3/19/2013

Minirecenze: Stealing Parker



Název: Stealing Parker
Autor: Miranda Kenneally
Série: Hundred Oaks
Díl: Druhý
Mé hodnocení: 4,5 z 5 soviček
Průměrné hodnocení na goodreads.com: 3,84 při 3 427 hodnoceních
Jazyk: Angličtina
Klady: Strašně moc poutavý styl psaní, upozorňuji, že jakmile se do čtení pustíte, bude se Vám kniha velmi velmi těžko odkládat, je to ideální oddechová četba, romantika, která není moc přeslazená, není úplně hloupá, takže se nemusíte obávat, že by se Vám při četbě snížilo IQ. Další klad je, že přestože jsem nečetla první díl, nepřišla jsem si ztacená, takže pokud nemáte chuť číst Catching Jordan, nemusíte. Jedná se o podobnou sérii knih jako je Anna and the French Kiss, kde knihy nemusíte číst přesně v pořadí v kterém vyšly. Jediné s čím se musíte smířit je, že víte s kým Jordan skončí :).
Zápory: Žádné výrazné zápory mě nenapadají, snad jenom občasné stalkerské tendence Parker.
Dojem: Miluju tuhle knížku a musím si přečíst i ten první díl. Já vím, že mi mohlo dojít, že se nejedná o samostatnou knihu, ale význam té Catching Jordan v závorce jsem si uvědomila až potom, co jsem si Parker koupila :).
Děj: Je bez jakýkoli nudných pasáží. Kniha je napsaná skvěle a jak jsem už zmínila výše, prostě jí musíte přečíst najednou, takže rozhodně doporučuji číst někdy, kdy víte, že nikam celý den nemusíte. 
Děj je do určité míry promyšlený asi tak jako každá dobrá YA romantika :).
Postavy: Teď se bojim, že mi ujede nějaký spoiler, takže se k žádnému chlapci vyjadřovat nebudu. Parker jsem si hodně rychle oblíbila, naštěstí to není postava nad kterou nevěřícně kroutíte hlavou (teda až na ty stalkerské tendence, o kterých ona sama moc dobře ví).
Žánr: YA contemporary
Originalita: U romantických knížek, které jsou ze současnosti si nikdy nejsem jistá, nakolik můžou být originální, když mají základ v reálném životě, ale konec konců to někdo musel napsat a třeba by si tohohle reálného nikdy nikdo nevšiml, takže ano, příběh je originální a kniha rozhodně stojí za přečtení.
Doporučuji: Všem, kteří jsou v depresi po dočtení Hvězdy Nám Nepřály a potřebují nějakou stupidní romantiku, aby se ujistitli, že sladká romantika stále existuje.   
Stojí za pozornost díky: Vtipu, poměrně hezké obálce a anotaci.
Původní očekávání: Celkem vysoké, protože druhé Noře se Catching Jordan líbila a s klidným svědomím mohu říct, že mě Stealing Parker rozhodně nezklamala.   
Konec: Tak krásně romantický  
Anotace (z goodreads.com):
 Parker Shelton má vcelku perfektní život: je na cestě stát se nejlepší studentkou na Hundred Oakské střední (pozn. Nory: Záměrně jsem nepřeložila název školy), je v softballovém týmu a má hodně kamarádů. Poté co skandál její matky otřese městem, nikdo se s ní nechce bavit.
Parker chce nový život - přestane hrát softball, zhubne a přijde na to, že proč by se měla líbat s jedním klukem, když může se třema? Nebo čtyřma. Proč se limitovat na kluky ze střední když je tu nový baseballový trenér?

 

1 komentář:

  1. u mě na blogu právě probíhá soutěž, ráda bych tě pozvala a potěší mě, když se zúčastníš :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...