5/10/2012

Populární Contemporary Knihy

Chci jenom upozornit, že knihy nejsou v pořadí od nejlepšího po nejhorší, vzala jsem prostě ty oblíbené

Kniha : Where She Went (If I Stay 2)
Autorka: Gayle Forman
Anotace : zde
Kniha: This Lullaby
Autor: Sarah Dessen
Anotace: zde
Kniha: Forbidden
Autor: Tabitha Suzuma
Anotace: zde
Kniha: Going Too Far
Autor: Jennifer Echols
Anotace: zde
Kniha : The Piper's Son
Autor: Melina Marchetta
Anotace: zde
Kniha: Paper Towns
Autor: John Green
Anotace: zde
Kniha: Anna and the French Kiss
Autor: Stephanie Perkins
Anotace: zde
Kniha: Leaving Paradise
Autor: Simone Elkeles
Anotace: zde
Kniha: The Fault In Our Stars
Autor: John Green
Anotace: zde
Kniha: Graffiti Moon
Autor: Cath Crowley
Anotace: zde
Kniha: Perfect Chemistry
Autor: Simone Elkeles
Anotace: zde
Kniha: Beautiful Disaster
Autor: James McGuire
Anotace: zde

Toto ani zdaleka nejsou všechny populární knížky z tohoto žánru, pouze dvanáct mnou vybraných. Pokud by jste chtěli jich vidět víc, tak na goodreads stačí zadat do vyhledávače contemporary books a ve výsledcích hledání překliknout na listopie. 

Za týden nás čeká naše oblíbené contemporary knihy.

6 komentářů:

  1. Where she went som čítala, ale trošku ma to sklamalo. Na Forbidden, Anna... a Perfect chemistry sa chystám, raz.:) Iné popravde nepoznám alebo som o nich iba niečo začula/prečítala.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Teď budu mít asi blbou otázku, ale co to ty contemporary knihy všeobecně jsou? Proč jsou takhle označovány? Už jsem po tom vícekrát pátrala, ale nikde jsem žádné vysvětlení nenašla :( Děkuji mockrát! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to blbá otázka, contemporary knihy jsou knihy, které se odehrávají v současnosti a v tomto případě je hlavní tématikou láska.

      Vymazat
    2. Děkuju za odpověď :) A ještě jedna otázka k tomu: Třeba série Delirium od Lauren Oliver nebo další podobné knihy - to se vlastně taky odehrává v současnosti, ale ten svět je smyšlený, Amerika, kde je zakázaná láska, neexistuje. Patří to ještě pořád k contemporary nebo už je to něco úplně jiného? Jsou contemporary knihy zasazeny jen do společnosti, ve které žijeme my (každý může čistě-teoreticky odjet studovat do Francie nebo se může stát, že onemocní rakovinou), nebo k tomu patří i knihy, ve kterých jsou vymyšlené světy, společnosti?

      Vymazat
    3. Zmíněné Delirium patří do dystopií (futuristických budoucností, kde se většinou společnost nevyvinula tak, jak by si to všichni představovali) a ty jsou podžánrem sci-fi. Dalším příkladem dystopií jsou Hunger Games, Divergence, Jsem roztříštěná apod. Takže abych odpověděla na tvojí otázku, tak contemporary knihy se odehrávají pouze v naší součastnosti, protože i když to jsou příběhy vymyšlené, není vyloučené, že by se nám něco z toho mohlo v naší realitě stát. Samozřejmě momentálně nemůžeme říct jestli se z nás nestane Panem, ale to potom bude contemporary za 50 let :).

      Vymazat
  3. Myslím, že už v tom mám jasno :) Ještě jednou moc děkuju!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...