8/02/2011

Pottermore

Každý z Vás jistě slyšel co je to Pottermore a kdo ne tak tady to je...

Pottermore je unikátní online zážitek okolo čtení knih o Harrym Potterovi. Byl vytvořen J.K. Rowlingovou. Otevřen bude světu až v říjnu 2011.Ale je tu možnost, jak se tam dostat dříve....

Na obrázku je Pottermore tak, jak vypadal před 31. červencem. Teď se tam píše něco jiného.


Každý rok před začátkem školního roku, se profesorka McGonagallová koukne do kouzelné knihy, kam magický brk píše jména kouzelnických dětí, kteří se jednou stanou studenty. Teď se ale magický brk ztratil a Vaším úkolem je ho najít. Jak? ... od 31.7.-6.8. budou odhaleny nápovědy, které vám pomůžou. Stačí vždy otázku zodpovědět a napsat ji za adresu.
příklad: Otázka zní: jak se jmenuje strýc Harryho ?
              - Vernon
takže napíšete :  quill.pottermore.com/Vernon

následně budete přesměrováni na stranu kde se skrývá magický brk. Stačí na něj kliknout a registrace může začít. Ptají se vás na jméno, příjmení věk a email (pokud je vám pod 13 musíte zadat adresu rodičů). Následuje otázka kolik HP filmů jste viděli a kolik HP knih jste četli. Potom si můžete vybrat jednu z 5 přezdívek a zadat heslo. Username je vám přiděleno z bezpečnostních důvodů. Když to všechno zdoláte, otevře se před vámi kniha...
Úplně nahoře je vaše jméno a pod ním jsou jména jako Harry Potter, Ron Weasly, Hermiona Granger, Ginny Weasley, Cho Chang, Fred Weasley, George Weasley atd.
Na váš email vám potom příjde aktivační dopis, který musíte otevřít a skrze něj účet na Pottermoru aktivovat, kdyby jste tak neučinili do 48 hodin, účet se vám zruší a vy budete muset počkat do října.

Ptáte jak to vím (možná ne, ale řekněme, že ano)?
Zodpověděla jsem otázku o HP2: Ve které kapitole zrušila McGonagallová zápas Mrzimoru a Nebelvíru ? Výsledek vynásobte 42.
-To mě hodilo na stránku s fotkama k HP7 2.části a tam ve fialovém poli byl brk.
Abych nezapomněla.... Pottermore najdete zde
A tady je oficiální oznámení ohledně strany
Na internetu se také objevily fotky z Pottermore:

5 komentářů:

  1. Já to nějak dnes nepobírám :D ty nápovědy najdu vždy jen v 11 hodin na hlavní stránce? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Každý den (31.7.-6.8.) se bude týkat jedné knihy a k ta nápověda se bude týkat toho určitého dílu. A ta nápověda se zobrazí v 11 hodin a bude tam dokud se nezaplní všechny místa k zaregistrování.

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, díky už to trochu chápu :) no uvidíme jestli otázku budu vědět, když jsem v podstatě knihy nečetla (jen poslední dvě) :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vždyky, když jsem se tam chtěla zaregistrovat, tak tam byl nějaký problém. :D To bych se fakt vztekla! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych se jenom chtěla opravit, aby jste mi to potom třeba nevyčítali...V 11 hodin se mi to otevřelo 1.8. a podle toho jsem usuzovala, že to tak bude každý den...Takže oprava zní: Nápověda se vám zobrazí kdykoliv během dní 31.7.-6.8.
    Omlouvám se...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...