7/21/2012

Série The Ghost and the Goth

google.com


Série: The Ghost and the Goth
Autor: Stacey Kade
The Ghost and the Goth: Pět soviček
Queen of the Dead: Čtyři sovičky
Body and Soul: Čtyři a půl sovičky

Duchařská série

O The Ghost and the Goth jsem věděla už dlouho. A dlouho myslím opravdu dlouho. Od doby, kdy jsem začala blogovat (aka rok a půl). Ale nikdy jsem se necítila na to, že bych jí chtěla číst (jednou jsem se o to pokusila, ale první stránka mě nijak moc nechytla, takže jsem od knížky zase upustila). Ale když jsem se do The Ghost and the Goth pustila naposledy, nemohla jsem přestat.

V The Ghost and the Goth, prvním díle stejnojmenné série, se setkáváme s Alonou a Willem. Alona je, tedy omluvte mě, byla studentkou posledního ročníku střední školy, roztleskávačkou a Homecoming Queen tři roky po sobě. Will je samotář, podivín se sluchátky neustále v uších a rozhodně se nejedná o někoho populárního. Alona by o Willa nikdy nezavadila okem, kdyby po její smrti nebyl jediný, kdo ji vidí… jako ducha.

Queen of the Death se Will dozví, že není jediný, kdo vidí duchy (tedy kromě jeho mrtvého otce), když potká Minu a zjišťuje, že pracuje pro něco většího. Zatímco Will nemůže dostat z hlavy fakt, že v téhle celé nadpřirozené věci není sám, na Alonu všichni začínají zapomínat… a to se naší královně opravdu nelíbí.

Zápletku třetího dílu, Body and Soul, nebudu vypisovat, protože se jedná o jeden velký spoiler. A teď k samotné recenzi. Jak jsem již psala na začátku, tuhle sérii jsem měla v merku dlouho. Ale pořádnou chuť přečíst si jí, jsem dostala až teď. A rozhodně jsem neprohloupila. Podle mě je celá tahle série na léto jako dělaná.

Série, od které se nejde odtrhnout

Všechny tři knihy jsem přečetla během dvou dnů (respektive dne a půl) a to nejen z důvodu, že jsem nemohla přestat, protože jsem prostě musela vědět, jak to všechno skončí.  Takhle jednoduchý, lehký  a poutavý styl psaní jsem již dlouho neviděla. Četlo se to jako jedná báseň a první díl ze série jsem dokonce přečetla na jedno posezení.

Co se týče hlavních postav, nejde si je nezamilovat. Fakt, že mám dalšího neexistujícího kluka nad kterým achám a ochám pomineme. Alona byla princeznička s trochu ostrým jazykem. Poněkud nezvyklá hlavní hrdinka, protože mě vůbec nenapadá ke komu jí přirovnat. A Will je… Will. Nejde si ho neoblíbit. Všechny rozhovory mezi postavami byly svěží a vůbec ne nudné, prázdné či protahované.  

Rozhodně Vám sérii The Ghost and the Goth mohu doporučit díky zajímavé zápletce, dobrému stylu psaní a neobvyklým postavám. I když jsem si oblíbila nejvíce asi první díl, celá série rozhodně stojí za Vaši pozornost a já doufám, že si jí rozhodně přidáte na to-read listu. 

6 komentářů:

  1. též mám tuhle sérii moc ráda i když jsme zatím četla jen první díl. Přesně jak píšeš, na léto je jak dělala a já doufám, že ty zbylé dva díly do konce prázdnin přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu se dočkat, co na další díly řekneš :)Doufám, že se ti budou líbit.

      Vymazat
  2. Mám tuhle sérii v merku už dlouho a asi si ju teda pořídím ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Této série jsem si už všimla na goodreads a dost mě zaujala, akorát doufám, že na to bude stačit má slabá angličtina :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...