7/04/2012

Eye catching special edition (5)

Tento příspěvek je součástí projektu Keep your mind open 


Název knihy: The Immortal Rules
Autor: Julie Kagawa
Série: Blood of Eden
Díl: První
Speciálně zaměřeno na: Upíry, post apokalyptický svět - Dystopie  
Podívejte se na ni na: goodreads.com/bookdepository.com
Průměrné hodnocení na goodreads.com: 4.22 při 4 225 hodnoceních



Anotace (náš překlad):

V budoucím světě upíři vládnou. Lidé jsou dobytek plný krve. A jedna dívka bude hledat klíč k zachránění lidskosti. Allison Sekemoto přežívá v The Fringe, nejzazším okruhu upířího města. Ve dne ona a její parta hledá jídlo. V noci by kdokoliv z nich mohl být jídlem.

Některé dny jediné, co Allie pohádní je její nenávist k „nim“. Upírům, kteří si chovají lidi jako krvavý dobytek. Tedy až  do noci, kdy je Allie napadena – a kdy je jí dána rozhodující otázka – zemřít, nebo se stát monstrem.

Tváří v tvář s její nesmrtelností se Allie  stává tím, čím nejvíce pohrdá. Aby přežila, musí se naučit pravidla nesmrtelnosti, včetně toho nejdůležitějšího: buď dost dlouho bez lidské krve a zblázníš se.

Pak je Allie donucena uprchnout to neznáma, za zdi jejího města. Tam se připojé k členíté skupině lidí, kteří hledají legendu – možný lék k chorobě, která zabila mnoho lidí a vytvořila Rabidy, bezduché příšery, které ohrožují jak lidi tak upíry.

Hodnocení obálky: Správně děsivá, správně tajemná. Jedná se o dystopickou upířinu a díky obálce je to všem dozajista jasné. Mně se jistým zvráceným způsobem docela dost líbí.
Úryvky recenzí:
Moje recenze:
Rozhodně Vám s čistým štítem mohu tuhle upířinu doporučit – pokud jste se již dlouho nesetkali s upíry a stýská se Vám po nich, a navíc máte rádi dystopie, hurá do The Immortal Rules! Je to kniha dozajista pro Vás.

Freckles z Freckles’s books ( 5 hvězdiček)
Další výjimečnou stránkou této knihy je její temnost. Autorka se se svými postavami opravdu nepáře. Chvílemi jsem se o hlavní hrdinku docela bála – jev zřídka se objevující v Young Adult knihách. Rozhodně počítejte s tím, že se během knihy setkáte s pěknou hromadou mrtvol. Opravdu to není idylická pohádka…

Celkový první dojem (aneb proč by zrovninka Vás měla kniha zaujmout?): Je to o upírech. Je to dystopie. Rozhodně už to je zajímavé. Přidejte si k tomu docela děsivou a temnou obálku a voilá – pořádně zajímavá a eye catching kniha je na světě. Rozhodně můžu doporučit těm, kteří jsou poněkud unaveni z typických dystopií, přesto se jich však nechtějí vzdát – tak tady je něco pro vás – velmi povedené spojení dvou v minulosti (i současnosti) úspěšných témat. 

1 komentář:

  1. Kniha vyzerá zaujímavo a obálka sa mi tiež páči.:) Už sa nemôžem dočkať, kedy príde, mám ju totiž objednanú.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...