4/28/2012

Vyvolení



Kniha: Vyvolení
Autor: Gabriella Poole
Série: Temná akademie
Díl: První
Anotace:
Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...
Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.

Temné akademie mají něco do sebe….

A to jsem si myslela, že jim už odzvonilo. Ale Temná akademie – Vyvolení od Gabrielle Poole, opravdu za Vaši pozornost stojí. I když se námět může zdát poněkud obehraný, nenechte se zmást, jedná se o opravdu dobrou knihu.

Vyvolení

Cassie nastupuje do nové školy pojmenované Darkova akademie. Ale hned první den cítí, jako by tam nepatřila. Je tu jako jedna z mála na stipendium, ostatní si školu platí. A že to nejsou malé peníze. Ale Cassie se na škole cítí podivně nejen díky stipendiu, ale i díky Vyvoleným. A jak Cassie časem zjišťuje, není spolek Vyvolených pouze privilegovaný, ale nýbrž i skrývá děsivé tajemství.

Když zaujme už prolog

Tahle kniha mě bavila už od začátku. A díky čemu? Díky zajímavému a velmi chytlavému prologu jsem nemohla přestat vůbec číst a knihu opouštěla jen stěží. Avšak nejen zajímavý prolog, ale i autorčino umění nechávat čtenáře neustále na pochybách, kdy si člověk vlastně nemůže být vůbec jistý tím, kdo nebo co Vyvolení vlastně jsou. Protože jsem vůbec, ale vůbec během čtení neměla ponětí, jestli je ta má teorie vlastně správná.

Akademie

Co musím knize opravdu nechat, je vykreslení Darkovy akademie a jejich studentů. Zanechalo ve mně takový ten správný tajemný a děsivý dojem. Autorka zbytečně nepopisovala, velmi se mi její styl psaní líbil, nebyl zdlouhavý, přesto v člověku dokázal zanechat jistý dojem. Avšak přesto mi přijde, že některé věci byly trochu nedotažené – na začátku to vypadalo, jak velký význam mají a na konci knihy se nám nedostalo dostatečného vysvětlení. Ale samozřejmě Vyvolení je první díl série a já se velmi těším, co dál si na nás autorka přichystala.

Klišé? Ale vůbec ne.

Přestože se může zdát anotace poněkud obehraná, nenechte se zmást – Tajemné akademie nám toho mají ještě hodně co říct. Knihou nás celou dobu provází tajemství Vyvolených, které Vám nepřestává po celou dobu čtení vrtat hlavou a nutí Vás číst dál, abyste se dozvěděli, jestli je Vaše teorie správná. Jedinou věcí, která mi trochu vadila, je Cassie, která mi ze začátku přišla poněkud zvláštní, no rozhodně to celé vytáhl styl psaní autorky, který se mi velmi líbil. A jak to celé shrnout? VELMI DOPORUČUJI! Kniha předčila má očekávání a jsem velmi zvědavá na druhý díl.
4 sovičky
Touto cestou bych chtěla také poděkovat nakladatesltví Fragment za poskytnutí recenzního výtisku - patří Vám mé velké dík. Knihu se můžete zakoupit ZDE
Zdroje obrázků: google.com, www.fragment.cz

5 komentářů:

  1. Já jsem o téhle knize ani moc neuvažovala... Přišlo mi, že to bude nejspíš klišé nad klišé. Ale tvoje recenze mě přesvědčila, takže to rozhodně ještě nebudu zatracovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. čekám a doufám, že ji v nejbližší době najdu i u nás v knihovně :D
    jinak by mě zajímalo, jestli je kniha nějak podobná Vampýrské akademii a jestli ano, která je podle tebe lepší? děkuju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím, že má v názvu akademii? :D To je asi tak vše, čím jí je podobná...
      Ale pokud hledáš knihu podobnou (jakože hodně hodně hodně podobnou, skoro stejnou) knihu, tak je to Half-Blood z Covenant série od Jennifer L. Armentrout ;)

      Vymazat
    2. Aha :D Tak nic, trochu trapas :D, ale moc děkuju. Asi jsem si to podle anotace představovala trochu jinak, ale i přesto se po ní asi podívám :)
      Děkuju za doporučení :))

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...