2/27/2011

Vražedná pomsta - Suzanne Collinsová (Hunger games #2)-recenze

Vražedná pomsta - Suzanne Collinsová (Hunger games #2)
Česká anotace:
Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obavetele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetí , jehož důsledky by byly víc než hrozivé?


Anglická verze: ano
Česká verze: ano
Stav: přečteno
Recenze:
Příběh začíná tak, že Katniss za chvíli vyráží na turné po okolních krajích. Předtím ji avšak navštíví prezident Snow, který jí dá dost jasně najevo, že musí nějak zabránit povstání, jinak zabije ty, na kterých jí záleží. Musí ostartní přesvědčit, že je opravdu zamilovaná do Peety, se kterým se avšak od návratu k sobě chovali docela chladně. Navíc si Katniss uvědomuje, že asi něco cítí k Hurikánovi.

Po turné se dozvídá, že podle prezidenta Snowa nikoho nepřesvědčila a tím pádem si myslí, že má smrt jistou.   Následuje další šok - čtvrtročních Hladových her se zúčastní všichni žíjící vítězové předchozích Hladových her. Katniss se z toho na chvíli zhroutí- neboť ji od konce posledních Hladových her neustále pronásledují noční můry.

Tentokrát se rozhodne, že se pokusí Peetu udržet naživu na úkor sebe...

Opět vám nechci dále rozepisovat děj, opět by vás nehnala touha číst dál. Rozhodně musím říct, že jsem nečekala takový zvrat, který se stal na konci. Hodně se těším na další díl. Knihu zcela doporučuji,musím říci,že druhý díl rozhodně nezklamal (což se většinou stává) :)
PS: je zde i recenze na Halo- stačí pouze kliknout  zde

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...