4/25/2011

RECENZE: Luxus - Anna Godbersenová


Luxus- Anna Godbersenová

Anotace

Život v přepychu Půvabné dívky v krásných šatech, které se baví až do svítání na večírcích, neodolatelní mladíci s prohnaným úsměvem a nebezpečnými úmysly. Drobné lži, temná tajemství a skandální vztahy. Takový je Manhattan v roce 1899… Manhattanské společenské scéně vládnou Elizabeth a Diana Hollandovy. Když zjistí, že jejich postavení je velice vratké, náhle všichni představují hrozbu pro jejich šťastnou budoucnost. Tenhle vzrušující výlet do věku nevinnosti, který se odehrává ve světě bohatství a klamu, má ovšem k nevinnosti nesmírně daleko.


 

Elizabeth se vrátila…

Všechno se rozbíhá tím,že se vrátila Elizabeth,které před pár msíci zemřel otec a nechal za sebou dluhy. Rodině docházejí peníze a Elizabeth má být jejich zachrána. Má se vdát za Henryho Schoomakera, lamače dívčích srdcí na Manhattanu , kterého chce za každou cenu její nejlepší kamarádka Penelopa. Ale Elizabeth je zamilovaná do někoho jiného, do chudého kočího Willa. Do kterého je mimochodem ještě zamilovaná Lina,její služebná. A navíc to ještě velmi jiskří mezi Elizabethninou sestrou Dianou a budoucím manželem Elizabeth Henry… Docela zamotané že?


 

Moji oblíbenci D a H

Jo… Měla jsem dva oblíbence,které jste určitě poznali podle prvních písmen jmen. Dianu a Henryho. Ostatní jsem moc v lásce neměla. Víte, Luxus je vyprávěn z několika pohledů (tedy z pohledů všech lidí,které jsem zmínila výše) a v třetí osobě, což na mě působí trochu neosobně. Líbilo se mi, že Diana byla tak trochu rebelka a Henry nebyl jen obyčejnej parchant. Ostatní části knížky mě trochu nudili.


 

GG 19. Století

Jo, je to vážně Gossip Girl 19.století. Na jednu stranu se mi líbilo,že to bylo něco jiného. Na druhou stranu mě knížka na začátku hodně nudila a jediné momenty,které mě bavili byly ty, ve kterých byl Henry nebo Diana. Upřímně… přeskakovala jsem odstavce, někdy i stránky, jen abych se dostala zase do zajímavější části.


 

Kniha zaslouží 3 kytky, naprostá dívčí oddechovka,kterou jsem zhltla hned po Hunger Games.

4 komentáře:

  1. D a H byli taky moji oblíbenci :) A někdy za půlkou jsem si oblíbila i Elizabeth, sice ne tolik, ale taky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knihu si plánuji koupit k narozeninám, protože mě celkově její námět hrozně nadchl.
    Doufám, že jí po pár kapitolách nehodím do kouta. :D

    OdpovědětVymazat
  3. O Luxusu pořád někde čtu - rozhodla jsem se, že si ji nekoupím a tvoje recenze mě v tom utvrzuje. Sice příběh se líbí a pohodové počteníčko to určitě bude, ale v poslední době vyšlo a vyjde tolik zajímavých tutilů, že je potřeba dobře vybírat. Ale přečtu si ji stejně, akorát vypůjčenou.

    OdpovědětVymazat
  4. Evk: ano, rozhodně je tu hodně nových titulů,za které by se dali spíš utratit peníze, než za Luxus. Ale jako kniha to vážně špatné neni, možná jsem byla ještě moc rozpumpovaná,když jsem den před tím dočetla Hunger Games,takže jsem čekala akci a akci a ono nic. Jak je to ohodnoceno, tři kytky (:D proč to tak divně zní?! ), neurazí, neznechutí, takový příjemný průměr :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...