5/24/2012

Ukolébavka

Kniha: Ukolébavka
Autor: Sarah Dessenová
Série: X
Díl: X

Příjemné překvapení

Ukolébavku jsem ukořistila na veletrhu knih, kdy jsem nevěděla, co bych a nakonec můj zrak spočinul právě na Ukolébavce a já si řekla:,, Proč ne? Stejně jsem si jí chtěla koupit už docela dlouho.“ Přesto, že jsem trochu věděla, o čem kniha je, šla jsem do ní docela neposkvrněná ostatními názory, protože nějak hodně recenzní jsem na ni nečetla. Ale jsem moc ráda, že jsem si jí koupila. 

Remy nevěří na lásku. A kdo by se jí divil? Její matka se po čtvrté vdává a Remy byla u skoro každého jejího rozchodu – viděla, co láska může způsobit. A proto na ní nevěří. Vyhýbá se jí. Dokud do jejího života však nevstoupí Dexter – kluk, který nezapadá do jejího postupu: začít s ním chodit – poznat ho – po pár týdnech se rozejít. Je to totiž kluk, kterého by mohla snad i… milovat.


Ukolébavku jsem začala číst odpoledne a večer se musela mermomocí přemáhat, abych jí přestala číst. Ještě jednu kapitolu – ale kdybych začala číst další kapitolu, tak bych nemohla přestat. Jo, až takhle je ta knížka dobrá. Čte se lehce, čte se dobře, a když jednou začnete, jen ti s nejsilnější vůlí dokážou přestat.

 Trochu jiná hlavní hrdinka


Remy je zajímavá hlavní hrdinka – nejedná se o typický typ, který je zakřiknutý – to ani omylem. Remy je cynická, Remy je sebevědomá, Remy nemá ráda, když není něco podle plánu, když někdo chodí pozdě. A proto jsou pro sebe s Dexterem tak dokonalí – Dexter je všechno, co Remy odmítala. A pak ještě ta věc s ukolébavkou – prostě skvělé. 


Celý příběh krásně plyne, je skvěle napsaný a člověk nemá vůbec žádnou šanci se v jakékoliv části nudit. To, jak se do sebe Remy s Dextrem zamilovávají, jaksi Remy odmítá připustit, že je do něj zamilovaná – všechno je to tak krásně napsané. A jo, u knihy jsem si pobrečela. To, jak se Remy dotkly rozvody a rozchody své matky, znělo tak neskutečně reálně. Byl to krásný příběh. Krásná knížka. Rozhodně si ji kupte, vůbec neváhejte. Zamilujete si jí dozajista jako já.
čtyři sovičky

4 komentáře:

  1. Knížku jsem četla a bylo příjemné číst normální příběh. Není to žádné: on je tak krásný, ó bože, nejkrásnější na světě, ale sakra proč mě pořád otravuje. Remy umí být mrcha, má fajn kámošky a Dexter s kapelou jsou taky dobrý.
    Jejich vztah byl tak obyčejně neobyčejný. Nevím jak to jinak napsat.

    OdpovědětVymazat
  2. Nie je to môj bežný žáner, ale práve som zistila, že si to hrozne chcem prečítať...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ukolébavku jsem si zrovna včera objednala na stránkách Albatrosu a ještě k tomu i Polibek pro Annu. Knihy z tohoto žánru spíše nečtu, ale všechny ty pozitivní recenze, to kladné hodnocení, mě k jejich koupi nakoply. Tak jsem zvědavá, jak se mi budou líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že si obě zamiluješ :) Pokud čteš fantasy nebo dystopie, rozhodně se bude jednat o příjemné osvěžení :)

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...