5/14/2012

Jarní Dumání (6)



Projekt pořádaný Syki z Knižního Doupěte. Tentokrát na téma Milostných Trojúhelníků v knihách.


Milostné Trojúhelníky


Musím říct, že milostné trojúhelníky nemám ráda. Přijdou mi naprosto zbytečné. Vždyť není hezčí když hrdinka miluje od začátku jenom jednoho než když se v průběhu knihy/série neustále přeskakuje z jednoho na druhého, jak že v 1. až 5. kapitole chodí s tím a v 6. až 10. zase jiným. Stejně se nakonec vrátí k tomu s kým byla jako první, tak můžete mi vysvětlit, proč tam sakra byl ten druhý?! Rozčilovalo mě to vždycky a všude, u Stmívání jsem nesnášela Jacoba a přála jsem mu utopení v moři, jenom aby Belle došlo, že miluje Edwarda (ups, spoiler :)) a JENOM Edwarda. 
Také mě štve o, když si lidé přidávají milostné trojúhelníky tam, kde nejsou. Například v Hunger Games podle mě žádný milostný trojúhelník není. Přeci jenom Katniss nikdy nechodila s Hurikánem nebo Peetou před Hrama a vlastně ani po nich. To, že Peeta jí miloval od svých pěti let je jeho problém, ne její. 
Někdo mi dokonce tvrdil, že v Harrym Potterovi je milostný trojúhelník (naštěstí si nevzpomínám kdo, třeba to bude tím, že ten člověk, kteý mi to sdělil, již není naživu :)) a to mezi Ginny, Harrym a Cho. Můžete mi prosím sdělit kde? Protože já jsem to tam opravdu nenašla a to jsem četla všechny díly. 
Taky mě štve když jsou jenom dva a je to krásný a "najednou" ke konci knížky se tam objeví někdo třetí. Opravdu nečekané. Hlavně z tohoto důvodu (teda ta knížka byla neuvěřitelně nudná) jsem nedočetla Zář. 
Pro mě je ideální romantika typu:
1.) Pan Darcy a Elizabeth - ze začátku ho nesnášet a na konci milovat, knížka potom bývá většinou i vtipná a hlavně vidíte rozvoj jejich lásky
2.) Ginny a Harry - pomalu zjišťujete, že to není jenom sestra vašeho nejlepšího kamaráda
3.) Hermiona a Ron - časem vám dojde, že to není jenom extrémně chytrý člověk se kterým se většinu času hádáte, ale přesto jste nejlepšími kamarády
4.) Hazel a Augustus - čistá láska
5.) Percy a Annabeth - podobný případ jako Ron a Hermiona...kdo tajně (nebo veřejně) nedoufal, že spolu skončí?
Varování : 6. typ lásky obsahuje spoilery, takže pokud jste nečetli třetí díl Hunger Games, nečtěte ! 
6.) Katniss a Peeta - jejich láska má něco, co mnohým chybí, všichni kdo přečetli třetí díl mi budou rozumět,když řeknu Real.
Konec spoileru 
7.) Wesley a Bianca - hate love...milujou se i když se nenávidí



1 komentář:

  1. S tou ideální romantikou naprosto souhlasím, u všech párů! :) Když jsem sepisovala svůj příspěvek do dumání, úplně mi běželo hlavou, že krásné dvojice jsou pan Darcy a Elizabeth, Harry a Ginny, Ron a Hermiona a Percy a Annabeth. Původně jsem něco podobného též chtěla u sebe vypsat, ale nakonec jsem si to rozmyslela, nu. :))

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...