5/18/2012

Shooting Stars



Kniha: Shooting Stars
Autorka: Allison Rushby
Série: X
Díl: X

Papa…papa…paparazzi

Ano, čtete dobře. A ne, nezpívám si písničku od Lady Gaga. Tahle knížka je o slečně, která fotí, o čemž jistě vypovídá již název. Shooting Stars… každý, kdo umí alespoň trochu anglicky, nebo spíše zná slovo shooting, si to dá dohromady.  Ale co fotí. Ano, hádáte správně, tato slečna je paparazi (nebo spíše paparazo, což jsem díky kindle slovníku zjistila je jednotné číslo paparazi). Což mě zprvu trochu odrazovalo… I mean… paparazi? Osobně nevím, co si o těch lidech myslet a hlavní hrdinka je paparazi, hm. Ale nenechte se odradit.

And this is my story

Jo, nebo jak se jí říká v byznysu, Zo Jo je ve svém oboru jednou z nejlepších. Největší její zbraní je fakt, že se dostane na místa, na která se nikdo jiný nedostane. A pro perfektní snímek je schopná udělat skoro všechno. Ale i ona má jistou slabinu. A tou je Ned Harnett, i když on si jí už možná nepamatuje, ona ho rozhodně ano. A když má šanci získat peníze na svůj největší sen, a to profesionální hodiny focení, je zprvu nejistá, ale následně odhodlaná udělat vše, aby se jí je povedlo získat. I když si to možná jen namlouvala…

Trochu pomalejší začátek

Řeknu vám to upřímně, ze začátku jsem nebyla moc nadšená. Vlastně skoro vůbec. Jo mě občas svými názory pěkně vyváděla z míry, neboť občas ospravedlňovala věci, které podle mě neměla, i když to bylo možná záměrně. No rozhodně nepřestávejte číst, protože okolo 50% kniha začala mít pořádné grády. A za sebou šlo jedno překvapení za druhým. A věřte mi, to jsem fakt nečekala.

Jak již název odstavce říká, začátek kniha měla pomalejší. A když k tomu připočteme fakt, že jsem s Jo občas nevěděla coby, nebylo to moc slavné. Přesto procenta už na začátku pěkně odsýpala a ve chvíli, kdy jsem se do toho dostala a kniha mě jednoduše chytla jedním pěkně nečekaným a rychlým zvratem (za kterým následovalo mnoho dalších) jsem už nemohla přestat a knihu na jeden zátah dočetla.

Originální námět

Přesto, že se některým může zdát téma Paparazi nevhodné, mě přijde velmi originální a odkrývá nám taky tu druhou stránku věci. To, že někteří lidé to nedělají pouze pro srandu, nýbrž proto, že jdou za svým snem a tohle je možnost, jak by se sen mohl splnit ještě během jejich života. Neomlouvám to, naopak dlouho jsem měla problém tenhle fakt vůbec přijmout. Přesto jsem si přes počáteční rozpačitost tuhle knihu velmi užila.

A je tam nějaký ten love factor?

Vzhledem k tomu, že tato recenze je součástí projektu We love love, tam… samozřejmě love factor je. Krásně plyne s příběhem a jeho vývojem, a i když jsou možná některé situace trochu naivní a možná trochu nereálné. Ale mně to nevadilo. Naopak se mi to i líbilo. Poslední dobou jsem byla přehlcena knihami, hlavně dystopickými, které v sobě měli spoustu věcí, ale ta láska byla odsouvána do pozadí.

A tak bych závěrem chtěla říct, že Shooting Stars je spíše oddechová kniha, s originální zápletkou, s postupně se vyvíjející hrdinkou a s naprosto úžasnou druhou polovinou knihy. Mohu vřele doporučit všem, kteří si chtějí dát oraz od Dystopií či Fantasy a jen tak si přečíst knihu bez nadpřirozených prvků. 
 4 sovičky

2 komentáře:

  1. pani! ja tu knihu chcem... hned... a obalka jedna nahdhera :)

    www.artjournalstories.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. To znie úžasne, ten námet...:) Tak neobyčajne.^^" No hádam si ju raz prečítam.:)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...