7/23/2011

Kouzelné bytosti


kouzelná bytost : trollové
díl: Harry Potter a kámen mudrců
popis : Jsou to neuvěřitelně tupí tvorové, kterým všechno strašně pomalu dochází. Váží něco okolo tuny a měří zhruba 12 stop. Je několik druhů - horský, lesní a říční. Živí se masem a je jim jednojestli to bude zvíře nebo člověk. Podle trollů je pojmenována i nejhorší známka, kterou při N.K.Ú nebo O.V.C.E. můžete dostat.

kouzelná bytost: bazilišek
díl: Harry Potter a tajemná komnata, Harry Potter a relikvie smrti (zmínka)
popis: Obrovský had, známý jako "Král Hadů". Vznikne tak, že slepičívejce vysedí ropucha. Nesnese slepičí kokrhání, které je pro něj smrtelné. Dlouhý je asi 50 stop. Jestli ho chcete zabít, stačí mít usebe meč Godricka Nebelvíra. Jeho jed je smrtelný a dá se také použít na zničení viteálů.

kouzelná bytost: vlkodlak
díl:Harry Potter a vězeň z Azkabanu (nejvíce), následně i HP 5,6,7 ,kde je zmínka o Lupinovi a Šedohřbetovi
popis:Ve vlkodlaka se člověk měí jednou za měsíc a to když je měsíc v úplňku.Rozdíl mezi zvěromágem a vlkodlakem je, že zvěromág se měnídobrovolně a svévolně. Zatím není známý žádný lék na vlkodlačí kousnutí. Existuje ale lektvar, který nebezpečného vlkodlaka změní tak, že si vlkodlak ponechá lidský mozek. V knize je vlkodlak Remus Lupin, kterého pokousal Šedohřbet když byl ještě dítě.


kouzelná bytost : draci
díl : hlavně Harry Potter a ohnivý pohár, zmínka Harry Potter a kámen mudrců, Harry Potter a Relikvie smrti
popis: Je mnoho druhů. V Anglii můžeme také najít 2 druhy volně žijících : velšští zelení a hebridští černí. V HP1 Harry a Hermiona předávají draka Norberta (kterého Hagrid vyhrál v Prasinkách) Charlieho kamarádům. Více o dracích se dozvídáme v HP4, kdy je to první úkol Kouzelnického poháru. Tam Harry bojoval proti maďarskému trnoocasému. Další zmínka je v HP7, kde hlídá jeden z trezorů.
Výška a váha je s každým druhem jiná

kouzelná bytost: obr
díl: Harry Potter a Fénixův řád, Harry Potter a Relikvie smrti a vlastně všechny díly
popis: všechny díly proto, že Hagrid je napůl obr. Má také bratra Drápa, který je sice menší obr, ale obr to stále je. Poslední zmínka o nich je v sedmém díle, kdy bojují po boku Voldemorta ve finální bitvě. Jak si teď uvědomuji, madam Maxime byla nejspíše také na půl obr, takže i HP4.
Obři jsou vysocí zhruba 20-25 stop.Většinou žijí v horách, kromě Drápa, který žije v Zapovězeném lese.


kouzelná bytost:Hipogryf
díl: Harry Potter a vězeň z Azkabanu, Harry Potter a princ dvojí krve
popis:První zmínka je v HP3 kdy Hagrid je představí třídě při první hodině Kouzelných bytostí. Malfoye ale zraní a Klofan je odsouzen na smrt. Harry s Hermionou ho ale zachrání a Sirius na něm uteče. Potom se Klofan průběžně objevuje v dalších dílech a po Siriusově smrti se o něj začne sarat Hagrid.
Hipogryf má přední nohy, křídla a hlavu obrovského orla a tělo a ocas koně.Hipogryf má zářivě oranžové oči a ostrý zobák.


kouzelná bytost: kentaurové
díl:Harry Potter a kámen mudrců, Harry Potter a Fénixův řád, Harry Potter a princ dvojí krve a Harry Potter a Relikvie smrti
popis: Poprvé se s nimi setkáváme v HP1 když Harry si odpykává trest v Zapovězeném lese. Tam ho jeden (Firenze) z nich zachrání před Voldemortem sajícím krev jednorožce. Dále se s Firenzem setkáváme když jde učit jasnovidectví do Bradavic. Kentauři také napadnou Umridgovou potom co je nazve kříženci. Potom v HP7 chrání hrad před smrtijedy.
Kentauři jsou napůl kůň a napůl člověk. Jeden z nejznámějších kentaurů je Chairon, který v antické Řecku učil hrdiny. Jo potom je taky v Percy Jacksonovi, ale uznejte Antika byla o "trochu" dřív.

  Tenhle článek by nikdy nevznikl nebýt téhle stránky. Určitě se na ní koukněte jmenuje se Harry Potter Wiki a anjdete tam všechno co potřebujete vědět o Harry Potterovi.


 


 


 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...