7/22/2011

Profesoři


McGonagallová, Minerva

Zástkupyně ředitele Bradavic, ředitelka koleje Nebelvíru, později ředitelka školy, profesorka přeměňování. Je jeden ze sedmi registrovaných zvěromágů, dokáže se proměnit v kočku. 
 
S profesorkou McGonagallovou se setkáváme již v prvním díle, kdy její nástraha šach, měla zabránit ukradnutí Kamene Mudrců.


 

Má spravedlivou povahu, takže se v pátém díle je velmi nespokojená s Umbridgovou, které se dokonce postaví, ale zasáhne ji kletba a tak stráví nějaký čas v nemocnici.

Binns, Cuthebert

Jediný učitel v Bradavicích, který je duch. Učí dějiny čar a kouzel, které jsou v jeho podání velmi nudné, neboť o všem mluví monotónním hlasem.

Kratiknot, Filius

Ředitel Havraspárské koleje a učitel kouzelných formulí. Velmi malý profesor, aby viděl přes stůl, musí si stoupnout na několik knih. Ve třetím díle učil bránu rozpoznat Siriuse Blacka, v pátém díle odstraňoval pozůstatky fórků Freda a George Weasleyových.

Křiklan, Horacio

Nastupuje na školu v šestém díle. Na škole učil již dříve, kdy byl učitelem lektvarů a ředitelem Zmijozelské koleje. Jeho vzpomínka na Voldemorta, jehož učil, když na škole studoval je ta nejdůležitější ze všech.


 

Co se týče Křiklanovi sbírky, chtěl by do ní Harryho, proto se vlastně vrátí do Bradavic.

Lockhart, Zlatoslav

V druhém díle zavítá na místo profesora Obrany proti černé magii. Jedná se o narcistického čaroděje, který napsal spoustu knih o sobě a ve skutečnosti neumí skoro nic.

Prýtová, Pomona

Ředitelka Mrzimorské koleje, profesorka Bylinkářství. Velkou úlohu sehraje v druhém díle, kdy učí studenty o Mandragorách

Quirel, Quirinus

V prvním díle koktavý profesor vyučující Obranu proti černé magii s turbanem na hlavě. Později se ukáže, že pod turbanem nosí Voldemorta.

Trellawneyová, Sibila

Profesorka jasnovidectví, poprvé se objevila ve třetím díle. Podle tvrzení profesorky McGonagallové, každý rok předpoví nějakému studentovi smrt, v třetím ruce Harryho studia tudíž přepoví smrt jemu. Její předpovědí jsou často nepřesné, avšak jdou dva případy, kdy vyřkla skutečnou věštbu.

Burbageová, Charita

Byla profesorkou studia mudlů v Bradavicích. V šestém díle byla zabita Voldemortem.

Snape, Severus

Pro mě nejodvážnější postava celé série. Člověk ho celou dobu nenávidí a pak si uvědomí, jak statečný ten člověk musel být a jak moc musel milovat. Harryho učil Lektvary, v šestém díle pak učil Obranu proti černé magii.

3 komentáře:

  1. Já ho moc nemusela na začátku, ale teď...souhlasím s tebou

    OdpovědětVymazat
  2. magnificent put up, very informative. I'm wondering why the opposite specialists of this sector don't
    realize this. You should proceed your writing. I am confident, you have a great readers' base already!
    Feel free to visit my blog post ; online casino roulette

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...