7/15/2011

Top 5... nejoblíbenějších


Top 5 nejoblíbenějších hrdinek

Po dlouhé době se zde opět objevuje seznam TOP. Dnes je to opět TOP 5, minule to byli chlapci, dnes jsou to dívky. V dnešním článku jsme nečíslovali a pořadí je nezávislé na místě. Všechny jsou pro nás jedničky.

# Hermiona Grangerová
Potřebuje tohle jméno, tahle postava, být nějak vysvětlována či popisována? Pro ty, kdo neznají Hermionu (zdá se mi to skoro zhola nemožné), se jedná o studentu Bradavic, nejlepší kamarádku Harryho Pottera a jednu z nejlepších studentek Nebelvíru. Je chytrá (občas až moc), statečná a každému smrtijedovi nakope zadek. Máme ji rády za to, že je prostě... normální. Teda až na to, že je kouzelnice, ale tak... víte, jak to myslíme, ne?

#Rose Hathaway
Dhampýrka, která má pouto se svou nejlepší kamarádkou, je zamilovaná do svého učitele (ách, Dimitrij), nenechá si od nikoho nic líbit a tomu, kdo ubližuje jejím přátelům dá pěkně co proto. Rose obdivujeme za to, že si nedělá hlavu co si o ní myslím ostatní, že je schopná sloužit celý život Lise a je s tím smířená, že si nenechá nic líbit, že je prostě taková, jaká je.

#Katniss Everdeen
Katniss prošla hladovými hrami, přihlásila se do nich dobrovolně, aby tak ušetřila sestřin život. To, jak se dokázala postarat o rodinu, když přišla o otce a matka se složila. Obstarávala potravu, vychovávala Prim. Někteří lidé Katniss soudí za to, že nedůvěřovala Peetovi. Upřímně, já bych mu taky nedůvěřovala. Přeci jenom, jeden ze základních instinktů člověka je přežít a udělat pro to vše. Úplně vše. I kdyby to znamenalo, že zabiju přítele. Většina lidí není čestných a ve hře, kde je hlavní výhrou tvůj život... Na Katniss je zajímavé sledovat, jak se během tří dílů vyvíjí. To, že si zachovala lidskost je... docela neuvěřitelné. Skoro nikdo nemá představu, jaké by to bylo, v něčem takovém žít. Opravdovou a reálnou představu může mít pouze ten, kdo něco podobného zažil.


#Jana Eyrová
Na svou dobu, byla Jana schopná a v jisté míře samostatná žena, s vlastním myšlením. I když se tak na první pohled nemusí zdát, je to velmi, velmi silná osobnost. To, čím si prošla v děství, že bude v psychickém zdraví překonala školu, kam jako malá chodila, je skoro k neuvěření. Přestože ji chtěli zlomit tolika způsoby, jak to jen bylo možné. Po Pýše a Předsudku se J.E. řádí mezi naše nejoblíbenější romány.



# Lenka Láskorádová/ Luna Lovegood
Nosí brýle, ředkvičky v uších, korkové zátky od máslového ležáku kolem krku. Stejně, jako u Jany Eyrové, se nezdá být Lenka/Luna silnou osbností, jakou ve skutečnosti je. Její trochu šílený pohled na svět pomohl Harrymu mockrát. Je střelená, ale nenahraditelná.



zdroje obrázků: google.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...