4/08/2011

Percy Jackson and the last Olympian - Rick Riordan

PERCY JACKSON AND THE LAST OLYMPIAN

HALF BOY
*
HALF GOD 
*
ALL HERO



ANOTACE:
Celý rok se polobozi připravují na bitvu proti Titánům. Kronova armáda je silnější jak nikdy dřív a čím víc bohů nebo polobohů zrekrutuje, tím větší je jeho síla.

Během  toho co Olympané bojují s Typhonem, Kronos začíná připravovat útok na NYC, kde Olymp stojí bez ochrany. Teď je vše na Percy Jacksonovi a jeho armádě plné mladých polobohů, aby zastavili Lorda Času.
Poslední kniha New York Times best-selling série, dlouho očekávaná věštba se otevírá spolu s Percyho šestnáctýma narozeninami. Bitva o Západní civilizaci startuje v ulicích Manhattanu. Percy čelí podezření, že bude bojovat proti svému vlastnímu osudu.

BITVA

Ti, kterým nevadí bitvy apod. si tu přijdou na své. Bitva totiž zabírá většinu knížky a o situace při kterých nelze popadnout dech, tu není nouze.Nechci prozradit příliš mnoho věcí, takže jsem se rozhodla, že tato recenze bude stručná a všichni kdo se rozhodli knížku přečíst v češtině, nepřijdou o překvapení.
Mnohdy to s armádou složenou z polobohů, Lovkyň bohyně Artemidy a kentaurů vypadá bledě, ale vždy se to obrátí ve chvíle kdy jsou nahoře. Vtipná by mohla být i scéna kdy je napadne obrovské létající prase kdyby...je nechtělo zabít. Konec bitvy se tu rozhodně nedozvíte a ani to kdo je tím hrdinou z věštby. Možná jedna malá nápověda : je to polobůh. Já vím, že se na mě teď většina z vás naštve, ale věřte mi zkazila bych vám čtení.

ANNABETH + PERCY = <3

Já jako mnoho dalších čekám kdy už si přestanou nadávat a konečně si přiznají, že se mají rádi. A konečně v tomto díle se konečně dočkáme. Bohužel až ke konci knížky a budeme dokonce svědky dvou pus. Bohužel (občas bohudík) knihu napsal muž - Rick Riordan - takže nějaké romantické scény tu opravdu nejsou. V knížce je pouze ,A potom mi dala pusu.´ nebo něco na ten způsob, prostě naprosto neromantické. Každopádně rádi se mají a to je hodně dobře.


DOKÁŽE VÁS PERCY ROZBREČET ?

Od  toho co jsem četla první díl nějaký ten pátek uplynul (přesněji rok) a ani jednou mě kniha nedohnala k slzám. Výjimka ale potvrzuje pravidlo. V tomto díle se to podařila a to hned několikrát. Pokud jste plačtivé povahy při čtení knížek tak si připravte kapesníky. Popláčete si nejspíše při výjevech z Lukovy minulosti nebo vás alespoň budou pálit oči. Dále tu je konec. Důvod proč budete mít zarudlý nos vám neprozradím (viz. překvapení). Každopádně jestli zbožňujete Herma (myslím boha, ne tu módní značku) tak vám ho bude zajisté líto a to hodně. Dokonce mi bude líto Luka. LUKA chápete? Toho zrádce, kterého nenávidím od konce první knihy?! A ne nejsem blázen.

CO ŘÍCI ZÁVĚREM

Lepší ukončení bezvadné série si člověk nemůže přát. Jestli jste jako já potají zakoukané do Percyho tak si určitě opět přijdete na své. Je ve všech scénách (možná to bude tím, že je hlavní hrdina :-)). Já jsem si čtení opravdu užila a musím říct, že tohle je knížka, kterou nemůžete odložit. Marně se snažíte najít na stránce místo kde by se dalo přestat číst, zhasnout lampičku a jít spát. To prostě neexistuje. Vy čtete dál dokud na vás mamka nebude křičet, že ještě chvíli tak vám tu knížku zabaví. No každopádně rozuzlení nečekané. Boj napínavý. Teď ještě jak se podaří překlad do češtiny.
Vyzívám všechny, aby si daly na nějaké peníze stranou, protože tohle bude něco co vám v knihovničce nesmí chybět. Tohle stejně jako HP 7 už není knížka pro malý děcka, protože Typhon, Hyperion a Kronos ve vás vyvolávají noční můry. Dobře trochu přeháním. Každopádně máte se na co těšit. Tady půjde o život.
P.S. překlad názvu do češtiny dát neumím tak se budete muset spokojit s anglickým
P.P.S. znovu jsem to po sobě nekontrolovala a proto vám garantuji, že narazíte na chyby
P.P.P.S. upozorňuji Vás předem, že knížka vaše očekávání splnit nemusí takže já to chválím a vy mě potom neviňte, že jsem to přechválila přitom jako závěr série to je otřesný. Takže opakuji toto je pouze a jenom můj názor.
poslední P.S. odkaz na stránky plné Percyho najdete zde







Užívejte si volných (přesněji 2) dnů
                                                                                                                            

Nora





Zdroj obrázků: Do googlu napište Percy Jackson a ještě něco dodejte (co přesně si nepamatuju :-))

 

5 komentářů:

  1. Myslím, že poslední díl přeloží jako Poslední Olympan, kniha v češtině vyjde na podrzim 2011. Jsem na konec hodně zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem tam toho Posledního Olympana měla, ale znělo mi to hrozně divně, tak jsem to readši nechala v původním znění. A rozhodně je na co se těšit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už se těšim jen veliká škoda že to nekončí 6-7 dílem :-). Bylo by to skvělý jelikož se daj dohromady a pak mno však víte ,ale no prostě se těšit a těšit a těšit. :)-RICK RIORDAN-(: Psal on(jako já)
    Vadí mi Athéna že nesnáši percyho a neuznává jejich "přátelství"(víte jak to myslim :D)že to prej není moudrý bla bla bla a proto....... to si domyslete :D:D:D

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní: Kdyžtak je tu dalo by se řící volné pokračování Percyho Jacksona , Heroes of Olympus a Percy v knížce zaujímá také určitou roli. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, tahle recenze vypadá víc než dobře! První díl se mi líbil :) a jak tak koukám, tak ten druhý je snad ještě lepší. Pokud mě dokáže rozbrečet? Ohoho, to jsem moc ráda :) napíšu si Fragmentu o recenzní výtisk :)))

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...