5/29/2011

RECENZE: Krevní pouto (Mercy Thomspon 2)-Patricia Briggs



Kniha: Krevní pouto ( Mercy Thompson 2)

Autor: Patricia Briggs

Anotace:

Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli. V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan… Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech – a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů. Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá…    

 

Objevujeme se půl roku po odehrání incidentu s únosem alfovi dcery(Jesse). V minulém díle byla Mercedes nucena slíbit Stefanovi (upír) laskavost za to, že ji pomohl najít.A tady si ji chce vybrat. Díky tomu, že je Mecedes kožoměnec, je imunní vůči různým typům kouzlům. Do města přijel nový upír a Stefan ho jde navštívit, protože se neohlásil upírovi, kterému toto teritorium patří. Ale tenhle upír má být extrémně nebezpečný i pro Stefana a tak sebou pro jistotu bere ještě Mercedes, neboť by na ní jeho kouzla buď nepůsobila, nebo by to ani nějak nezkoušel, vzhledem k tomu, že bude vypadat jako obyčejný kojot. A vážně, tenhle nový upír si může pohrávat s myslí i silného upíra.


 

Vtiskne Stefanovi do paměti něco jiného, než se skutečně stalo. A Mercedes se později dozvídá, že toto neudělal jen Stefanovi. A tak se ponořuje hloubš a hloubš do světa upírů a zjišťuje věci, které zjistit nikdy neměla.


 

Mercedes Thompson jsem si oblíbila hned od začátku. Vážně vážně oblíbila. Nejvíc se mi na ní líbí, že je kožoměnec a ne ani upír, ani vlkodlak, ani čaroděj ani ukňouraná holka. Už jenom to, že opravuje auta se mi nehorázně líbí. A Adam… tomu fandím už od začátku. Jasně, Samuel je taky hezkej a hodnej… ale chtěl jí využít jenom k tomu, aby s ní měl děti! Tím si to u mě chlapec pořádně pokazil. Takže team ADAM!! Znovu se Patricii podařilo mne vtáhnout do děje a knížku jsem si vážně užila. Zajímalo mě, jak to se všemi dopadne a jak toho netvora zničí. A taky jestli bude Mercedes s Adamem. Díky bohu, druhý díl nezklamal (jak se bohužel občas stává) ba naopak, navnadil a s chutí jsem se pustila do třetího dílu.


 

Krátka recenze:
Tentokrát se ponořujeme do problému upírů. Jeden navštívil neohlášeně teritorium místní paní a tak je vyslán posel aby to s ním nějak vyřídil. Posel má být Stefan a Mercedes, vzhledem k tomu, že mu něco dluží, s ním půjde jako doprovod, neboť na ni nepůsobí určitá kouzla. Mercedes slouží jako pojistka… protože tenhle upír si umí zahrávat s myslí i mocných upírů.
Mercedes mám ráda hned od začátku, líbí se mi, jak se v tomto díle seznamujeme se světem upírů… a zase mi to připadá logické. A nebyl by to správný román, kdyby tam nebyl nějaký ten milostný trojúhelník. Pro upřesnění, jsem team ADAM! Druhý díl nezklamal, ba naopak nadchl, opět byl poutavě psán a zápletka mě bavila.
Hodnocení:

2 komentáře:

  1. Krevní pouto se mi líbilo mnohem víc než první díl a vlastně celkově se mi líbil nejvíc z celé série - zatím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojojojo úžasná kniha ! Právě čekám, až budou peníze a pak hurá pro zkřížené hnáty! :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...