6/11/2012

Eye catching: Different Worlds edition (2)

Dovolte mi Vás přivítat u již v pořadí druhého Eye catching Different World edition a nechte mi Vám představit jednu z nejlepších a nejkrásnějších knížek od velmi talentované autorky. 

Kniha: Bitterblue

Autor: Kristin Cashore

Série: Graceling Realm

Díl: třetí

Země: Monsea

Hlavní postavy: Bitterblue

Hodnocení: 4.11 při 5 194 hodnoceních na goodreads.com

Knihu najdete na: goodreads.com/bookdepository.com

Oficální stránky: kristincashore.blogspot.cz

Anotace:
Osm let po Výjimečné, Bitterblue je teď královnou Monsea. Ale vliv jejího otce, krvelačného psychopata se schopností ovládat mysl, stale žije. Její rádci, kteří ovládali vše od Leckovi smrti, věří v myslíme-dopředu plán: Prominout všem, kteří udělali hrozně věci během Leckovi vlády a zapomenout cokoliv špatného se událo. Ale když se Bitterblue začne plížit ven z hradu – maskovaná a sama – aby procházela ulice jejího vlastního města, začíná si uvědomovat, že království bylo 35 let pod kouzlem šíleného muže a jediná možnost pohnout se vpřed je vrátit se do minulosti.
Dva zloději, kteří kradou jen to, co už bylo ukradeno, změní její život navždy. Drží klíč k pravdě o Leckově vládě. A jeden z nich, s extrémní schopností zvanou Výjimečný, kterou ještě nezjistil, drží klíč k jejímu srdci.

Úryvky z recenzí:
Judit (5 hvězdiček), goodreads.com
Trochu ťažké hodnotenie pretože...nebolo to až také dobré, ako Výnimočná a Ohnivá. Trochu viac ťažkopádnejšie a politickejšie a pre mňa nie dosť romantické (aj keď Po a Katsa aktívne zachraňovali čo sa dalo) ale aj tak by som povedala, že ešte stále na excelentnej 5-hviezdičkovej úrovni.

Hodnocení obálky : Nejhezčí z celé série, řekla bych. Alespoň pokud beru obálky hadrbacků. Ty klíče, které vypadají jako zbraň, alespoň pro mě. Ty barvy... krásná.

Proč kniha stojí za přečtení : Styl psaní. Rozhodně kvůli stylu psaní. Kristin Cashore ho má tak unikátní a tak krásný, že prostě jen kvůli jejímu stylu psaní člověk ví, že ta kniha bude dobrá. Skvělé zápletky. Žádné tupé hrdinky. Jedná se o další skvělou knihu z pera Kristin Cashore, která rozhodně nezklame.  


1 komentář:

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...