6/07/2014

Nerdfighteria


Jako taková oslava premiéry TFiOS jsem se rozhodla tento článek upravit a trochu aktualizovat. Článek byl původně publikovaný 26.8.2012.

Tak přijde mi, že už je na čase, abych začala rozšiřovat pole působnosti. Moje samozřejmě ne, takže kdo si myslel, že sem začnu dávát recepty (tento fakt, jsem trochu porušila při The Hunger Games Week, ale to vůbec nevadí :)), je na omylu :). Myslím, že nadešel čas, aby všichni, kdo neznají Vlogbrothers, je poznali, protože :
a) jso vtipní, úžasní, skvělí, no zkrátka awesome ;)
b) opravdu moc chci, aby John a Hank přijeli do Čech :), no tak uplynuly skoro dva roky a pořád nic, koukám se na Vás v Euromedii

Já tu teď udělám takové Vlogbrotherovské F.A.Q., abyste snad aspoň trochu pochopili o co/koho jde:
Kdo nebo co to vlastně jsou Vlogbrothers?
John (ten, co má rukávky) a Hank (zelené tričko) založili Vlogbrothers zhruba před pěti lety. 
Vlogbrothers je kanál na youtubeu. Původně to měl být jediný způsob komunikace mezi oběma bratry (Brotherhood 2.0), ale přitáhli celkem dost lidí, takže i potom, co zase začali používat mobily, nepřestali dávat videa na youtube. A co je jejich poslání? Když je budu citovat: Raising nerdy to the power of awesome.

Co je to Nerdfighter?
Spíše kdo, takže Nerdfighter je člověk, který bojuje za (NE proti) nerdy (což mi google translator přeložil jako šprt nebo blbeček...tak se nějak necítím, takže řekněme za intelektuálně na výši založené jedince...jo, jsou to šprti :)). Nerdfighter je člověk stvořený z úžasnosti, tedy awesome.

Co musím udělat, abych se stal/a Nerdfighterem?
Nic. Stačí být úžasní a to vy určitě jste :).

Kdo je to Hank?
Hank je mladší bratr Johna Greena. On je 1/2 Vlogbrothers. Má vystudovaného něco šíleného jako biochemii (upřímně to nechápu) a žije se svou manželkou v Missoule v Montaně.

Co znamená DFTBA?
Don't forget to be awesome. Takové heslo nerdfighterů.

Co znamená FTL?
 John Green věří, že lidé jednou místo OMG budou říkat FTL, což znamená French The Llama. Ujme se to asi s takovou pravděpodobností jako That's so fetch :).

In your pants?
Nerdfighterovský vtip. Dodejte za cokoliv ...in your pants a budete se zaručeně smát. Např.: Looking for Alaska...in your pants. 

Happy dance?




 Prostě tím vyjadřujete svoje pocity radosti, prostě když se vám něco povede.
Co je to to co ukazují?
Ach na těch fotkách jsou tak mladý, hlavně Hank se svojí patkou :). Zpátky k otázce, jak vidíte, mají zkřížené ruce se znamením Spocka a znamení Spocka je univerzální ukazatel nerdovství :), takže to je i poznávací znak Nerdfighterů :).






Tohle je ten génius co napsal knihy TFiOS, Looking for Alaska a Paper Towns?
Upřímně, když se na jejich videa díváte delší dobu, tak tohle není to nejšílenější, co John kdy udělal.











Kdo je Yeti?
To je Johnova manželka, říká se jí Yeti proto, že nikdy nebyla spatřena :). Tohle už není tak úplná pravda. Sarah má svůj vlastní kanál na youtubeu The Art Assignment, který rozhodně stojí za vaší pozornost.

The Katherine?
To je Hankova manželka, tu můžete v několika videí vidět.

Henry a Willy?
Henry je syn Johna a Willy je jeho pes. Nyní se k nim přidala ještě Alice (2. dítě Johna). 

Project for Awesome?
Už jsem ho zmínila v článku o Johnovi. Jedná se o charitativní projekt do kterého se zapojují lidé z celého světa a představují charity. Nakonec se pomocí hlasování rozhodne, které charitě peníze poputují. P4A probíhá vždy v prosinci, myslim..., takže si to hlídejte, ať se můžete zůčastnit :).

VidCon?
Jak je ComicCon, LeakyCon, JibCon...no zkrátka hodně conů, tak je i VidCon, který je speciálně pro youtubery a založili ho právě John s Hankem. Organizuje to ale spíš Hank. Je každoročně v létě, takže jestli máte někdo penze navíc :)....já bych jela hned...

Dáš sem pořádnou fotku Johna a Hanka?
To potom neni sranda, ale dobře.
     

John je spisovatel, ale co dělá Hank?
Má svojí společnost EcoGeek a taky skládá písničky, stal se populárním hlavně díky této písničce :):
Paradoxně Vlogbrothers se stali známí hlavně díky Hankovi, ne Johnovi, který je ve světě známější.

Můžeš sem konečně dát odkaz?
Samozřejmě :).
Vlogbrothers 
Jedním odkazem, ale rozhodně neskončím. John s Hankem rozjeli i hodně vzdělávacích kanálů, které mě už mnohokrát zachránili: Crash Course, SciShow, Mental Floss. Navíc Hank stojí za veleúspěšnými The Lizzie Bennet Diaries (videodeník na námět Pýchy a Předsudku), Emma Approved (podle Emmy od Jane Austen) a Welcome to Sanditon (Sanditon je nedokončený román od Jane Austen). Poslední dvě jsou na kanálu Pemberley Digital.

Taky se určitě koukněte http://effyeahnerdfighters.com/ (tumblr, který je plný nerdfighterovských věcí) a sem - dftba.com, kde si můžete koupit Hankovu hudbu nebo dvd právě s The Lizzie Bennet Diaries a nově i oficiální zboží k TFiOS filmu. Bohužel se všechno posílá z Ameriky, takže se musí počítat s vyšší cenou.

Kdyby jste se chtěli na cokoliv zeptat, neváhejte a napište do komentářů.
DFTBA




zdroje: google.com, tumblr.com,youtube.com, effyeahnerdfighters.com

5 komentářů:

  1. Tenhle člověk napsal TFiOS? :D OK, tím, že je to větší blázen než jsem myslela, si u mě zvýšil reputaci :) Ne že by to o moc šlo :D

    Kdyby přijeli, týden předem přespávám v místě, kam přijedou, aby mi nikdo nezabral místo v první řadě :D

    A teď jdu projíždět ten odkaz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych tam seděla s tebou :). Doufám, že se ti videa budou líbit :). Kdybys nemohla najít nic, co by se ti líbilo (což mi připadá nemožné, ale stát se to může), tak se rozhodně koukni na tohle: http://www.youtube.com/watch?v=upHNBY3Kiq4 nebo http://www.youtube.com/watch?v=EOdvBYlAliw. DFTBA

      Vymazat
  2. Ohh, to sú teda osobnosti.:D Funny.:)

    OdpovědětVymazat
  3. Oba mám moc ráda :) Sice víc koukám na Hankovy videa, protože se, u nich vždy zasměju, ale i John je super. A i jsem nevěděla, že Hank stojí za The Lizzie Bennet Diaries a dalšímy věcmi, ale teď mi to dává větší smysl. Vážně moc ráda jejich videa sleduji a je škoda, že většina lidí ani neví, že John není jen spisovatel, ale že dělá něco takového. Jinak super článek. ;)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...