9/11/2011

Posuď knihu podle obalu (16)


Kniha: Annna Dressed in Blood
Autor: Kendare Blake
Série: Anna Dressed in Blood
Díl: První
Cas Lowood zdědil neobvyklé povolání – zabíjení mrtvých.
Tak jako jeho otec před ním, než byl krutě zavražděn duchem, kterého se snažil zabít. Nyní, vyzbrojen otcovým záhadné a vražedné athame, Cas cestuje zemí s jeho matkou domácí čarodějkou a jejich kočkou, která vidí duchy. Dohromady následují legendy a místní tradice a snaží se držet krok s vražednými mrtvými – a ostatními věcmi, jako budoucnost.
Když přijedou do nového města, při hledání místního ducha, kterému říkají Anna oblečená v krvi ( Anna dressed in Blood), Cas nečeká nic jiného, než obyčejný postup: sledovat, ulovit, zabít. To, co místo toho najde, je dívka zamotaná do prokletí a vzteku, duch, jakého ještě nikdy nepotkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den její brutální vraždy, v roce 1958: bývaly bíle, teď jsou však potřísněny rudou krví. Annna od své smrti zabije každého, kdo vstoupil do upuštěné Viktoriánské budovy, které říká domov.
Ale z nějakého důvodu, Cassův život ušetří.
Názor: Přiznejme si to, ta obálka je naprosto úchvatná. Možná mírně brutální, ale naprosto úchvatná. Tak co taky jiného čekat od příběhu, který má název Anna Dressed in Blood, že? Tahle knížka je v blogsféře poměrně známá a já ji momentálně čtu a zatím se mi velmi (velmi) líbí, na druhou stranu, jsem na 7%, takže zatím asi nemám moc právo, co říkat.


Ale zpět k obálce, je naprosto úžasná. Vidět tuhle knížku v knihkupectví, hned po ní sáhnu. Vážně se mi hrozně líbí. Myslím, že je to zase něco trochu jiného, moc morbidních obálek jsem v YA neviděla, takže vyčnívá. Ta holka, ty vlající vlasy, ty zkrvavené šaty, ten dům v pozadí… áááá! Jdu zase číst, protože prostě musím vědět, co tahle nádherná obálka pod sebou má! :D 


Toto meme bylo vymyšleno Syki, více informací na jejím blogu :) 

1 komentář:

  1. Premyslim, ze si tuhle knizku poridim prave kvuli tomu prebalu! :)

    Pro inspiraci:
    http://hazelthewitch.blogspot.com/2011/09/in-my-mailbox.html

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...