6/02/2014

Esther Grace Earl

This Star Won't Go Out

V tomto článku se budeme věnovat dívce, která si zasloužila mnohem víc než dostala, která za svých šestnáct let života stihla více než většina lidí za celý svůj život. Myslím tím Esther Earl, které vděčíme za TFiOS a kvůli které teď brečím, protože život není spravedlivý.

Hned na začátku vás prosím o to, abyste nepsali do komentářů nic ve smyslu, že na rakovinu zemřelo už tolik lidí a že je nespravedlivé, abych psala jenom o jedné holce a ano měli byste tak trochu pravdu, ale v kontextu s TFiOS je Esther strašně důležitá a ona je důležitá jenom z toho důvodu, že prostě byla, takže jí prosím respektujte.

Estheřin příběh
Esther Grace Earl se narodila 3.8.1994 v Beverly ve státě Massachusetts v USA. Milovala šplhání po provaze, ručkování, lyžování v Alpách, zachraňování opuštěných koček. Naučila se sama hrát na piano a navrhovat webové stránky. Byla obrovskou fanynkou Harryho Pottera. Později se stala součástí webové komunity, kde navázala několik přátelství, nahrávala videa na youtube a začala se účastnit boje za sociální práva.
V listopadu 2006 jí byla diagnostikována rakovina štítné žlázy (zjednodušeně řečeno) s nádorem na plicích. Její rodina se musela přestěhovat z Francie do Nové Anglie, kde se v Bostonské dětské nemocnici a v Jimmy Fund Clinic začala léčit. Podstoupila chemoterapii a různé další způsoby léčby. Situace se nezlepšovala a ona začala potřebovat přístroj, který jí pomáhal k dýchání a byla čím dál víc připoutána k lůžku. To jí ovšem nijak neomezovalo, dále nahrávala videa na youtube pod jménem crazycrayon a cookie4monster4, účastnila se různých diskuzí, které trvaly celou noc a rozdávala objetí zadarmo.

Zemřela 25.8.2010 v 16-ti letech.

Jistě vidíte několik společných rysů s Hazel, včetně prostředního jména.

Na počest Esther založila její rodina nadaci This Star Won't Go Out (Esther znamená persky hvězda), která pomáhá rodinám s dětmi s rakovinou.

Jak můžete pomoci?
Můžete darovat peníze přes Paypal nebo poštou, informace naleznete tady.
Pokud z toho chcete mít něco i vy, tak koupí jakéhokoli produktu z této řady přispějete taky.
Nebo prostě jenom uctěte památku Esther tzv. Esther Day (3.8.), kdy řeknete všem, které máte rádi, jak moc vám na nich záleží. Videa Hanka a Johna, kde oslavují Esther's day najdete tady.
Tady jsou videa s Esther.
Na závěr chci zmínit knihu, která o Esther nedávno vyšla, můžete si ji objednat z bookdepository.


Takže Esther, rest in awesome.






zdroje: tswgo.com

1 komentář:

  1. Pekný článok :) o smutnej veci, ale tak nejak mi ostal úsmev na tvári po prečítaní :) a pocit, že asi toho za krátky čas stihla viac ako niektorí za celý dlhý život :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...