5/04/2013

GIF recenze: Fire

Kniha: Fire
Autor: Kristin Cashore
Díl: Druhý
Série: Graceling Realm
Anotace (z goodreads.com):
 Toto není mírumilovná doba v Dellách (pozn. uvědomuji si, jak divně to zní). Mladý král Nash se snaží udržet na trůnu, zatímco rebelští lordové severu a jihu si budují armády, aby ho mohli svrhnout. Hory a lesy jsou plné špionů, zlodějů a mužů, co se neřídí zákonem.
To je místo, kde Fire žije (pozn. odmítám překládat její jméno jako Oheň). Fire je poslední žijící lidské monstrum se svým divokým a neodolatelný vzhledem a vlasy barvy plamenů. Je stejně tak zbožňována, jako nenáviděna kvůli své jedinečné schopnosti ovládání mysli, ale hlídá si svou schopnost, protože nechce krást tajemství nevinných lidí, zvláště když ona sama jich má tolik.
Potom přijíždí princ Brigan, aby jí přivedl do Králova města, královská rodina jí potřebuje k odhalení spiknutí proti králi. Daleko od domova, si Fire začíná uvědomovat, že v její moci je něco víc, než co si kdy dokázala představit. Její moc by mohla zachránit království.

Kdyby jenom se nebála, že se stane stejným montrem, jakým byl její otec.

Když Vám někdo doporučí dobrou knížku a vy nad ní mávnete rukou a řeknete, že si to jednou přečtete, tak děláte strašnou chybu. Já jsem tuhle knížku mohla mít přečtenou už před dvěma roky, ale ne, mně to opět muselo trvat. Takže všichni, kdo pořád nad knihou váháte, okamžitě vstaňte a knihu si nějakým způsobem opatřete, protože nebudete litovat.Protože je to už dlouho, co jsem dělala gif recenzi na něco (a ještě na knížku, která mě vcelku hodně naštvala), tak jsem se rozhodla, že přišel čas na další. Snad se bude líbit.

Gif recenze by vám mohla naspoilerovat děj.
g

Když jsem zjistila o kom prolog je:


Co jsem s ním chtěla udělat:

Já a můj pohled na vztah Archera a Fire:

Můj první pocit z Brigana:

Můj další pocit z Brigana:
  
Když jsem se dočetla, že spolu pojedou do King's City:

Můj pohled na cokoli King Nash udělal a týkalo se to Fire:

Hanna!:


Můj pohled na věci, které Fire dělala pro království:

Kdykoliv v knize byla jenom malá zmínka o Briganovi:

Bitva! (nebo něco na ten způsob):

Když jsem se prakticky na každé stránce ke konci dozvídala další a další tajemství, které jsem naprosto vůbec nečekala:

Já na poslední stránce:

Epilog:


 pozn.: ta pistole značí konec knihy, to nemůže psát svoje knihy víc uzavřený? :)

Asi je jasné, jaké hodnocení knize dávám, ale kdyby ne, tak tady je:
Teď mě omluvte, musím jít číst Bitterblue :).



 
 

4 komentáře:

  1. Úplne súhlasím 8D Zbožňujem túto sériu, 3ku mám doma už od Vianoc, ale ešte som sa k tomu nedostala, určite to napravím, lebo sa už veľmi teším na Katsu a Poa.

    btw. Brigan - let me love you!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Bitterblue teď čtu a zatím je to naprosto skvělé.
      A Brigan...ach Brigan...*zasněně se dívá z okna*

      Vymazat
  2. Hezké, já jsem o knížce vůbec nic neslyšela, abych pravdu řekla, ale uvidíme, třeba se k ní někdy dostanu, vypadá to zajímavě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si jí přečti. První díl, Výjimečná, si klidně můžeš půjčit v knihovně a věř mi, tuhle sérii je lepší číst dříve než-li později, protože je úžasná.

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...