5/21/2012

Eye catching: special edition (4)






A poslední Eye Catching Special Edition k projektu We love love je tu. 

Název knihy: The Fault in Our Stars

Autor: John Green

Série:X

Díl:X

Zaměření: Poslední přání, Láska

Průměrné hodnocení na goodreads.com:  4,61 při 752 hodnoceních

Podívejte se na ni na: goodreads.com/ bookdepository.com

Knižní trailer : 
 

Anotace:
Ve dvanácti letech jí byl diagnostikována rakovina plic, Hazel byla připravená zemřít dokud ve 14 jí lékařský ázrak nezmenšil násor na plicích.
Dva roky po zázraku je šestnáctiletá Hazel po všem ostatním, po střední škole, po kamarádech a po normálnosti. A i když by mohla žít dlouhou dobu (cokoliv to znamená) je přivázáná k nadrži s kyslíkem a jediné co zabraňuje nádoru nezvětšovat se, je neustálá chemoterapie.
Přidejte Augustuse Waterse. Kluka kterého potkala ve skupině, která podporuje děti s rakovinou. Augustus je úžasný, uzdravuje se, a k jejímu úžasu, se zajímá o ní. Být s Augustusem je nečekaná destinace a dlouho potřebná cesta, která nutí Hazel znovu prozkoumat jak nemoc a zdraví, život a smrt, jí definují a jaký odkaz po sobě každý zanechá.

Hodnocení obálky: Ta obálka se mi moc líbí. Hlavně tím, jak je jednoduchá. Jsem ráda, že na ní nejsou žádní lidé, protože to mě strašně ovlivňuje, jak si mám potom postavy představit. Taky je to podle mě úžasně zvolené písmo. Celkově obálce nemám co vytknout.

Úryvky recenzí:
Moje recenze:
Tohle je must-read kniha, u které sice budete brečet,ale také se výborně pobavíte. Musím se přiznat, že tohle je první kniha, kterou jsem od Johna Greena četla,ale určitě si od něj přečtu další, protože jsem se naprosto zamilovala do jeho stylu psaní.

rhapsodyinbooks.wordpress.com
Ano, tato kniha žádá odvahu k přečtení. Protože tam není žádná  prostoduchá sentimentalita, ale  bolest a smutek. Přesto, je tam hodně humoru, radosti a lásky. Ve světě knih ve kterém si můžete vybrat, která kniha by vám měla ublížit, já bych si tuhle vybrala pokaždé.

Celkový první dojem (aneb proč by zrovninka Vás měla kniha zaujmout?): Silným příběhem, který vás donutí přemýšlet. Potom stylem psaní a obálkou. Také proto, že ji napsal skvělý spisovatel...vlastně tahle kniha nepotřebuje obhajovat, protože ona už svoje jméno má.


2 komentáře:

  1. Jééjda.. Takové knihy jsou na mě moc smutné. Na jednu stranu jsou strašně moc pěkné a krásné a mám z nich takový.. respekt, ale jsou opravdu smutné. Zdraví je jedna z nejdůležitějších věcí (a asi i nejdůležitější ze všech) a nikdy nevíme, co v nás je a jestli neonemocníme. Nemoc si nevybírá. Já.. tahle knížka je určitě úžasná, ale asi bych ji přečíst nedokázala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tahle knížka patří mezi ty nejlepší co jsem kdy četla, ale ano je neuvěřitelně smutná. Jestli někdy budeš mít moc dobrou náladu a budeš si jí chtít srazit, přečti si jí :)...ne to přeháním, zase tak smutná není...třeba si k ní někdy najdeš cestu.

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...