3/14/2011

RECENZE-Where I Belong - Gwendolyn Heasley

Where I Belong-Gwendolyn Heasley
Seznamte se s Corrinne.  Žije sen každé dívky v New Yorku- nákupy u Barneys, otevřený přístup do těch nejlepších klubů a na nejlepší party, a má vlastního koně v country clubu. Její perfektní život je na perfektní trati. Alespoň to tak bylo...

Když dostane Corriin táta padáka, její život se náhle zhroutí. Namísto nástupu na internátní školu,je zbavena své kreditky a odvlečena do Texasu k životu s jejími prarodiči. Sama ve velké státní škole a přinucena vzít práci - kydat hnůj,je Corrinne odhodlaná získat zpět život,který měla žít. Nestará se o nikoho, koho při tomto procesu zašlape. Ale když si Corrinne udělá nevhodného kamaráda a objeví vážně sexy kluka v práci, začíná přemýšlet o tom,jestli její P.R.- život před recesí - byl tak perfektní,jak se zdálo. 

Anglická verze: Ano
Česká verze: Ne
Stav : přečteno

Dnes bych chtěla zkusit trochu jiný typ recenze, tak snad to nebude taková hrůza...
 Stěhování do Texasu...
Corriinn táta dostál padáka v práci, kvůli krizi ,která hýbe celým světem. A vše v Corriině světe se náhle hroutí. Ztrácí svou budoucnost ,kterou si vysnila, musí opustit svého milovaného koně a stěhuje se do Texasu, přesněji do Broken Spoke,kde bude nějaký čas žít se svými prarodiči a mladším bratrem. Matka zůstává ve NYC,kde se snaží prodat byt a táta odjíždí pracovat do Dubaje, kde nastupuje na trochu hůře placený post,ale aspoň má nějakou práci. 

Babička, děda a Jenny Jo...
Pro Corrinne přijedou na letiště babička s dědou a cestou,a když si myslí,že Corrinne a její brácha spí, si povídají něco o minulosti. A Corrinne se dozvídá, že mezi babičkou a její mámou je nějaký problém, který se stal před 20 lety. Totiž víte, před 20 lety odjela J.J. nebo-li Jenny Jo z Broken Spoke do NYC aby tam začala kariéru modelky a právě tam potkala Corriinna tátu a tam se vzali. Co se týče Corriinny babičky, neměla jsem jí moc ráda ,i když pekla vážně skvěle. K srdci mi spíše přirostl její děda, který byl vážně skvělý. A taky Corriinn brácha Tripp byl moc fajn. 


Kamarádi... a taky ta láska
Corrinne je naprosto zděšená myšlenkou ,že by měla navštěvovat veřejnou střední školu a ještě více je zděšena lidmi tam. Hned první den tam potká Kitsy, se kterou se později skamarádí. Také se seznámí s jejím přítel Handsem a Bubbim, synem muže, který dříve chodil s její mámou a bylo to dost vážný, jenže pak odjela do NYC a už se nevrátila. Ne,že by zprvu Corrinne její počínání nechápala. S Bubbim se dost často provokují a zrovna dvakrát v lásce se nemají. A když si Corrinne myslí,že život nemůže být horší dozví se, že bude muset pracovat a to ve stájích Ginger,kamarádky její babičky. A tam potká Ridera, sexy kluka,kterej navíc hraje v kapele a smýšlí stejně jako ona => chce odtud vypadnout co nejdříve. Abych pravdu řekla, Rider mi nebyl sympatický,vážně vůbec,může si být sexy jak chce,ale mě se prostě nelíbil. Za to Bubbi... jojo, s tím by měla být Corrine...


Zas tak hrozné to není...
A po čase,který stráví s Kitsy si Corrine vlastně uvědomí, že to tady tak špatné není. Rozhodně tu dělá věci,které by normálně nikdy nedělala. Třeba by se nikdy necpala tak tučným jídlem,které dělá babička, nebo by si nedělala řidičák,navíc ještě ve starém autě. Ale když přijede Waverly, její BF=> nejlepší kamarádka, začne to trochu skřípat... 


Rodeo,rodeo...tak abych to shrnula
Knížka byla vážně skvělá, konečně jsem si mohla oddechnout od těch nadpřirozených věcí a ať jsem si to uvědomovala nebo ne, rozhodně jsem to potřebovala. Nejvíc mě na této knize přilákala ta obálka, neboť je na ní kovboj. A já mám kovboje a kovbojskou tématiku  ráda. Navíc byla knížka místy vážně vtipná, nejlepší bylo popichování Corrinne a Bubbi. A i když byla Corrinne na začátku místy vážně rozmazlená (což se dalo čekat) stala se z ní vážně super holka. Nebudu tenhle příběh hvězdičkovat, myslím,že si na to každý udělá názor sám. Jediné co bych ještě dodala je,že knihu zcela doporučuji ,hlavně v případě,kdy máte plnou hlavu upírů, vlkodlaků,čarodějů a bůh ví čeho ještě =)






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...