5/04/2012

Ditched: A love story





Kniha: Ditched: A love story
Autor: Robin Mellom
Série: X
Díl: X

Jeden ples…

Je tak uvolňující přečíst si nějaký ten contemporary příběh. Už je to tak dlouho, co jsem nějaký četla. A tohle bylo přesně, co jsem potřebovala. Původně jsem očekávala, že to bude mít trochu jednodušší a předvídatelnou zápletku, no nemohla jsem se snad zmýlit více. Justina je komplikovaná, stejně jako celý příběh jejího plesu a hlavně… jí a jejího doprovodu.

Šaty a boty už dávno nemají mít stejnou barvu

Justina je v maturitním ročníku. A to znamená ples. Hlavně ples. Jenže Justina se necítí jako typ na ples. A navíc… na večírku nebyla od té noci, co získala svou reputaci. Ale tahle noc… tahle noc bude ta noc. Ta noc na které, po osmi měsících, políbí kluka. Ale už od začátku to vypadá, že všechno nebude tak jednoduché. Už šaty, které si Justina vybrala,nebo spíš to, co má k šatům. Je z ní chodící borůvka,ale to je jen začátek. (Pozn. - šaty, které má Justina na plese může najít na obálce. Prohlédněte si ji pořádně, já si těch rukávů zprvu vůbec nevšimla :D)

Being ditched

Tahle kniha začíná ve chvíli, kdy vlastně končí. Justina nám postupně odkrývá svůj příběh, který jí dostal tam, kde je teď… odkopnutá, opuštěná, se zničenými šaty. Přesto, že mám pocit, že jsem již něco podobného četla, jednalo se o docela nepředvídatelnou knihu. Tedy, samozřejmě, některé věci člověk tuší, ale ty malé střípky, které mají dát dohromady celek… no tak u těch jsem vůbec netušila. Justinin příběh byl vtipný, ale i emočně vycucávající, přesto že jde o oddechovou knihu.

Musím ale uznat, že nad Justinou jsem občas kroutila hlavou. I když to byl možná autorčin záměr, když tak nad tím přemýšlím. Justina byla impulzivní (hodně impulzivní), zranitelná, střelená… velmi zajímavá hlavní postava. Ale ke konci jsem si jí oblíbila. Byla prostě střelená.

A ta zápletka… ten příběh, ty zvraty! Teda jasně, ta zápletka je docela klišoidní a už tu podobné byly… ale stejně! TY ZVRATY! :D Dalo by se říci, že takové to hlavní je předvídatelné, ale ta omáčka okolo - no potěž! Nikdy jsem nečekala nic, co Justina udělala, nebo co se jí stalo. Awesome momenty překvapení! A možná to byla právě ta věc, která udrží čtenáře. Pokaždé, když by člověk mohl mít chuť tu knížku položit se našlo něco, nebo spíše se stalo něco, co ho překvapilo, nebo snad i doslova šokovalo a donutilo dál.

Velmi vydařený debut

Hlavní na téhle knížce je fakt, že jsem si jí užila. A o to u knihy jde. Aby si jí člověk užil. Protože tahle knížka mě donutila smát se, ale i plakat, přemýšlet nad Justininým chováním nebo nad tím, co zase provede. Prostě jsem si jí užila. I když jde možná o průměrnou knihu, přesto jí dávám 4 hvězdičky / sovičky… protože… no prostě proto, že tam bylo to něco, člověka nenechá tu knihu položit, co ho po dočtení udělá šťastným. Ditched není nejlepší, nejúžasnější kniha, přesto si její čtení člověk užije, protože v sobě to něco má. 
 4 sovičky

2 komentáře:

  1. pochopila jsem to asi špatně, ale děj knížky se odehrává po jednu noc? něco podobného jsem totiž už četla a docela se mi to líbilo, četla jsem ji na jeden zátah-prostě něco takovýho, že se to odehrává právě teď a já jsem tam s nima :D
    jinak ta obálka je, i přes ty rukávy :D, moc pěkná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pochopila si to správně! Ona vypráví příběh té plesové noci, ale začíná to tak, čím to vlastně končí... Dává to smysl? :D

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...