7/12/2012

Drink, Slay, Love

Tento příspěvek je součástí projektu Keep your mind open

Kniha: Drink, Slay, Love

Autor: Sarah Beth Durst

Díl: X

Série: X




Tuhle knížku jsem si chtěla kdysi dávno přečíst, už jenom kvůli obálce a tomu názvu. Drink, Slay, Love? Jasná parodie na Eat, Pray, Love. Samozřejmě ne příběhem, pouze názvem, ale mě to rozesmálo. Stejně - jak jsem později zjistila- jako celá knížka. Díky bohu za Keep Your Mind Open a tomu, že jsme se rozhodly věnovat dva týdny upírům. Já kvůli tomu začala projíždět Listopie na goodreads.com a právě na tuhle knížku jsem narazila. Jsem ráda, protože jsem si čtení Drink, Slay, Love maximálně užila.

Pearl je normální upírka, která denně (teda spíš každou noc) chodí do Dairy Hut, aby si dala pořádnou dávku krve z Brada (kluka, který v Dairy Hutu prodává zmrzlinu). Jednou ji tam však probodne jednorožec. Ano, opravdu jednorožec. Stvoření, které její Rodina považuje za mytické. Zde ovšem její problémy nezačaly… Ty se objevily až potom co jí uvěznili do klece dva "lovci upírů" (kdo nepochopil mé úvozovky, byli to dva kluci, kteří se snažili chytit upíra) a postavili jí na slunce. Tohle není ten problém…jí se nic nestalo. Neshořela při prvním styku se slunečními paprsky.

Tak teď začaly ty problémy.Její rodina má pořádat hostinu pro krále Nové Anglie. Jediná potíž je, že musí sehnat dostatek lidí. Pearl se musí vydávat za člověka, aby se mohla seznámit s co nejvíce lidmi a ty pak její rodina mohla spolu s krále s chutí vypít. Kdyby byla normální upírka, tohle by nebyl problém, vždyť nemá žádné svědomí, které by jí bránilo v tom zabít její nové kamarády. Ona ale není normální upírka a moc se jí do zabíjení Bethany a Ewana (moc hezkého kluka, kterého by bylo víc než škoda) nechce. Jak ale může vyřešit tuhle situaci bez toho, aby jí zabila její rodina nebo svědomí?

Celou knihu jsem měla na tváři úsměv. Byla vtipná, kouzelná, mírně padlá na hlavu. Prostě všechno co má správná knížka na léto mít. Vřele doporučuju všem, kteří na upíry zanevřeli s tím, že se přeci nemůžou třpytit na slunci. Tato kniha vás sice neoslní svou promyšleností nebo genialitou, ale zapůsobí vtipem.

Takže to shrnu. Na knihu si během léta rozhodně najděte čas. Je skvělá. Živě si dokážu představit film. Takže toto je vzkaz pro všechny filmaře. NATOČTE DRINK, SLAY, LOVE!!!!!! Už jenom kvůli mně :D.

 Mějte se hezky a pokud jste upíři, kteří nebyli probodnuti rohem jednorožce, nevystavujte se přímému slunci :D
4 sovičky
 

3 komentáře:

  1. No vida, tohle by mě nikdy nenapadlo číst :D Díky za tip, zdá se, že se má to-read polička tenhle týden nějak nebezpečně rozšiřuje :) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Fíha, knihu som vždy prehliadala, ale znie dobre.:) Možno sa k nej dostanem, chcela by som niečo vtipné.:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak o téhle knize jsem do dneška vůbec neslyšela :) Že bych tomu dala šanci? :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...