5/09/2012

Fracture



Měsíc contemporary příběhů

Kniha: Fracture
Autor: Megan Miranda
Série: X
Díl: X








Tenký led...
Všechno začalo jedním zkratkou. Nejlepší přátelé Delaney a Decker se měli setkat s dalšími kamarády na břehu Falconského jezera. Normálně by ho obešli,ale byla zima a vodu pokrýval led, tohle nebylo poprvé kdy přešli zamrzlé jezero a nikdy se jim nic nestalo. Tentokrát by také všechno dobře dopadlo ,kdyby Delaney neuklouzla a led by pod ní nepraskl.

Stačí tři minuty, aby člověk pod vodou ztratil vědomí.
Trvalé poškození mozku po pěti minutách.
Smrt je možná po pěti minutách.
Pravděpodobná za sedm.
Určitá po deseti.
Decker vytáhl Delaney po jedenácti.
 !Spoiler!
Je zázrak, že to přežila,ale úplně bez poskvrny ji to nenechá, Delaney od té doby může vycítit smrt.
Po čase Delaney potká Troye, tomu se stalo něco podobného, jenom...on nepovažuje to, že přežil jako zázrak,ale jako prokletí.Myslí si, že země je peklo a že ty, kterým prodlužují život si nezaslouží žít a mezi ně patří Delaney...
 !Konec Spoileru!

Postavy
Delaney jsem si oblíbila hned od začátku, navíc ta holka na obálce je sympatická, takže základ pro představu Delaney je hodně dobrý. Deckera jsem si zamilovala. On byl strašně sympatický. Troye jsem na druhou stranu vůbec ráda neměla. Hlavní problém byl v tom, že kdykoliv byl oslovený [Troy], tak jsem si představila Troye Boltona z High School Musical (ano HSM se mi jednu dobu opravdu líbilo). Bohužel ze Zaca Efrona jsem vyrostla, takže Troye jsem ráda opravdu neměla. Vlastně jsem ho nesnášela. Teď budu zlomyslná,ale jsem celkem ráda, jak dopadl. Tara patřila k nepopulární skupině této knihy,ale to byl jasný záměr. Ze začátku jsem taky neměla ráda Carsona,ale potom jsem kvůli němu brečela, za co jsem ho později opět neměla ráda :).

Happily Ever After
Kniha nemá jasný konec a tohle bylo poprvé, kdy mi to ani nevadilo. Konec nebyl kýčovitý ani nedostatečně popsaný, ale příběh hezky uzavřel. V případě Fracture si také myslím, že kniha nešla plně ukončit, jakože budoucnost byla jasná, protože to by tam prostě nesedělo.

Klady a Zápory
Začnu tím horším. Takže na můj vkus málo romantiky. Já vím, že to nebylo hlavním námětem knihy, ale přeci jenom tato kniha je součástí projektu We Love Love a chtělo by tam té lásky trochu víc a tím nemyslím mezi Tarou a Deckerem, protože té tam bylo až dost (myslim, že si tam dali jednou pusu :)). Také jsem občas nad Delaney kroutila hlavou,ale když nad tím tak přemýšlím, přeci jenom byla šest dní v kómatu a potom se probudila a dokázala vycítit smrt. Bůhví, jak bych se zachovala být v její situaci.
To je k záporům všechno a teď ke kladům.
Kniha byla napsaná výborným stylem a nutila mě číst pořád dál a dál. Také některé části byly celkem psycho, ale ne moc prostě tak akorát. Fracture má také úžasný book trailer, který jsme uveřejnili ve special edition eye catching, takže se určitě podívejte. Obálka je také kouzelná a věřte nebo Delaney v knize opravdu má červenou bundu.
Kniha byla autorčiným debutem a rozhodně se jí povedla. Doufám, že napíše ještě nějakou knihu. Fracture rozhodně stojí za přečtení. Ano, jako prvotina autorky, měla samozřejmě mouchy, ale ty se daly lehce přehlédnout vzhledem k celku. Takže kniha rozhodně stojí za přečtení a já jí dávám

4,5 sovičky

1 komentář:

  1. obalka je pekna :) mozno by som teda zmenila pismo :)

    www.zivotvosvete.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...