3/22/2011

Můj příběh : ZE STÍNU GILOTINY - Sue Reidová

Deník dívky z období Velké francouzské revoluce (1792-1794)
Zadní obálka:  Píše se rok 1792. Isabella, dcera šlechtice, žije na zámku kousek od Paříže. Ve Francii však zuří Velká revoluce.Město ovládne hrůza a teror a rodina hledá úkryt na venkově. Budou tam však všichni v bezpečí? Uniknou krvavému ostří gilotiny?
Hodnocení : Můžu vám zodpovědět pouze jednu otázku. Nebudou na venkově v bezpečí a celou rodinu zatknou. Její o rok starší bratr Francois uteče a v knížce není jestli se znovu setkají. Ona po převezení ze dvou věznic uteče a po útěku i z babičina domu narazí na Armanda (jednak stupidní jméno, ale mimochodem to byl taky zraněný nejspíš royalista a Isabellina rodina ho ukryje). S ním uteče do Anglie. Tam příběh skončí. Kdo ví jestli se někdy setká s bratrem a rodiči. Možná zemřou a tohle mi asi vadí ona sice přežije, ale co její milovaní ty jsou naprosto nedůležití?! Takže klidně si to přečtěte, ale očekávejte knížku bez konce a zpočátku mírně nudnou. Měla jsem ji na jarních prázdninách a můžu vám zaručit dvě věci :
1. zabijete čas
2. možná si něco odnesete do dějepisu :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...