2/23/2011

Město z kostí - Cassandra Clare ( Nástroje smrti #1)

Město z kostí - Cassandra Clare (Nástroje smrti #1)

Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy, kterou navíc spáchají tři teenageři se zvláštním tetováním na těle a podivnými zbraněmi v rukou. Mrtvé tělo pak jednoduše zmizí.

Nejde jen tak zavolat policii, když jsou vrahové pro všechny ostatní neviditelní a na místě činu nezbyla ani kapka krve, která by napověděla, že tu zemřel člověk. A byl to vůbec člověk?

Zde se Clary poprvé setká s Lovci stínů, bojovníky, kteří mají chránit svět před démony. Během čtyřiadvaceti hodin je Clary vtažena do jejich světa, její matka totiž zmizí a na samotnou Clary zaútočí démon.
Proč by se ale démoni zajímali o obyčejné lidi, jako je Clary a její matka? A jak je možné, že má Clary najednou "vnitřní zrak"? To by rádi věděli i Lovci stínů...

Zábavné, odvážné a neotřelé fantasy od Cassandry Clareové slibuje svým čtenářům strhující čtení, s ním nebudou chtít přestat.

Anglická verze: Ano
Česká verze: Ano
Stav: Přečteno

Recenze:
Má reakce bezporstředně po přečtení byla... Oni nemohou být sourozenci... Nesmí! No ták! :(

Nebudu zde popisovat děj, jen chci rozhodně dodat, že si knihu určitě přečtetě, nehleďte na ten odpudivý obal a prostě si ji kupte nebo půjčte. Nebudete litovat, jako jsem nelitovala já. Každý si tam najde postavu,která vám přiroste k srdci. Mě k srdci přirostl Jace ( a  myslím,že rozhodně nejsem jediná ;) ). Miluji jeho jízlivé poznámky a miluji odpovědi Clary. Simon, který po Clary jede a je to její nejlepší kamarád mi je až trochu nesympatický. Je takový... no není to Jace :D . Hrozně moc jsem chtěla ,aby byl Clary a Jace byli spolu, tajně jsem doufala, že anotace,které jsem na tuto knihu četla, nejsou pravdivé, že konec není tak jasný. Ale bohužel... nechápu, jak mi to Cassandra mohla udělat! :D 

I když jsou očividně Clary a Jace bratr, stále doufám,že se to něják vyřeší a oni budou spolu... Momentálně čtu druhý díl... tak uvidíme. Knize rozhodně uděluji PĚT HVĚZDIČEK.

Ještě bych chtěla říct, že příběh vás hned nepohltí, ale vy si k němu najdete cestu. Věřte mi...

2 komentáře:

  1. Naprosto souhlasím, mně Město z kostí doporučila kamarádka a teď se uplně klepem na další díly, tak si zrovna objednáváme Clockwork Angel a City of Fallen Angels, bohužel v angličtině, ale alespoň je výrazně levnější než česky (doporučuju stránky BookFayre.cz).

    OdpovědětVymazat
  2. Já také musí naprosto souhlasit, mám přečtené všechny a naprosto mě to dostalo!!!!!! Škoda že už to skončilo :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...