5/10/2014

Minirecenze: Half Bad


Název: Half Bad
Autor: Sally Green
Série: Half Life
Díl: První
Mé hodnocení: 4 z 5 soviček
Průměrné hodnocení na goodreads.com:  3,86 při 3 820 hodnoceních 
Jazyk: Čeština
Klady: Rozhodně styl psaní, moc se mi líbilo, jak autorka oslovuje přímo čtenáře (např. ty jsi byl ten vpravo, šel jsi první atd.). Jsem také ráda, že nakladatelství se rozhodlo nic neměnit na obálce a i název knihy ponechat v angličtině, obecně celkový vzhled knihy je úžasný.
Zápory: Čtyři hvězdičky dávám pouze proto, že mi nesedla poslední čtvrtina knížky. Ano napětí se stupňovalo a pořád se něco dělo, jenom mě to už...nebavilo? Možná to bylo i tím, že jsem knihu dočítala pozdě večer a byla jsem už hodně unavená. Zkrátka jsem závěr rychle projela, abych zjistila, ak to končí.
Dojem: Celkově se mi kniha rozhodně líbila, protože jsem už dlouho nečetla nic o čarodjnicích.
Děj: Děj plynul pěkně, evidentně si ho autorka dobře promyslela, protože všechno dávalo smysl. Místy jsem ale měla problém se zorientovat, kde na časové ose příběhu jsem.
Postavy: Nathan je komplikovaný, jinak se to popsat nedá, protože se v něm nedá vyznat, možná kvůli němu se mi nelíbil závěr knihy, protože byl na můj vkus už hodně...zlý? Vlastně ani nevím jestli ho mám nebo nemám jako postavu ráda. Na druhou stranu jsem si oblíbila jeho babičku a sourozence Arrana a Deboru a vlastně i Celii (neprozradím, kdo to je, protože to by byl spoiler)
Žánr: YA fantasy...?
Originalita: Originalita je vždycky diskutabilní, protože Sally Green nevymyslela čarodějnice ani rozdělení na černé a bílé, ale její pojetí je určitě zajímavé.
Doporučuji: Všem kteří mají rádi fantasy a už dlouho nečetli nic o čarodějnicích.  
Stojí za pozornost díky: jednoznačně obálce, která je nádherná a potom stylu psaní
Původní očekávání: Asi vysoké, protože jsem o ní slyšela od jedné booktuberky (můžu to takhle napsat?), která má skvělý vkus a ta jí doporučovala.
Konec: Kniha skončila hodně otevřeně, takže jsem zvědavá na pokračovaní, vlastně na to, že toto je autorčin první román, tak se jí povedl opravdu hodně.
Anotace (z yoli.cz):
Fantasy příběh o nezdolné vůli přežít. Příběh, který vás chytne a nepustí až do poslední stránky. Nadpřirozený thriller se odehrává v novodobé Anglii, kde mezi lidmi žijí v utajení černí-zlí a bílí-hodní čarodějové. Obě frakce rozděluje silná nenávist a spojuje jedna jediná věc – strach z chlapce, který pochází z obou stran...



2 komentáře:

  1. Já pořád nevím, jestli se do té knihy mám pouštět. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom ti asi neporadím, ale kniha za zkoušku nejspíš stojí (při nejhoršímji nedočteš :)).

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...