6/04/2012

Eye Catching : Different Worlds Edition (1)





Kniha: Eragon

Autor: Christopher Paolini

Série: Odkaz Dračích Jezdců

Díl: první

Země: Alagaësie

Hlavní postavy: Eragon,  Safira (drak) 

Hodnocení: 3,66 při 307 379 hodnoceních na goodreads.com


Oficální stránky: www.eragon.cz / www.alagaesia.com / www.shurtugal.com

Anotace:
Jeden chlapec… jeden drak… svět dobrodružství.
Fantasy bestseller Eragon z pera patnáctiletého Christophera Paoliniho, který nadchl miliony čtenářů po celém světě. Vypráví příběh chudého farmářského chlapce, který najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě – Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou… První díl trilogie Odkaz Dračích jezdců.

Úryvky z recenzí:
The New York Times
Eragon je plný hrůzných momentů, snění, přízraků. Nikde nevázne. Je to kus velkého díla. Více než 500 stran ubíhá rychle. Přistihla jsem se, jak o něm v noci sním, a po knize sáhnu hned, jak se probudím. Jako nespočet dalších čtenářů čekám se zvědavostí, obdivem a očekáváním, co se stane příště.

Willinda (z goodreads.com)
Opravdu skvělý, nezaměnitelný a hlavně neopakovatelný příběh, který si zaslouží plný počet.
A já se opravdu hodně těším na další milé pohlazení od tohoto jedinečného autora.

Hodnocení obálky : Mám ji opravdu moc ráda, hlavně ten druh papíru ze kterého je obal. Miluju modrou barvu a ta malba draka je prostě A-W-E-S-O-M-E.

Proč kniha stojí za přečtení : Když už ne kvůli příběhu, tak rozhodně kvůli autorovi. On je totiž tak strašně milý, že by vám bylo hodně líto si jeho knihu nepřečíst. Potom je tu také úžasná obálka, skvělá anotace. Možná kvůli filmu, pokud se vám líbil, protože kniha je o hodně (jako ve všech případech) lepší nebo jinak řečeno promyšlenější. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...