5/25/2011

RECENZE: Měsiční píseň (Mercedes Thompson 1) – Patricia Briggs


Měsíční píseň (Mercedes Thompson 1)

Autor: Patricia Briggs

Anotace:

Je čas na změnu! Zapomeňte na sladkobolné romance! Seznamte se s Mercy Thompsonovou! Přátelí se s vlkodlaky. Přátelí se s upíry. Ovládá bojová umění. Opravuje stará auta. Lehce se dostane z každého průšvihu. Je krásná, je chytrá, je jiná. "Vlkodlaci jsou nebezpeční, když se jim připletete do cesty, ale pokud jste opatrní, nechají vás na pokoji. Umí se dobře skrývat před lidmi, ale já nejsem člověk. Když na ně narazím, poznám je a oni poznají mě…"

 

,,Ty jsi Mercedes a opravuješ Volkswageny?"



Vítejte ve světě Mercedes Thompsnové, která žije Tri-Cities. Opravuje auta a její soused je mimochodem vlkodlak, opravuje dodávku upírovi, dílnu odkoupila od Fae a když se náhodou něco nepovede, povolají čarodějku, aby to uklidila. A Mercedes není jen tak obyčejná holka. Není vlkodlak, čaroděj, upír ani fae… je něco jiného.



Když k Mercedes přijde mladý vlkodlak a žádá ji o práci, přijme. A když ho u ní v práci napadnou, začíná rozplétaní jeho komplikovaného příběhu. Je to mladý vlkodlak na vlastní noze a ti nepřežijí, pokud si je nějaká smečka nevezme pod křídla. Takže když je Mercedesin soused alfa místní smečky, poprosí ho o to, aby si ho vzal pod křídla. Ale když zmizí alfova dcera a alfa je sám velmi vážně zraněný, Mercedes jede na místo své minulosti a rozbíhá se pátrání po tom, kdo unesl dceru alfy a Mercedes se musí postavit své minulosti.



Na tuhle knížku jsem narazila naprostou náhodou, na jednom knižním blogu bylo, že někdy vychází pátí díl série Mercedes Thompson a já, vzhledem k tomu,že jsem byla nemocná a neměla co číst, jsem se rozhodla, že to za zkoušku stojí. O to víc jsem byla nadšená, když mě to začalo bavit. Autorka tam nevymýšlí takové blbosti, jako,že se vlkodlak změní i oblečení a to okolo něj lítá a chudák vlkodlak si musí kupovat furt nový džíny. V knize byla krásně popsaná hierarchie celé smečky a fungování světa, ve kterém Mercedes žila, mi přišlo naprosto logické. A hlavně, hlavní hrdinka byla nový, originální druh. A originalita, uznejte drazí čtenáři, je v téhle době velmi neobvyklá. Aspoň co se týče druhu našich hlavních hrdinů. A i když chlupáče zas tak moc ráda nemám, tady jsem si je fakt oblíbila.

Mercedes mi sedla. Rozhodně to byla soběstačná holka, která byla nerada na něčem přímo závislá a ... měla jsem ji ráda jako Rose. A Adam (alfa)… ach. Všechny hrdinové byli tam, kde měli být a prostě všechno do sebe zapadalo. A… přečtěte si to!



Krátká recenze:

Patrcica Briggs přišla s hrdinkou, která nebyla upír ani vlkodlak a přesto byla výjimečná. Příběh byl poutavý, bavil mě a dobře se četl. Zápletka mě zaujala a knihu jsem přečetla jedním dechem. V knize byla krásně popsaná hierarchie smečky a svět, ve kterém Merecdes žila, byl docela uvěřitelný. Podle mě, by to takhle vážně bylo, kdyby byli upíři, vlkodlaci a fae. Mercedes jsem měla ráda, nebyla to žádná slabotina. A Adam…ten byl  k sežrání.
Hodnocení:




4 komentáře:

  1. Už si musím najít čas, abych se do téhle série taky pustila! :/ :))

    OdpovědětVymazat
  2. A ďalšie diely sú ešte lepšie... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Budu si to muset sehnat, protože všude o sérii slyším a většinou jen to dobré, takže to člověka nakopne:D

    OdpovědětVymazat
  4. annejude: s chutí do toho, já si tuhle sérii hrozně oblíbila :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...