2/15/2011

The body finder - Kimberley Derting

THE BODY FINDER - KIMBERLEY DERTING

(Body Finder # 1)

 Violet Ambrose se potýká s dvěma hlavními problémy: Jayem Heatonem a její morbidní tajnou schopností. Zatímco je šestnáctiletá Violet zmatená svými novými city ke svému nejlepšímu příteli od školky,je ještě více rozrušená jejím "darem" (schopností) vycítit mrtvá těla- nebo aspoň ty,která byla zavražděna. Už od dětsví cítila ozvěny mrtvých ve světě...a otisky jejich vrahů.

Violet nikdy nepovažovala její podivný talent za dar, většinou ji dovedl jen k naleznutí mrtvých ptáků,které zabila její kočka. Ale teď je tu sériový vrah,který terorizuje její malé městečko a ozvěny místních dívek ,ke kterým se přihlásil ji denně pronásledují a Violet si uvědomuje že je jediná osoba,které ho mlže zastavit.

A i přes velkou starostlivost o ní Jay neochotně souhlasí že pomůže Violet najít vraha, a Violet zoufale doufá, že Jayovy úmysly jsou mnohem víc, než jen přátelské. Ale i přes její  stále hlubší zamilovanost, se Violet dostává blíže a blíže k objevení vraha... a stává se jeho kořistí sama.  

Anglická verze: Ano
Česká verze: Ne
Stav: Dočteno

Recenze(OBSAHUJE SPOILERY)

Ihned po dočtení knihy jsem pomyslela na dvě věci. JAY(!!!!) a  Violetina odvaha. Protože tu měla Violet obrovskou. Myslím,že bych se nikdy nedokázala odhodlat k tomu, co ona. Ale to moc předbíhám.

Violet má dva problémy. Obrovskou zamilovanost do jejího nejlepšího přítele od dětství,Jaye a její morbidní dar vycítit mrtvé. Je zmatená tím,co cítí k Jayovi,který se po prázdninách změnil. A není jediná kdo si toho všiml. Například nejpopulárnější dívce na škole asi také nedal spát. A i když Violet Jaye opravdu miluje, nechce tím ničit jejich přátelství a tak jdou na večírek na rozloučení s létem u jezera jako přátelé.  Vše se ale zvrtne když najde tělo mrtvé dívky. Je tím vyděšená. A tato dívka nebyla jedinou obětí. Další dívky byli zabity,dívky které byli v jejím okolí, které znala. Nemohla jen tak sedět a nic nedělat, proto poprosila  Jaye o pomoc,při hledání vraha,který neochotně souhlasí.

Na jedné pátrací akci Violet ucítí nějaké ozvěny ,které ji donutí opustit Jaye, který byl zrovna zabraný do něčeho jiného a vydává se za nimi. 

To,že ho Violet opustila aniž by mu něco řekla ho naštve a nebude  s ní týden mluvit. Ale je tu někdo jiný,kdo o Violet jeví zájem, Grady. 

Violet je z toho nesvá a když se další týden koná party, moc se jí na ní nechce ,ale nakonec se nechá přemluvit kamarádkami. Potká tam Gradyho i Jaye. Grady je pěkně opilý a tak mu Violet nabídne,že ho sveze domů. AVšak na parkovišti se po ní začne sápat a i když brečí aby ji nechal být nepřestává.

Ale díky  bohu, je tam Jay ,který ji zachrání. Violet je mu vděčná avšak panovačnost v jeho hlase ,když jí říká "jdi do auta" ji naštve a odejde bezohlédnutí zpět na párty. A tam ji Jay políbí.

Nechci dál spoilerovat děj, myslím, že jsem toho naznačila až dost ;) 

Tuto knihu jsem opravdu zbožňovala od chvíle, kdy jsem ji začala číst. Například Jay byl super a vztah mezi ním a Violet mne hnal dál ve čtení,byla jsem hladová po jejich romantických scénách. Ale i Violetina odvaha mne docela překvapila. To, jak se vydala sama hledat toho vraha... to já bych asi měla stáhnutý ocas mezi nohama. A musím připustit, že při pasážích,kde jsem četla myšlenky vraha mi běhal mráz po zádech. Také mne velmi překvapil pachatel,neměla jsem do konce ponětí kdo by to mohl být ,takže jsem byla napnutá jako struna až do konce. 

Takže abych to nakonec shrnula, knize bych dala pět hvězdiček ,protože si je opravdu zaslouží. To spojení detektivky a románu bylo skvělé a nemůžu se dočkat dalšího dílu, který na mě netrpělivě čeká uvnitř mého kindlu. 





1 komentář:

  1. Tutu knihu bych ráda v brzké době přečetla, poslední dobou je nových titulů doopravdy hodně. Přeji ti při tvém psaní hodně štěstí, každého kvalitního knižního blogera vždycky velmi ráda uvítám, jen ať je stále co číst :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...