10/16/2011

Posuď knihu podle obalu (19)

Kniha: Jako v pavučině

Autor: Cat Clarke

Série: /

Díl: /

Hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá středoškolačka Grace, která se probudí v bílém pokoji a poslední, na co si vzpomíná, je to, jak byla vyvedena z místního parku, kam přišla, aby spáchala sebevraždu. Rychle jí dochází, kdo je její věznitel. Je to Ethan. Kromě nábytku, oblečení a jídla, jež jí pravidelně nosí, nenechal v pokoji nic jiného než tužky a papír, aby mohla psát. Je tak donucena znovu se vracet ke všemu, na co chtěla navždy zapomenout. Celý měsíc Grace sní své sny, zachycuje svůj život na papír a my se tak dozvídáme více o ní samotné, jejím vztahu s matkou, s nejlepší kamarádkou i o klukovi, s kterým začala chodit. Jak se před námi její zamotaný život postupně rozplétá, vychází najevo, že ti, kteří jsou jí blízcí, nejsou vždy takoví, jakými se zdají být. Její nejlepší kamarádka, která s ní nechce sdílet svoje trápení, kluk, do něhož je strašně zamilovaná, ztráta otce a šokující odhalení, jež ji dovedlo k tomu, že jí do života vstoupil Ethan, její věznitel. Stále však zůstává cosi nevyřčeného. Skvěle napsaný příběh s nečekaným koncem, díky obsahu a jazyku je vhodný pro čtenáře od 16 let. Kniha se dostala do prestižního žebříčku bestellerů britského listu Sunday Times v kategorii Young adult.


Názor na obálku: Hahahaha! Špatný vtip. Velmi špatný vtip. Nemůžu si pomoct, ale musím se smát. Stále se potvrzuje pravidlo, že česká nakladatelství, která mění obálky, většinou velmi pohoří. Už rovnou říkám, že tuhle knihu si nekoupím. Sakra, podívejte se na obálku originální. Ten rozdíl. To písmo použité na téhle obálce je vážně hezké. Samostatně. Červená se mi moc nelíbí na tom pozadí, navíc má takový divný odstín. A ta modelka… snaha okopírovat pózu modelky na originální obálce. Moc se to nepovedlo. Celá ta obálka se vlastně vůbec nepovedla. 

Toto meme vymyslela Syki, více informací na jejím blogu 

2 komentáře:

  1. souhlasím, že většinou je změna obálky k horšímu, ale existují i výjimky, jak jsem zrovna psala ke své recenzi u Teresinhy, tak u Before I Fall se ta česká zrovna dost povedla, bohužel Jako v pavučině je opravdu nepovedená, nechci psát hrozná, protože si nad ní určitě dal někdo práci, ale nelíbí se mi

    OdpovědětVymazat
  2. Melori: Výjimka potvrzuje pravidlo... :) Samozřejmě, některé obálky jsou velmi pěkné a nejsou originální, nýbrž naší výroby... ale je až moc výjimečné...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...