7/22/2012

Spell Bound


Kniha: Spell Bound
Autor: Rachel Hawkins
Série: Hex Hall
Díl: Třetí

Do třetice všeho dobrého

Spell Bound je třetí knih ze série Hex Hall z pera Rachel Hawkins. Předešlé dvě knihy  (Hex Hall a Demonglass) jsem dozajista přečetla a užila si je, přesto však jsem nikdy necítila potřebu je ohodnotit pěti hvězdičkami, protože mi v nich něco jaksi chybělo, nebo mi možná v tu dobu, kdy jsem je četla, nesedly. Avšak poslední díl této poněkud střelené série si mě získal takovým neskutečným způsobem, že bych mu snad dala šest  hvězdiček z pěti, protože jsem si ho tak strašně moc a neskutečně užila.

Sophie Mercer byla za své průšvihy poslána v prvním díle do Hex Hall, aby se naučila své čarodějnické síly ovládat. Ale na konci prvního dílu se dozvídáme, že Sophie vlastně čarodějkou není. V druhém dílu jela Sophie do Anglie, aby se svých magických schopností vzdala – ale vše nakonec dopadlo úplně jinak, než předpokládala.

Výborné zakončení série

První dva díly si člověk mohl zamilovat především díky lehkosti a jisté nadnesenosti celého příběhu.  Sophiiny vtipné a ironické poznámky si získaly mnoho čtenářů i mě, ale avšak neustále jsem v prvních dvou dílech něco postrádala. No rozhodně třetí díl je naprosto bezkonkurenční.

Přestože se nese v duchu předešlých dvou dílů série, jedná se o akce a nečekaných zvratů plný příběh s kouskem ironie a nadsázky skoro v každé větě.  Není chvíle, kdybyste snad měli čas se nudit. A navíc se to tak dobře čte. Kniha je tak lehce psaná, nezatěžující se zbytečnými popisy, či snad nějakým protahováním. Spell Bound mě donutilo se nahlas smát na veřejnosti, takže se na mě všichni dívali jak na blázna, a brečet jako malou holku, když jsem si četla konec. Byl tak krásně-smutně-úžasný. 

Sophie nám ve Spell Bound předvedla opět svůj smysl pro ironii a humor. Nešlo si jí jinak, než oblíbit. Stejně 
jako celá tahle kniha, Sophie naprosto zazářila, stejně jako ostatní postavy. Zamilovala jsem si rozhovory plné ironie a humoru, obzvlášť mezi Sophie a Archerem.

Tahle kniha byla prostě a jednoduše perfektní. Rozhodně doporučuji celou sérii přečíst, ať už v originále, nebo v překladu. Jedná se o vtipně oddechovou skvělou sérii, která si Vás dozajista získá svým humorem a lehkostí. První díl Čarodějnice z Hex Hall již vyšel, druhý Démoni z Hex Hall by měl vyjít za 24.7. 2012


Pět soviček

4 komentáře:

  1. Já si chci Hex hall přečíst! :)
    Ještě jsem se ale nedostala ani k prvnímu dílu ^^ stydím se :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že pokud se k Hex Hall dostaneš, tak se ti bude líbit :)

      Vymazat
  2. První díl mě okouzlil a teďka čekám až vyjde další díl v češtině, ale po přečtení tohoto článku se těším ješt víc :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...