6/06/2012

A Midsummer's Nightmare

Kniha: A Midsummer's Nightmare 
Autor: Kody Keplinger
Série: X
Autor: X

A přivítejme další úžasnou knihu

Oh, Kody. Jak to děláš? Jak děláš, že všechny tvé knihy si vždy naprosto a bezedně zamiluji a mám chuť je číst pořád dokola a dokola a užívat si je, jak jen to jde. Jak to děláš, že tvoje knihy nelze přestat číst. Že nejdou přečíst jinak, než na jeden zátah? Jak to děláš, že si užívám každičkou stránku tvojí knihy? Jak? Jak to děláš? Jsi prostě skvělá.

A Midsummer’s Nightmare na mě působilo trochu odlišným způsobem, než Kodyiny předešlé knihy. Možná by se dalo říct poněkud temnějším. Myslím, že to bylo hlavní hrdinkou, která… toho měla hodně za sebou. Kodyiny postavy byly, jako vždy, naprosto reálné a uvěřitelné. Nebylo jediného momentu, kdy bych nad něčím kroutila hlavou. 

Co když se vaše léto změní v noční můru?

A Midsummer’s Nightmare vypráví o létě, které Whitley nazývá jednoduše noční můrou. Mělo to být jen její léto. Tedy její a jejího otce. Měli spolu vybírat, kam jít na vysokou. Namísto toho jí oznámí, že se bude ženit. A že se sestěhoval svou nastávající do jednoho domu. A že jeho nastávající má dvě děti. A jedno z těch dětí je Whitleyina známost na jednu noc.

Skvělá zápletka. Skvělý děj. Pobrečela jsem si. Usmála jsem se. Užila jsem si to. A myslím, že už to snad ani nepůjde jinak. Kody je prostě autorka, od které se mi bude líbit asi úplně všechno. A myslím tím ÚPLNĚ VŠECHNO. Četla jsem, o čem má být její další kniha a i když je to poněkud smutné téma, nemůžu se dočkat. Budu brečet? Asi jo. Ale to brečím stejně u její každé knihy. Bože. Já tě miluju Kody Keplinger.

Její knihy jsou tak strašně moc unikátní v tom, že jsou reálné. Reálné postavy. Reálné smýšlení teenagerů. Možná je to tím, že je Kody ve věku, ve kterém jsou její postavy. Je možné, že je to tím, že všechno stále ještě prožívá. Což je naprosto skvělé. Protože v jejích knihách se nesetkáte s naivními, svatými a ničím nedotčenými hrdinkami. Ne. Vy se tam setkáte s realnými postavami, které mohou mít stejné problémy jako vy.

I když se jedná o román pro teenagery, A Midsummer’s Nightmare má, jako i další dvě předešlé knihy, hloubku. Myšlenku. Nejedná se jen o to, jak se někdo do někoho zamiluje. Ne. Vždycky tam jde o něco víc. O něco, do čeho se člověk může vcítit. Třeba právě jemu se to stalo.

Přečtěte si tu knihu. Přečtěte si od ní jakoukoliv knihu. A šiřte je dál. Protože její knihy, s reálnými postavami a s myšlenkou si zaslouží být známé. Zaslouží si, aby o nich lidé věděli, aby je lidé četli.

5 soviček



1 komentář:

  1. už sa neviem dočkať, kedy si to prečítam, ale najprv sa chcem pustiť do Shut Out :D čítala som, že s v knihe mihne aj Wesley s Biancou, som zvedavá ako sa u nich veci majú i keď sa tam iba "mihnú" či čo :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...