2/20/2011

Blue moon / Modrý měsíc - Alyson Noel ( Nesmrtelní #2)

Blue moon/Modrý měsíc - Alyson Noel (Nesmrtelní #2)
Na začátku druhého dílu bestsellerové knižní řady Nesmrtelní, jejíž překladová práva se prodala do 34 zemí, se zdá, že lásce mezi Ever a Damenem už nestojí nic v cestě. Hrdinka proniká to tajů své nové identity a do temného, svůdného světa nesmrtelných. Jenže pak Damen onemocní, začne chřadnout a ztrácet své neobyčejné schopnosti. Zoufalá Ever se na jeho záchranu vydá do Země léta a tam objeví způsob, jak vrátit čas. A najednou má na výběr ze dvou možností: Může zachránit umírajícího Damena, nebo otočit běh času, zabránit nehodě, která jí vzala celou rodinu, a žít jako dřív. Jenže cena je příliš vysoká… 


Anglická verze: ano
Česká verze: Ano
Stav: Přečteno
slovenský cover


Recenze (OBSAHUJE SPOILERY!) :
Knížku jsem četla pouze ze zvědavosti, ani jsem si jí nekupovala, jen půjčila. Nedalo by se říct, že by si mě získala a rozhodně jsem se těšila až to budu mít za sebou. 


Ever je hrozně šťastná, že mlže být s Damenem. A ejhle... příjde nový kluk Roman a všechno se začne měnit. Ever z něj má nepříjemný pocit. A taky má dobrý důvod.


Když se rozhodne , že do toho práskne ( s Damenem samozřejmě) tak ten večer Damen odjede. Bez ní... nechá ji na školním představení Hairspray. Ever ji zmatená. Celý víkend se jí neozve a ve škole má auru a dělá, že jí nezná.


Vydává se proto do Země Léta, kde se snaží najít odpovědi. Pomáhá jí v tom Ava,která se tam,ale řekla bych moc nechá unést, vyčarovává si tam prsteny s drahými kameny atd. 


Ever si nechá přehrát Damenovu minulost,avšak se zachová zbrkle ,když uvidí Damena s Drinou,přeje si ,aby to všechno zmizelo a to se taky stane. Takže žádné odpovědi nezíská.


Ve škole se k ní chovají jako k vyvrhelovi, nazývají jí nepěknými názvy a i její kamarádi se na ní vykašlali. Ever ví, že v tom má prsty Roman,ale neví jak a ani proč.


Nakonec Ever zjistí, že se bude moct vrátit v čase a i když to bude velmi těžké , opustí Damena  a vrátí se ke své rodině.


Ale Riley jí pošle zpět. Rychle běží k Ave do domu, kde nechala Damena. A tam najde Romana, který se Damena snažil zabít kvůli Drině, protože si myslel , že ji Damen  zabil. Také tam najde Damena v péči jednoho z dvojčat (tyto dvojčata Ever pomáhaly v Zemi Léta najít odpovědi) a má na výběr. Bude důvěřovat Romanovi nebo dvojčeti? No a komu samozřejmě "CHYTRÁ" Ever bude věřit? Romanovi, takže něják do protiléku přidá svou DNA a tím zapříčiní, že když se její a Damenova DNA sloučí, Damen umře. 


Och... jak obdivuji Ever za její blbost. Nechápu jak mohla věřit někomu, kdo chtěl zabít Damena? Přišla mi místa vážně hloupá... opravdu hloupá... ach jo... Řekla bych, že pro mne byl ten konec utrpení. Neřekla bych, kdyby z Romana neměla špatný pocit a nevěděla, že ho chce zabít. Ale ona tohle všechno měla a věděla? Tak mi to proboha vysvětlete? 


No, možná je to z důvodu vytřískání dalších dílů,ale já si je tedy rozhodně nekoupím, možná půjčím... ale to je vše. Uděluji 2 hvězdičky ...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...