10/27/2011

Podzimní dumání (2) - Dream Casting




V rámci Děsivého podzimu  se objevuje po Letním dumání, i Podzimní dumání.  Druhé téma od Abyss a Syki je Dream Casting a tady je můj článek


Není tomu tak dávno co jsem se dívala na knižní trailer k Inkarceronu a vyjel na mě právě jeden takový dream casting. Ten mě pak hodil na další a další...Ne se všemi jsem se samozřejmě shodla (Taylor Lautner prostě Finn být nemůže), ale nějak extra mi to nevadí. Dělám to ale taky?
Většinou když knihu čtu, postavy si nějak představuju. Otázkou je, jestli mají podobu herců nebo zpěváků.

Pamatuji si, že když jsem četla Stmívání, věděla jsem, že Edwarda hraje Robert Pattinson a proto jsem si ho tak i představovala, ale v tomto případě se nedá mluvit o dream castingu, že? Ať přemýšlím, jak přemýšlím, já si dream castingy prostě nesestavuju. Většina knižních postav prostě není podobná slavným osobnostem. Moc ráda se ale na nějaký kouknu, protože youtube je jich plný.

Rozhodně si ale nemyslím, že ty lidi co je dělají, jsou na hlavu nebo něco podobného. Podle mě odvedou hodný kus práce- jenom si to představte, musíte najít osobnost, která vám tu postavu připomíná, potom z toho udělat dejme tomu video a v tom případě to chce nějakou tu hudbu a hezké písmo. Ten člověk nad tím může strávit přes hodinu, aby video mělo maximálně 5 minut. Takže já ty lidi spíš oceňuju než ponižuju. Hlavně si myslím, že je to každého věc jestli si ten dream casting sestaví nebo ne.


 

Taky si zkusím dream casting, no a uvidíte jak mi to půjde. Doufám, že se za to nebudu stydět (já vím, že byste se v žádném případě za to stydět neměli , ale až uvidíte to moje...) :
Takže někde jsem slyšela, že chtějí natáčet Nástroje smrti:Město z Kostí a já prostě tu fetku (Nořin originální název pro toho, kdo má hrát Jace) nemám ráda a proto jí hezky přeobsadím.


 

Jace Wayland...Alex Pettyfer -no, lepšího jsem nesehnala... bůh ví, jestli má někdo na to, aby mohl hrát Jace

Clary Fray...všechny vypadají jinak než si jí představuju, takže sem dávám toho kdo jí údajně má hrát a to je...Lily Collins

Simon Lewis...Logan Lerman...prostě je hezkej a někam jsem ho dát musela :D

Alec Lightwood... Gaspard Ulliel...našla jsem ho někde na Deviantu a na té fotce vypadal dost Alecovsky

Isabella Lightwood...Megan Fox...ach zase ten deviantart


 

...na víc nemám sílu...tzn. nečekejte fotky celebrit, které jsem sem napsala


 

Právě jsem zjistila, že vytvořit dream casting je velice namáhavé a trvalo mi to 20 minut, proto palce nahorů všem, které to baví, protože je to super i když já jsem moc vybíravá co se celebrit týče.


 

Co říci závěrem? Rozhodně mě nějaký dream casting neotravuje, já osobně to nedělám, ale zkusila jsem si to a musím říct, že je to zábava. Někdo má celebrity já mám obrázky jisté Burdge-bug (její Clary je prostě Clary se vším všudy) nebo další lidí na Deviantartu, takže možná jednou na blog dám Dream casting z obrázků, které jsem našla na netu.








...nevěděla jsem jaký obrázky k článku mám dát, proto to je ke knížkám

2 komentáře:

  1. Na dA je plno krásných fanartů. Někdy si jenom zadám název postavy nebo knihy do vyhledávače a dívám se na obrázky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě to nevadí, nemyslím si, že jsou lidi, kteří to dělají hloupý, jen to na mě nemusí vyskakovat úplně všude, pak mi to kazí představivost :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...