1/13/2013

Jmenuju se Nikki, Na útěku


Kniha: Jmenuju se Nikki
Autor: Meg Cabotová
Série: Supermodelka
Díl: Druhý
Hodnocení: Čtyři sovičky
Anotace (bux.cz):
NEMŮŽE ZA TO, ŽE JE KRÁSNÁ, ALE NEVZDÁVÁ SE!

Newyorskou středoškolačku Em Wattsovou potkala tragédie s nečekanými následky: po probuzení z kómatu se ocitla „v kůži supermodelky“, jak zní titul prvního svazku jejích příhod (vydal Knižní klub v roce 2009). Zásluhou špičkových neurochirurgů se její mozek ocitl v těle prominentní modelky Nikki Howardové, po níž Em automaticky získává nejen práci v topmodelingu, astronomické příjmy i nóbl apartmá, ale hlavně nové přátele ze světa showbyznysu a starosti, které po sobě zanechala její předchůdkyně v tomto těle. Dívka snažící se vyrovnat se ztrátou svého starého já i s odloučením od spolužáka Christophera, do něhož je beznadějně zamilovaná, se však na Nikkiných jehlových podpatcích stále více zaplétá do pavučiny lží, kterou kolem ní spřádá její zaměstnavatel, mamutí společnost Stark. Zlověstná korporace má prsty všude – vládne nejen americkému obchodu, ale i módnímu, hudebnímu a počítačovému průmyslu – a svou hvězdu sleduje za pomoci špionážních štěnic. Energická Em v těle Nikki je však odhodlána se nedat navzdory šatům od Dolce & Gabbany a díky ironickému nadhledu hrdinek věhlasné americké autorky dívčích románů baví čtenářky po celém světě.

Kniha: Na útěku
Autor: Meg Cabotová
Série: Supermodelka
Díl: Třetí
Hodnocení: Tři sovičky
Anotace (bux.cz):
Třetí, závěrečný svazek série o Em Wattsové, která zažila nedobrovolnou proměnu v americkou topmodelku Nikki Howardovou, zastihuje hrdinku na útěku ze školy, z práce i od svých milovaných. Když totiž Em vypátrá, proč ze světa zmizela její předchůdkyně, jejíž slavné tělo teď nosí, pochopí, že jí může pomoct jediná osoba. Její láska Christopher bude muset riskovat úplně všechno, poněvadž dívku je třeba vyrvat ze spárů nevyzpytatelného Brandona Starka a nabourat se do centrálního serveru firmy jeho pohádkově bohatého otce…

Recenze může případně naspoilerovat první díl

První díl jsem četla poměrně hodně dávno a celkem se mi líbil. Rozhodně bych ho nezařadila mezi to nejlepší, co mě kdy v životě potkalo, ale docela jsem si čtení užila. Šlo tedy spíše o oddechovou četbu, než něco vážného, přeci jenom je hlavní zápletkou transplantace mozku, ale při čtení jsem si  odpočinula.


K druhému dílu jsem se dostala poměrně náhodou, nebylo to tak, že bych si dlouho dopředu plánovala  Jmenuju se Nikki přečíst, ale jednoho večera jsem neměla co dělat, tak jsem popadla to první, co mi přišlo pod ruku. Jednou už jsem se o přečtení pokoušela, ale dostala jsem se asi na třetí stránku. Asi to odpovídalo mému tehdejšímu rozpoložení, což bylo naprosté přehlcení YA knihami.

Ale už ke knize. Přečetla jsem ji prakticky jedním dechem, neboť ať je zápletka ujetá jakkoliv chce, rozhodně mě velmi zajímalo, jak to všechno dopadne a i když mi to před pár měsíci vadilo, teď jsem velmi ocenila nesložitý styl psaní, který směřoval spíše ke slangu. Jediná věc se kterou jsem bojovala celou sérii je hlavní hrdinka, která mi občas přišla... natvrdlá.

Třetí a závěrečný díl se mi četl stejně dobře jako první, ale z nějakého mě neznámého důvodu jsem se asi na týden zasekla přibližně 40 stránek před koncem. Nevím, zda-li jsem chtěla samu sebe napínat nebo jsem si myslela, že 40 stránek se bude od zbytku knížky nějakým záhadným způsobem lišit, každopádně jsem ale po celém dočtení byla poněkud zklamaná. Čekala jsem nějaké větší rozuzlení, abych byla upřímná, nějaký větší souboj, prostě něco víc a ještě k tomu všemu jsem ve třetím díle  z Em občas rostla (tak proto o jednu sovičku méně).

Rozhodně bych vám tedy celou sérii doporučila v případě, pokud máte rádi Meg Cabotovou, její styl psaní a hlavní hrdinky. Také pokud hledáte nějaké oddechové čtení, ale rozhodně od série nečekejte žádné zázraky, spíše pobavení. Přesto ale věřím, že mnozí z vás si všechny knihy z této série oblíbí. 


6 komentářů:

  1. Toto sa chystám čítať 8) anotácia znie dobre 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Meg Cabot zbožňujem, ale túto sériu som ešte nečítala, ale určite sa na ňu chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tahle série je typicky '' Cabotovská '' , tak snad si její čtení užiješ :)

      Vymazat
  3. Zrovna před týdnem jsem poslední díl téhle série dočetla, je to vážně taková zábavná oddechovka, Meg Cabotová píše dobré knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jí mám ráda :) , i když je tady jedna kniha, která se mi od ní nelíbila...

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...