala Adriana. Takže jsem ráda, že je i tady.
    Jenom nevim jakou Zoey chce Sydney chránit (píšeš o ní asi tak ve třetím odstavci). Díky za vysvětlení :D ;).

    OdpovědětVymazat
  2. Rakla: Zoe je její mladší sestra :)

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, vůbec jsem netušila, že má sestru. Díky :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...