5/20/2012

Knižní veletrh


Knižní veletrh 2012

Ten květen je ale nabitý akcemi, co říkáte? Nejdříve ta autogramiáda Paoliniho a teď Knižní veletrh! Byl to knižní ráj – oh ano, byl.

První dojmy
Minulý rok bylo téma veletrhu něco na způsob blízkého východu. Hned po vstupu na Vás vykoukla mezinárodní hala, ve které měla být i výstava tématu – nebo tedy literatury vybrané země. Letos to bylo Rumunsko a musím upřímně říct, že si mě to loňské představení získalo víc – i když teda na konci jsme chytli představení jejich tradičních tanců – ale o tom až později.

Ale když člověk opustí mezinárodní zónu, neví kam dřív skočit. Vybrat si, do jakého křídla výstaviště skočit dříve se v danou chvíli zdá jako Sofiina volba a člověk má tendenci skákat od jednoho stánku k druhému.

Patricia Briggs
Určitě jste slyšeli, že na veletrhu se objevila mezi mnoha autory i Patrcie Briggs – autorka série Mercedes Thompson a Alfa a Omega. Obě série jsem četla (tedy u nás u Alfy a Omegy vyšel zatím jen 1.díl takže… :D), a tak jsem si tu autogramiádu nemohla nechat ujít. Bohužel se nejedná o tak vtipný zážitek, jako autogramiáda Ch. Paoliniho, přesto šlo o zážitek velký.
fronta
K Patricii jsme se dostali docela brzo, bylo to myslím kolem půl dvanácté (celkově jsme čekaly asi 20 – 30 minut – mimochodem, opravdu nevím, že nemáme talent odhadnout, v kolik si jít stoupnout do fronty, neboť jsme na veletrhu byly už asi od deseti) a Patricie byla moc milá. Zprvu jsem se bála, že mi všechny tři knihy, které jsem si s sebou vzala, ale nakonec mi podepsala všechny a do dvou z nich mi nakreslila obrázek a máme s ní obě fotku (docela jí kazí ten pramen vlasů, který mi rozděluje obličej na dvě půlky, ale). A dokonce jsem ze sebe vymáčkla dvě anglické věty (potlesk! Ne vážně, když mám mluvit před někým, jako je třeba spisovatel, od kterého miluju knihy, jde to horko těžko). Pokud Vás zajímá, co jsem ze sebe asi během dvou vteřin vymáčkla, tak to bylo: ,,I love your books. You’re awesome.“ Ano, těch mnoho let angličtiny se opravdu projevilo.

Levnější knihy? KDE?!
Knižní veletrh má mnoho výhod a jednou z nich je právě i fakt, že mnoho nakladatelství prodává knihy levněji, než je můžete koupit v knihkupectví, některé pouze napíšou, o kolik procent, či mají jen některé knihy v akci – ale některá to také dělají pěkně originálně – jako například Fantom print, kde jste si mohli hodit kostkami a kolik jste si hodily, takovou slevu jste měly. No a bookaholici jako my toho nemohli nevyužít, že? A tady jsou naše úlovky:

Žítkovské bohyně mi udělaly velkou radost, neboť jsem si na ně brousilo zuby už dlouho a získala jsem je o 50,- levněji. A samozřejmě jsme nemohli vynechat i poněkud větší stánek Albatrosu, kde jsem si koupila Případ trhače jahod (kterého jsem poslední dobou marně hledala v knihkupectví) a Ukolébavku, která na mě prostě smutně koukala. A díky takovému skvělému letáčku jsem je získala o 20% levněji. Jsem ráda za Cinder, na které jsem ušetřila stovku, stejně jako Tak Padne Náš Svět (ten je asi o 80 Kč levnější). Potom jsem si koupila nějakou depresivní knížku ze II. světové války. Všicni dobře víte, že já u knížek brečim ráda :).
stánek Albatrosu
Málem bych zapomněla na dva naprosto boží diáře na rok 2013 (jeden je se slony a ten druhý s ptáčky).
 Myslím, že letošní knižní veletrh byl úspěšný a měl i docela vysokou návštěvnost, protože lidí tam bylo opravdu hodně J. A tedy nic moc byla následně to křídlo, které bylo pod tím stanem, nebo jak bych to nazvala – kolem dvanácté tam pak už bylo nedýchatelno.  Kolem dvanácté jsme opustily budovu výstaviště a na co jsme nenarazily: na pódiu, které bylo před výstavištěm, byla ukázka tradiční rumunských tanců (musím uznat, že to tam roztáčeli dobře ;) ).




PS: Už jste viděli Avengery? My jsme na ně po veletrhu zašli a byli naprosto SKVĚLÍ! Co si o nich myslíte vy? 



10 komentářů:

  1. och, keď všetky tieto akcie sú odo mňa tak ďaleko a nikdy sa tam nedostanem! je to frustrujúce:D inak len sa mi to zdá, alebo máš od patricie briggs dve rovnaké knihy?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nezdá :) ... každá máme svojí vlastní (podepsanou :)) Štvanici.

      Vymazat
  2. když vidim na prvni fotce vas znak, vzpomenu si na hokeeej

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný, snad se na Svět knihy dostanu třeba další rok....

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem tam chtěla jet, ale nakonec mi to nevyšlo, hodně mě to mrzí hlavně kvůli Briggs :( Tak snad někdy příště :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kde sakra berou všichni knižní bloggeři peníze na to, aby si kupovali tolik knížek?! Je to frustrující, protože já jsem věčně bez peněz a můžu si dovolit tak dvě knížky za měsíc, někdy ani to ne. :D
    Já si bohužel o Veletrhu v Praze mohla nechat jen zdát. :/ Holt bydlím daleko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to vypadá jako hodně, ale jsme dvě :D ...taky to byl dárek od rodičů :)

      Vymazat
    2. Aha... :) Tak to už to chápu. :D

      Vymazat
  6. My se normálně zase minuly! :D To snad není možný :D U Patty jsme byly kolem 11:10-11:15, ale ještě chvíli potom jsme tam šaškovaly kolem :D
    Taky pěkná nadílka...;))

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...