6/02/2014

Get to know Hazel



Jméno: Hazel Grace Lancaster
Datum narození: 29.9.
Bydliště: Indianapolis, Indiana, USA
Onemocnění: rakovina štítné žlázy (ve 4. stádiu), metastázy v plicích
Vzhled: Hazel sama sebe popisuje jako normálního člověka s balónem místo hlavy a tlusťoučkýma tvářema jako křeček (důsledek léčby) a mikádem

“I cannot tell you how thankful I am for our little infinity” 

První jsem si nebyla jistá čeho chci těmito články dosáhnout. Rozhodně vám chci přiblížit postavu jako takovou a ne děj knihy, takže začnu tím, že vám popíšu čím si Hazel prošla před první stránkou knihy.

Hazel diagnostikovali rakovinu ve třinácti letech, která byla bohužel v pokročilém stádiu a neléčitelná. Podstoupila operaci úplného odstranění štítné žlázy, ozařování a chemoterapii, nádor se zmenšoval a zvětšoval. Tou dobou byla o rok starší a plíce se jí začaly plnit vodou. Nakonec skončila na jednotce intenzivní péče se zápalem plic a umírala. Naštěstí se podařilo její doktorce dostat z plic trochu vody a krátce nato zabrala i antibiotika, které brala na zápal plic. 
Dostala se do studie, na které zkoušeli nový lék phalanxifor, který měl zamezit růstu nádoru a on zabral. Sama moc dobře ví, že jí lék jenom "koupil" čas navíc, ale to nevadí, protože jedním z hesel knížky je: Prožijme dnešek, jak nejlépe můžeme.

Vůbec jsem se při psaní nerozbrečela...no nic. Mám načteno/naposloucháno hodně rozhovorů s Johnem Greenem a tak jsem se rozhodla sem dát pár odpovědí na otázky, které se týkají Hazel a které jsou takové nejběžnější.
   Má jméno Hazel Grace nějaký význam? 
Jmenuje se Hazel kvůli tomu, že barva hazel (oříšková) je  něco mezi zelenou a hnědou a ona je taky mezi něčím, například životem a smrtí. Grace se jmenuje napočest Esther Earl jejíž prostřední jméno je také Grace a které je celá kniha věnována. O Esther chystám článek, kde se toho od ní dozvíte daleko víc.
   Proč je Hazel jedináček?
1. John má všechny své hrdiny jedináčky, možná tím dává něco najevo Hankovi (jeho bratr) :), ale to není ten důvod
2. Pro Johna byla důležitá myšlenka Hazel, že až umře, její matka už nebude mámou.
Tato otázka se může zdát některým lidem nevhodná (netýká se to těch, kdo četli Padesát odstínů šedi :)) a navíc obsahuje spoilery, takže čtěte na vlastní nebezpečí!
   Jak mohla Hazel udýchat sex, když potřebuje kanylu a kyslíkouvou bombu k přežití?
1.Nesmíme zapomínat, že to bylo Hazelino poprvé a to nikdy nevypadá tak, ja je nám to podáváno v knihách a filmech. Pro více informací o této tématice si v bravíčku přečtěte rubriku láska a sex :).
2 Hodně lidí s nějakou indispozicí spolu spí a žijí.
Konec nebezpečí :)
   Vadí, když označujeme Hazel jako Hazel Grace?
Johnovi nejspíš ne, protože jak sám neustále říká, knihy patří čtenářům, takže odpovím za něj. Ano, vadí, jenom Gus má výsadní právo říkat Hazel Hazel Grace, takže se spokojte pouze s jejím křestním jménem :).

Tak to bude z otázek všechno, kdyby vás zajímalo ještě něco, tak neváhejte napsat do komentářů.

“I take quite a lot of pride in not knowing what's cool.” 

A teď nějaké Hazel bonusy :)
Jestli potřebujete nějakou inspiraci, jak se obléci do kina v duchu knížky, tak tohle jsem našla na pinterestu a...no posuďte sami.

Nyní něco málo o herečce, která ztvární Hazel. 

Shailene Woodley
Datum narození: 15.11.1991
Známé role: 
Její první velká role byla Amy v The Secret Life of the American Teenager, ale to bych vyloženě nedoporučila pokud se chcete podívat na něco se Shailene. Je úžasná ve filmu Děti moje (hraje dceru George Clooneyho) nebo ve The Spectacular Now a samozřejmě potom tu je Divergence (pokud jste jí ještě neviděli, tak se rozhodně na ní podívejte, film opravdu nezklame).
rozhovory:


zdroje: johngreenbooks.com, youtube.com, imdb.com, pinterest.com

2 komentáře:

  1. Moc pěkný článek! :-) Dozvěděla jsem se několik pro mě nových zajímavostí. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...